Вільний форум міста Калушa

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Форуму:

17 років 4 місяці 22 дні

Голосування

У конфлікті "міська рада - мер" кого підтримуєте Ви?

Міську раду Калуша
Мера міста Калуш
Симпатизую обом сторонам - гадаю вони всі праві у рівній мірі
Не підтримую жодної сторони - всі вони свого варті
Не цікавлюсь місцевою владою

Автор Тема: Місцева влада: як ми ставимось до неї, а вона до нас.  (Прочитано 147309 раз)

0 Користувачів і 3 Гостей дивляться цю тему.

Deputat

• Користувач
  • **
  • Карма +8/-0
  • Стать: Чоловіча
  • Останні відвідини:
    09 Лютого 2009, 14:46:51

Місцева влада: як ми ставимось до неї, а вона до нас.
« Прочитано #60 : 20 Березня 2008, 12:03:25 »

Попробую троха позаступатися за Насалика. Так, для рівноваги.
Ну по-перше. Смітники (збільшення кількості, частіше і регулярніше вивозять, продумано сортування по видах сміття, правда останнє  "цигани" не підтримали)
По-друге. Полатали дахи і повкладали вікна по підїздах. Доцільність другого сумнівна, але то і так за людські гроші. Ще би то "цигани" усвідомили і перестали тоті вікна ломити і палити.
По-третє. Міняють труби, хоть повільніше як би всім хотілося, але бачу що міняють (вул. Хмельницького і Ковжуна).
Ну і ще школи і парк. Принаймні парк хоч рушили, а при Сушку боялися навіть почати.

Нові смітники, оранжеві урни на вулицях, дахи і підвали – то зачот! Тут ми повністю підтримали мера а він нас.  :drink Я до того, що це і в нашій програмі перед виборами було. Тому нечесно казати, що „депутати вставляють палки в колеса меру”. А зараз таку думку сформували в місті. Ми виділяєм кошти на всі хороші справи. Щодо вікон у під’їздах і парку є деякі сумніви. Багато хто з депутатів не погоджується з тим, за яким принципом вибирають будинки де міняти. А дехто каже, що проблема освітлення окраїн є нагальнішою за вікна. Про парк давай не спорити. Ми проти того щоб дехто на шару брав землю в парку, будував там ресторан замість човникової станції а місто за свої кошти чистило озеро щоб йому не смерділо. Ви ж розумієте, що то не Кузик збудував? Догадуєтесь хто? Там плани були наполеонівські. Але якщо хочеш заробляти в парку гроші то вклади туди також щось! А то місто зробить з парку лялю за кошти мешканців, а хтось буде бабло косити. От тут ми не згідні.
Труби на хмельницького і ковжуна міняли за державні кошти. Держава сказала дати пропозиції і виділила гроші з програми модернізації ЖКГ. Це у всіх містах. Тому Насалику в зачот це не ставлю.

Ну і аргумент, що Європейська дорога - то плюс, теж досить сумнівний. Так як її зробили, то зараз і у найближчому майбутньому дорожче ремонтувати буде. (за проектом під асфальт мав іти бетон, але...).

Я перед виборами тоже найбільше обурювався Сушком саме через Європейську дорогу. І зараз вважаю що Сушко був найгіршим з мерів які були. Але вже при Насалику двічі робили експертизу тої дороги. Виявляється все в нормах, аж дивно. А пливе вона через воду яка попадає з наших мереж на Височанці і підмиває її. Того і взялися бігом Ковжуна робити, а потім запланована Височанка. І що ще хочу сказати, Сушко витратив на будівництво Європейської 2,5 мільйони і будував її з НУЛЯ, а Насалик витратив уже 1,2 мільйони на РЕМОНТ вулиці Хіміків. І що, нормально зробили? А щодо потрібності Європейської Сушко був правий, каюсь. От зараз Ковжуна закрили і що сталося з вулицею Бандери? Я щодня їду в Підгірки, то дурдом. Але Європейська без того куска Помаранчевої ще нічого не дає. Тому нам треба було не Хіміків робити а сполучати Незалежності з Європейською. В цьому питанні Сушко робив як кращий господарник ніж Насалик і ми  :(

Я не фанат Насалика, скоріше навіть навпаки але казати, що Сушко був кращий?!
Та я краще проти вітру ви**ся. 

