Про ядерну зброя згадувалось вже в темі
Кравчук Л.М. Що корисного він зробив для України???, а я хочу повернутись до даного питаня в цій темі.
Почну з того, що я однозначно за вступ України до НАТО. В першу чергу для мене це означатиме обовязкове рівняння України на високі стандарти у військовій сфері, окрім того НАТО це і політика, в якій ми не повинні залишатись обабіч дороги.
Тепер чого я завів мову про ядерну зброю. Хто має бодай мале уявлення про НАТО, той розуміє, що члени цього альянсу несуть таку собі кругову поруку один за одного, таким чином, кожному члену зокрема нема сенсу тримати велитенську армію з усіма родами військ.
Отримавши після ропаду Союсу третій за потенціалом у світі ядерний арсенал, ми звичайно не могли його утримати самостійно тай "старший брат" давив на мозги. Тому ми підібгавши хвоста і прикриваючи це благими намірами мовляв дбаючи про "мир во всьом мире" великодушно відказались від ядерної зброї. З цією зброєю ми були як голка в жопі всього цивілізованого світу і москалі нас боялись і америкоси не знали чого від нас чекати.
А насправді нам всього навсього було достатньо швидко зорієнтуватись в ситуації і ще на початку 90-х постукати у двері НАТО. Гадаю з таким арсеналом нас би туди прийняли не роздумуючи щей би руки цілували, бо не варто було б тратитись на сучасну систему ПРО, а достатньо було б перенацілити наші боєголовки із міст Пн.Америки на противників демократизму.
Тоді б нам було плювати, шо москалі урвали левову частку Чорномоського флоту, ще би ми спокійно відказались від більшої частини сухопутних військ і т.п. на що тратяться великі кошти, але що не ефективне у сучасних умовах. Мали би собі берегову охорону, прикордонні війська, війська ППО, пару тися танків і все це би прикривалось десятком старегічних ракет зі смертоносним зарядом. А фінанси спитаєте, та якраз би на початках демократи із заходу нам би допомогли.
А так - "
маємо те, що маємо", хоча це вже якраз до теми
Кравчук Л.М. Що корисного він зробив для України???