та зіжмакали Ви головну думку. до чого тут уродженці-неуродженці.
вчепилися за слова, розібрали на цитати
Власне, тому я й просив поставити питання чіткіше. Не для мене, я Ваш "посил" зрозумів зразу.
йшлося про людей, які живуть у місті, знають його проблеми, тут живуть їхні родини...
має йти на вибори й ідентифікувати себе калуська громада в особі своїх представників. Нехай на цих виборах - через партії.
Саме так - громада. І якщо я правильно розумію, камінь летів в бік "уродженця Олекесандрії". Не думав, що буду колись захищати І.С.Н. саме з цього питання
Але...
Є кілька моментів, які слід визначити спочатку. Кого вважати "кочівником" чи "варягом"? Кого вважати справжнім членом громади? Мені видається (і я про це вже писав), що місце народження не є тут визначальним. Дуже часто люди все своє свідоме життя проводять не в місті народження. Як і кого обирали калушани починаючи з 1990-го року? Було по різному. І варяги були, і "свої"...
Наприклад, депутатів до Верховної Ради обирали майже виключно "чужих". Пушик, Мулява, Насалик (першого разу) - не були представниками калуської громади і їх сміло можна відносити до категорії "варяги". Насалик (другого разу) - тут вже питання спірне. Працював на окрузі серйозно, нічого тут не скажеш. Тому не можна категорично відносити до "чужих".
Міські голови... Сушко, Різник... Один з Львівщини, другий з Тернопілля... Чужинці? Я би не сказав. Адже обоє по 20 років жили і працювали в місті. Що, не можна їх вважати членами громади? Думаю, можна. Насалик... У 2006-му він справді не був повноцінним "громадянином Калуша". Зарахувати можна лише "нардепство" (див. частину 1). Але у 2010-му, після 4,5 років мерства вважати його "чужим" - це не коректно, на мою думку.
Ніхто не пішов
Неправда.
чому ніхто навіть не спробував піти на вибори і стати - ні, не альтернативою Насалику! - а представником частини громади, виразником власних ідей, з власною програмою?
Також.
Відповідь від: 21 Жовтня 2010, 13:49:30
Тобто зрозуміло, що для того, щоб перемогти Насалика, треба реально обіцяти більше. Всі розуміють, що нездійсненне обіцяти ризиковано. А інакше прийти нема шансів..... Я думаю, це і є причина.
Люся, питання не до Вас, а взагалі... Для
ЧОГО йти і перемагати (неважливо кого)? З
ЯКОЮ МЕТОЮ?