І я не фанат Сушка. Але казати що Насалик зробив більше ніж всі до того? Одне він точно зробив більше – продав землі і майна більше, ніж попередні п’ять років. Підтверджено цифрами. А чи добре розпорядився? Може ви не знаєте, але у 2007 році він бухнув 10 мільйонів від продажу землі у Водотеплосервіс щоб не збанкрутував на погашення боргів. А борги все-одно зросли до 20 мільйонів!

центр та дорога не розгрузила - це факт , хоча впринципі вона корисна, але ти вважаєш що її зробили нормально. вибач в мене питання ти їздиш за кермом???

Дорога потрібна і зроблена виявляється правильно, я сам не вірив. Проблема у підземних водах з дірявих труб.

гімназія???? -гімназію робили ще коли я там вчився а це було дуже давно!!!!!

Але погодься що не кожен рік школи відкриваються. Це подія для міста. І добудувати школу, не дати розікрасти набагато тяжче ніж помалювати фасад у діючій. Крім того Сушко якось зміг домовитись з Лукором щоб помогли добудувати. Це також досягнення. Хоча я дійсно не прихильник Сушка і він це знає  :)

набагато матьоріших депутутів ніж депутати калуської ради. і думаю йому цікавіше робити гроші ніж сваритись з депутатами.

Що вміє то вміє  :) За деякими оцінками за два роки будучи мером він примножив свій капітал на 2 мільйони баксів. Ми знаєм на чому, але ж доказати важко. Та й не гарно заглядати в чужу кишеню. Тут він теж Сушка обскакав  :)

куда вже гірше??? є причини називай!!!

Причина в тендерах і відсутності грошей у бюджеті. Буде зроблено хіба що ямковий ремонт. Самі знаєте як то.
Мабуть їм цем подобається!!!

Не вгадав!  :=)
Записаний
Справедливість є, за неї варто боротися! Ю.Тимошенко.

Zubik

• Старожил
  • Карма +54/-0
  • Останні відвідини:
    22 Грудня 2015, 22:58:17

« Прочитано #61 : 20 Березня 2008, 13:32:10 »

Сушко витратив на будівництво Європейської 2,5 мільйони і будував її з НУЛЯ - десь чув, що той чувак витратив цілих 8 лімонів гривень на ту дорогу, - прошу внести ясність у суму, і, якщо буде різниця, на що її списали?  :o
Записаний
Чим більше пізнаю людей, тим більше мені подобаються собаки...

syddia

• Ветеран
  • Карма +369/-0
  • Останні відвідини:
    17 Вересня 2017, 21:38:01

« Прочитано #62 : 20 Березня 2008, 13:34:45 »

Мабуть їм цем подобається!!!
Не вгадав!  :=)
Ну а з іншим варіантом теж промах? То давай якісь підказки наводь, а то бач народ не розуміє чого це депутати мазохістами прикидаються. :unknow

Щодо доріг, то тут аж плакати хочеться. :'( Кавалок вул. Бандери ну просто таки проситься мовляв "зідріть з мене той покоцаний асфальт і поставте шар нормального"!!!
Записаний

Deputat

• Користувач
  • **
  • Карма +8/-0
  • Останні відвідини:

« Прочитано #63 : 20 Березня 2008, 15:20:27 »

Сушко витратив на будівництво Європейської 2,5 мільйони і будував її з НУЛЯ - десь чув, що той чувак витратив цілих 8 лімонів гривень на ту дорогу, - прошу внести ясність у суму, і, якщо буде різниця, на що її списали? 

Я чув від Петріва таку цифру 2,5 мільйони. Але ти мене озадачив, мушу уточнити. Ал про Хіміків чиста правда. 1,2 мільйони нема і дороги нема. Два роки роблять.

Ну а з іншим варіантом теж промах?

