Спробую.
От як до нас ставиться влада то мабуть питання риторичне.
А от як ми до неї, як на мене, то більш цікаве питання.
До влади загалом у людей що не день ставлення все гірше і гірше. Правда то більше стосується загальнодержавної влади.
Складається таке враження, що в аналогії до "нє так я вас любил, как..." можна сформулювати "Не настільки ми маємо таку владу яку заслуговуємо, як влада не усвідомлює, що колись та дограється".
Простий приклад.
То трохти не про владу, але...
Замерз газ. Тобто замерзла вода десь у газових трубах і газ перестав по них проходити.
Дзвоню 104.
А то було 18 число. Вже далі все ясно.
Так не досить того, що я методом тику і з підказок старожилів мусив на третій день сам розморожувати трубу кип'ятком, так від 18-го ніхто і не приїхав з газовиків на ту адресу яка називалася.
Ага і ще на питання людей, що робити аби на наступну зиму знов таке не було, відповідають взагалі геніально - прокладіть собі нові труби. А що ще прикольніше, що є випадки коли люди таки прокладають!
Так я несвідомий. Так я не буду подавати у суд і не буду писати скарг міському голові. Так у мене опустилися руки, ноги і все решта. Зокрема після того як мені зателефонували із земельного і сказали що мою справу відхилили чи не розглядали бо... У МЕНЕ НЕ БУЛА ПОМІРЯНА ДІЛЯНКА, як виявилося.
То не у тому проблема, що люди пасивні, а у тому, що при союзі коли виникала проблема, людина мала зробити лише один дзвінок у міськом партії. А зараз кожен чиновничок розуміє, що він влада і при тому нікому не підзвітна, а людина навіть коли й хоче на когось зі злості накапати, то мусить вивчати закони, аби звернутися туди куди треба, після чого їй все одно напишуть якусь дебільну відписку.