Вільний форум міста Калушa

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Форуму:

17 років 4 місяці 21 день

Голосування

У конфлікті "міська рада - мер" кого підтримуєте Ви?

Міську раду Калуша
Мера міста Калуш
Симпатизую обом сторонам - гадаю вони всі праві у рівній мірі
Не підтримую жодної сторони - всі вони свого варті
Не цікавлюсь місцевою владою

Автор Тема: Місцева влада: як ми ставимось до неї, а вона до нас.  (Прочитано 147283 раз)

0 Користувачів і 3 Гостей дивляться цю тему.

syddia

• Ветеран
  • Карма +369/-0
  • Стать: Чоловіча
  • Останні відвідини:
    17 Вересня 2017, 21:38:01

Місцева влада: як ми ставимось до неї, а вона до нас.
« Прочитано #200 : 19 Липня 2009, 20:46:37 »

MURON, а моя порада забити бол на ту всю місцеву владу і нікому не вірити. І так ніфіга не добєтесь. Ті гроші, що були виділені на ліквідацію наслідків повені минулого року вже давно освоєні і ніхто нічого зараз виплачувати чи доплачувати не буде.
  В цій і інших темах я вже розказував історію як в Хотіні затопило хату майже на два метри, а людям дали лиш третю категорію потерпілих. :evil  Це :ganba усій місцевій владі на чолі з Насаликом + Петрів, Дембич і інші... Навіть суд у даному випадку не допоміг, точніше суд був на нашій стороні, бо виніс рішення, яким скасував рішення комісії про присвоєння третьої категорії, але "розумний" Петрів з двома освітами повторно все перекрутив на свій лад. :fool Побував особисто на місці події, а потім замутив так, що виконком повторно "законно" прийняв рішення про присвоєння тієї ж третьої категорії. :agressive
  Надалі вже нама бажання з кимось судитись і щось доказувати. Накращий вихід - це подякувати теперішній місцевій владі і побажити їй щасливо дожити до кінця своєї каденції...

-А ти, що думаєш, що я Буряка боюсь? ( хто такий п. Буряк, я не знаю).
Можливо він мав на увазі Бурака? Така фамілія у прокурора міста Калуша.
Записаний

Ігор_О

• Ветеран
  • Карма +282/-0
  • Останні відвідини:
    06 Жовтня 2016, 16:39:01

« Прочитано #201 : 19 Липня 2009, 21:38:00 »

Ті гроші, що були виділені на ліквідацію наслідків повені минулого року вже давно освоєні і ніхто нічого зараз виплачувати чи доплачувати не буде.
Це не так.
Записаний

syddia

• Ветеран
  • Карма +369/-0
  • Останні відвідини:

« Прочитано #202 : 19 Липня 2009, 23:46:51 »

А як?
Записаний

Ігор_О

• Ветеран
  • Карма +282/-0
  • Останні відвідини:

« Прочитано #203 : 20 Липня 2009, 09:25:11 »

А так, що компенсація буде обов'язково виплачена у випадку перегляду категорії! В т.ч. і в судовому порядку.
Щодо "хотінського" питання... Володя, Петрів не дурний, але і ти не мудруй - рішення суду не було в користь позивача в тому сенсі, на який він розраховував. Чи ти хочеш сказати, що Петрів і виконком не виконали рішення суду? Ото ж... Нехай MURON звертається до депутатів, не допоможе - до суду, виграє суд - рішення виконкому буде обов'язково.
Записаний

syddia

• Ветеран
  • Карма +369/-0
  • Останні відвідини:

« Прочитано #204 : 20 Липня 2009, 17:19:27 »

А так, що компенсація буде обов'язково виплачена у випадку перегляду категорії!
А у кого є бажання переглядати ту категорію? Хто у нашій владі такий сміливий що визнає свою неправоту?

Володя, Петрів не дурний, але і ти не мудруй - рішення суду не було в користь позивача в тому сенсі, на який він розраховував.
Позов було задоволено частково і рішення комісії скасовано, тому мої слова про те, що суд був на нашій стороні, цілком вірні.