Тепліше  :)

Щодо доріг, то тут аж плакати хочеться.  Кавалок вул. Бандери ну просто таки проситься мовляв "зідріть з мене той покоцаний асфальт і поставте шар нормального"!!!

Зато там гарну ілюмінацію повісили, щоб ми бачили як ями об'їжджати. На це гроші є.  :=)
Записаний

WestUA

• Постійний користувач
  • Карма +140/-0
  • Останні відвідини:
    11 Грудня 2014, 22:52:31

« Прочитано #64 : 26 Березня 2008, 18:29:42 »

Ал про Хіміків чиста правда. 1,2 мільйони нема і дороги нема. Два роки роблять.

А на цей рік у бюджеті закладено ще два мільйони на Хіміків :)
Записаний
Свій до свого по своє

romashkin

• Admin
  • *
  • Карма +731/-5
  • Останні відвідини:
    21 Листопада 2024, 18:24:41

« Прочитано #65 : 26 Березня 2008, 19:24:48 »

з тими дорогами взгалі безвихідна ситуація. Адже не встигнуть дорогу збудувати (відремонтувати). як все треба починати з початку.  :unknow
І нікому немає до того діла чому так сталось, і ніхто не несе відповідальність за прорахунки в проекті чи недобросовісно виконаній роботі. Адже гроші громадські, тобто нічиї.  :evil
Записаний
Дилетанту складні речі здаються дуже простими, і тільки професіонал розуміє наскільки складна найпростіша річ.)

bornslippy

• Ветеран
  • Карма +561/-2
  • Самса Тандирная
  • Останні відвідини:
    30 Липня 2017, 19:43:46

« Прочитано #66 : 26 Березня 2008, 20:55:44 »

та тепер може зроблять людські дороги. бо ремонтувати вже нема що треба робити нові!!! :=)
Записаний
Прохання коли звертаєтесь до мене "ви", "вас" ,тощо не пишіть з великої букви. Вважаю це дрібним підлабузництвом. і поганим тоном.

WestUA

• Постійний користувач
  • Карма +140/-0
  • Останні відвідини:
    11 Грудня 2014, 22:52:31

« Прочитано #67 : 26 Березня 2008, 21:05:05 »

Адже гроші громадські, тобто нічиї.

Чому нічиї? Якраз власник є, це і я, і ти, і всі жителі міста, які платять власні гроші у бюджет міста. Через те треба питати у представників, яких обирали і я, і ти, і всі решта, куди ж ідуть наші гроші і чому такий результат. Є ж для цього Закон "Про звернення громадян", який повинні виконувати ці ж представники - міський голова, який наймає на роботу службовців, та депутати міської ради, які затверджують міськвиконком та повинні контролювати використання громадських коштів, тобто бюджет громади!
Записаний
Свій до свого по своє

romashkin

• Admin
  • *
  • Карма +731/-5
  • Останні відвідини:
    21 Листопада 2024, 18:24:41

« Прочитано #68 : 26 Березня 2008, 21:48:10 »

Через те треба питати у представників, яких обирали і я, і ти, і всі решта, куди ж ідуть наші гроші і чому такий результат
все вірно!
І створиться чергова комісія поважних дядьків, яка розгляне питання. І в своєму заключенні комісія скаже, що "ви сі ніц не розумієте,  :!! гроші закопані правильно і лежать добре  :fool ".  :=)
Записаний
Дилетанту складні речі здаються дуже простими, і тільки професіонал розуміє наскільки складна найпростіша річ.)

Deputat

• Користувач
  • **
  • Карма +8/-0
  • Останні відвідини:

« Прочитано #69 : 27 Березня 2008, 10:07:41 »

Є ж для цього Закон "Про звернення громадян", який повинні виконувати ці ж представники - міський голова, який наймає на роботу службовців, та депутати міської ради, які затверджують міськвиконком та повинні контролювати використання громадських коштів, тобто бюджет громади!

Правильно кажеш. Але коли депутати заявляють, що виконком працює не добре, що той чи інший чиновник неефективний і має бути звільнений, або коли депутати кажуть, що не затвердять меру заступника, який вже доказав свою безпорадність? Або коли міська рада справді починає контролювати бюджетні кошти і бити по руках злодіїв? Що тоді стається? Знаєш? Тоді стається кампанія по недовірі раді, яка "вставляє палки в колеса" нашому неповторному сонцеликому меру! Думаєте, ми не робимо то що маємо робити? Депутат вчитель Люба Вовк одного разу на прямому ефірі сказала, що вона сумнівається в тому, чи варто міняти вікна в під'їздах ще відносно нових будинків. Все одно ж поб'ють. Запропонувала краще зробити вуличне освітлення на окраїнах. Вона депутат, вона людина і має право на свою думку. На наступний ранок на дверях під'їздів її будинку висіло оголошення десь такого змісту: "шановні мешканці! Вікна у вашому будинку не будуть замінені, тому що ваша сусідка депутат міської ради Люба Вовк проти." Це що, нормально? Коли Люба спитала у Насалика як він міг таке зробити, він відповів - "то для хохми"! Хохмач б@я!
Записаний

syddia

• Ветеран
  • Карма +369/-0
  • Останні відвідини:

« Прочитано #70 : 07 Квітня 2008, 11:05:13 »

Зато там гарну ілюмінацію повісили, щоб ми бачили як ями об'їжджати. На це гроші є.
Це з опери чорного гумору, але досить влучно. :=)

Ще таке просвіти нас, Deputat, за чиї бабоси міняються деревяні вікна у підїздах на пластикові? Розумію в деяких будинках це є великою необхідністю, так як там віконні рами вже прогнили. Але ж на власні очі бачив як на минулому тижні замінили вікна в одному будинку на Пушкіна. Насправді тим знятим віконним рамам ніц не бракувало, помалювати їх і могли би ще стояти років зо двадцять. Навіщо витрачати кошти на другорядні речі, якщо дороги в нас просто у плачевному стані, тай крім доріг і вікон є на що гроші потратити. :unknow
Записаний

Deputat

• Користувач
  • **
  • Карма +8/-0
  • Останні відвідини:

« Прочитано #71 : 07 Квітня 2008, 15:17:29 »

За рахунок бюджету, звідки ж інакше. Але любі спроби заперечити меру зі сторони депутатів розцінюються як «палки в колеса» і політиканство. Я тоже вважаю що вікна в під'їздах могли ще почекати а дороги не можуть. Крім того мене просто бісить як місто розрили. Казав Насалик що буде особисто видавати дозвола на земляні роботи і контролювати. Стало ще гірше. Дурдом що робиться, одні грядки кругом.
Записаний

Deputat

• Користувач
  • **
  • Карма +8/-0
  • Останні відвідини:

« Прочитано #72 : 07 Квітня 2008, 16:34:25 »

Цікаво проходить у нас голосування. Більшість підтримує Насалика у „конфлікті” мер-міська рада. Але чогось ніхто не каже у чому полягає конфлікт і в чому хто не правий.  :duvno
Записаний

syddia

• Ветеран
  • Карма +369/-0
  • Останні відвідини:

« Прочитано #73 : 07 Квітня 2008, 22:30:51 »

Конфлікт? Та от якраз у підході до витрати грошей і полягає різнобій з витікаючими звідси наслідками. :agressive А ще це перейшло на особистісний рівень, тобто запальний пан мер когось чимось зачепив (словом маю на увазі :=) ), хтось образи не стерпів :offense от і покотилось.

Питання: чому депутати терплять, як їх мішають з г***ном, ображають, оббріхують? Оголошую конкурс на кращу версію!
Давай вже сам розяснюй шо й до чого, як бачиш народ не дуже взявся розгадувати цю головоломку століття. :unknow
Записаний

Deputat

• Користувач
  • **
  • Карма +8/-0
  • Останні відвідини:

« Прочитано #74 : 08 Квітня 2008, 14:30:27 »

Конфлікт? Та от якраз у підході до витрати грошей і полягає різнобій з витікаючими звідси наслідками.  А ще це перейшло на особистісний рівень, тобто запальний пан мер когось чимось зачепив (словом маю на увазі  ), хтось образи не стерпів  от і покотилось.

Так, тут якраз і є найбільший конфлікт. Причина в тому, що більшість у раді вже давно зрозуміла політику мера щодо міських коштів. Ми проти того щоб гроші витрачались на всілякі піар-акції типу ілюмінації. Хочу зауважити що рада підтримала всі розумні програми, наприклад освітлення, заміни сміттєвих баків, заміни дахів, програму доріг. Але проблема в тому що саме міський голова є ГОЛОВНИМ РОЗПОРЯДНИКОМ КОШТІВ у місті. Він розподіляє гроші. Тобто те що ми плануєм ще не означає, що кошти туда підуть. А буде так як вирішить мер. Ми можемо йому лише рамки ставити і обмеження. І коли пробуєм це робити, то він каже ви мені мішаєте і я вас розжену. А ми все-таки вважаємо, що безконтрольно використовувати кошти як захочеться небезпечно.
А щодо образ, то це дійсно так. Міський голова НЕОДНОРАЗОВО ображав, оббріхував і принижував не лише депутатів, а і інших мешканців Калуша і керівників держави. Він постійно собі це дозволяє. А депутати ні. Може хтось колись чув, щоб депутат обізвав мера? Впевнений, що такого не чув і не бачив ніхто. Проте і в цьому питанні більшість наших форумців на стороні голови. Свт перевернувся?

Давай вже сам розяснюй шо й до чого, як бачиш народ не дуже взявся розгадувати цю головоломку століття.

Та відповідь проста. Місто не розвивається а рухається до банкрутсва. До чого може привести популізм мера першими зрозуміли деякі заступники. Почали йому казати, але меру це не сподобалось і він їх звільнив. Тоді правда стала відома і нам. Почали вже депутати ставити Насалику питання. Він тоже вирішив радикально зробити і раду ніби звільнити, через референдум. Але обламався. А причина проста, він уже добре розуміє до чого довів місто і радий би був, якби міська рада висловила йому недовіру. Тоді він би пішов зберігши лице і знайшовши крайнього. Типу, я хотів щось зробити але мені дали. Нащо нам робити з нього жертву? Ми хочемо щоб він ВІДПОВІДАВ ЗА ЗРОБЛЕНЕ. Я думаю що через деякий час люди ще будуть в його бік плювати, як це є в Рогатині. Він має „відповісти за базар”.
Записаний

syddia

• Ветеран
  • Карма +369/-0
  • Останні відвідини:

« Прочитано #75 : 08 Квітня 2008, 15:39:33 »

А причина проста, він уже добре розуміє до чого довів місто і радий би був, якби міська рада висловила йому недовіру. Тоді він би пішов зберігши лице і знайшовши крайнього. Типу, я хотів щось зробити але мені дали. Нащо нам робити з нього жертву? Ми хочемо щоб він ВІДПОВІДАВ ЗА ЗРОБЛЕНЕ.
Тобто дозволите великодушно допрацювати п. Насалику до кінця його каденції? І як саме він повинен понести відповідальність?

Я думаю що через деякий час люди ще будуть в його бік плювати, як це є в Рогатині.
А шо саме відбулось (відбувається) в Рогатині? :unknow
Записаний

Medved

• Ветеран
  • Карма +168/-0
  • Останні відвідини:
    28 Вересня 2016, 09:02:31

« Прочитано #76 : 08 Квітня 2008, 16:03:14 »

Ми хочемо щоб він ВІДПОВІДАВ ЗА ЗРОБЛЕНЕ
Розкажи будь-ласка докладно що то за ЗРОБЛЕНЕ
Записаний
"Счастье для всех, даром, и пусть никто не уйдет обиженный!"

Deputat

• Користувач
  • **
  • Карма +8/-0
  • Останні відвідини:

« Прочитано #77 : 09 Квітня 2008, 10:35:36 »

Тобто дозволите великодушно допрацювати п. Насалику до кінця його каденції? І як саме він повинен понести відповідальність?

Поживемо-побачимо.

А шо саме відбулось (відбувається) в Рогатині?

А ти собі ніколи не ставив питання чому він прийшов газдувати саме в Калуш а не Рогатин? Хіба не логічно би було зробити в своєму РІДНОМУ місті "європейське місто"? Поспілкуйся з рогатинцями.

Розкажи будь-ласка докладно що то за ЗРОБЛЕНЕ

Не можу багато зараз писати, читай мої попередні пости, там уже багато сказано. А основна біда за яку він має відповісти це близько 45 мільйонів боргів, які місто завдяки йому має. Знаєш скільки земельки треба продати щоб віддати це? Не його землі, а КАЛУСЬКОЇ!
Відповідь від: 09 Квітня 2008, 10:29:06
І не подумайте що я знову Сушка захищаю. Але Насалик багато говорив про борги Сушка. Навіть аудит найняв незалежний. Все обіцяв страшні результати з дня на день. Цифрами лякав. А так нічого і не було. Я бачив той аудит, точніше результати його, це було кілька сторінок всього. І там не було нічого з того що казав Насалик. Це був перший раз коли я зауважив що він брехун. Але тоді ми всі у нього свято вірили і увагу на це не звернули. Даремно. Тепер і аудиту не треба щоб бачити що боргова яма вже близько.
Записаний

Deputat

• Користувач
  • **
  • Карма +8/-0
  • Останні відвідини:

« Прочитано #78 : 18 Квітня 2008, 11:01:57 »

Вчора відбулась чергова сесія міської ради. Сесія відрізнялась від інших кількома особливостями.
Перше. Міського голови не було. Внаслідок цього сесія пройшла максисально конструктивно і ніхто нікого не ображав і не обзивав. Всі питання були розглянуті і ще пару додаткових.
Друге. Майже повний саботаж виконавчих органів. Були Петрів, Очкур, Семенюк, Різник, Пострильоний, Собчук Рекунов, кілька працівників відділу економіки Очкура. Щоб догодити шефу і не впасти у немилість начальники відділів і управлінь, директора комунальних підприємств і установ на сесію не прийшли. За нашими даними не йти людям на сесію фактично НАКАЗУВАЛИ Бабій, Матвійчук, Романко. От вам і демократична влада.
Третє. Рада вивела зі складу виконкому і відправила у відставку Наталію Бабій. Фактично саме ця особа і є причиною всіх конфліктів між депутатами і мером.

А те, що ви зараз побачите у 100% всіх хто це бачив викликало ОГИДУ І ЗНЕВАГУ. Якщо пам'ятаєте, на позаминулій сесії Насалик назвав відомого хірурга, "людину року", депутата Василя Питлика брехуном. На це Василь Михайлович порадив меру перед тим як казати такі слова пригадати свою передвиборчу програму, де обіцялось 25% екологічних надбавок, 2000 метрів безкоштовного житла і гарячу воду за власні (!!) кошти. А тоді вже казати хто брехун, а хто ні. Відповідь Насалика була така:

А ну де тут той пацан, який просив назвати факти гонінь зі сторони Насалика? Тьху, бл@! (Вибачте)
Записаний

yurko

• Адміністратор
  • *
  • Карма +1206/-13
  • Останні відвідини:
    Вчора в 15:06:32

« Прочитано #79 : 18 Квітня 2008, 19:00:51 »

М-да. І спеціалізація у п. Питлика така "непроста", а все одно, щось та й придумали.  :)
То вже ситуація, коли поганому танцюристові почали заважати чужі яйця.
А ЕКО+25 хай би хоч завод з утилізації відходів з власних коштів зробило, то ми калушани думаю були б вдячні і подарували і гарячу воду і тролейбуси і навіть безкоштовне житло.
Але при нинішній зацікавленості мера екологічними проблемами міста нам таке мабуть не скоро світить. :(
Записаний
Читайте по губах: Без газу чи без вас? Без вас. Без світла чи без вас? Без вас. Без води чи без вас? Без вас. Без їжі чи без вас? Без вас.