Чи ти хочеш сказати, що Петрів і виконком не виконали рішення суду?
Не лишень хочу сказати, але і кажу, що все як було так і залишилось!!! Що спочатку Петрів сам собі замутив, що потім те все підтримав міськвиконком - потерпілим від повені легше від того не стало. А вже як саме виконувалось рішення суду, то взагалі "казка". Спершу Петрів заявляв, що взагалі про рішення суду не чув (то фігня, що він був особисто присутнім на судових засіданнях). Потім з янгольським обличчям особисто побував на місці події, нічого людям не розяснив і тишком нишком виніс питання на виконком, і тишина... З часом люди почали цікавитись що там з їхнім питанням, а їм кажуть, шо мовляв вже давно розглянули і забули як про старшний сон...

А мораль тут така - маєш якісь проблеми, то розраховуй на власні сили, а влад здатна подбати лише рпро саму себе! :offense
Записаний

Ігор_О

• Ветеран
  • Карма +282/-0
  • Останні відвідини:

« Прочитано #205 : 20 Липня 2009, 17:39:15 »

А у кого є бажання переглядати ту категорію? Хто у нашій владі такий сміливий що визнає свою неправоту?
Той же суд.

Позов було задоволено частково і рішення комісії скасовано, тому мої слова про те, що суд був на нашій стороні, цілком вірні.
В якій частині задоволено? І на яких підставах?

Не лишень хочу сказати, але і кажу, що все як було так і залишилось!!!
Володя, за невиконання рішення суду передбачена конкретна кримінальна відповідальність. Є рішення суду? Воно не виконано? Давай деталі.
Записаний

syddia

• Ветеран
  • Карма +369/-0
  • Останні відвідини:

« Прочитано #206 : 23 Липня 2009, 12:17:47 »

Є рішення суду? Воно не виконано? Давай деталі.
Будемо і надалі віддалятись від суті і обсусолювати формальності?
Головний факт "на ліцо" - людей затопило на два метри, а їм дали лиш третю категорію!!! Значить комусь це було вигідно і я би на цьому поставив крапку, а можливо комусь вигідніші три крапики... :unknow
Записаний

Ігор_О

• Ветеран
  • Карма +282/-0
  • Останні відвідини:

« Прочитано #207 : 23 Липня 2009, 13:42:11 »

Володя, під час повені працювала комісія з надзвичайних ситуацій. Василь Петрів її голова, я був тоді одним із заступників його. В той час про приватний сектор ніхто і не згадав, всі займалися "глобальним" і рахували збитки міської господарки. Я запропонував долучити депутатів міської ради до роботи з населенням - тоді ще й мови ніякої про спеціальні комісії і відшкодування збитків громадянам навіть не йшло. В ніч на суботу 26-го липня я обдзвонював депутатів і друкував відомості для обліку збитків - сам придумав їх форму. Зранку своїм автомобілем порозвозив депутатів в Підгірки, Хотінь і Загір'я. Десь приткнулися в народному домі, десь в школі. Після того я особисто розклеював по крамницях і стовпах оголошення про прийом людей. Ще й наслухався матюків, що то міська рада дала команду "зливати" Чечвинське водосховище і топити людей, бо ми "думали про москалів" і "Лукор" рятували. З обіду суботи і в неділю їздив міняти депутатів. Люди приходили і депутати записували їх прізвища, адреси і збитки, визначені самими жителями. Хто писав про город, хто про хату, хтось оцінював навіть банки з закрутками. Всі ці відомості я збирав і разом із секретарем ради Романом Боднарчуком підбивали. Станом на вечір неділі ми мали суму в 3,2 млн.грн. Зрозуміло, що це все робилося поспіхом, непрофесійно і т.д., але ми мали на меті показати те, що влада про людей не забула і хотіли зафіксувати ХОЧ ЩОСЬ, слабо віривши при тому у відшкодування. Це розуміли і люди. Згодом вже взявся керувати Уряд - почали утворювати спеціальні комісії, професійні. А після того, як були визначені суми по категоріям - почався ЖАХ. Я знаю випадки, коли води і близько в хаті не було, а сусіди в змові з господарем дружно свідчили про протилежне. Були випадки, коли воду навмисно до хати заливали (!) А ті, хто постраждав справді - часто були обділені. І найголовніше - коли почали звіряти з "моїми" відомостями, збитки зросли в рази!
А тепер головне. Володя, кошти на відшкодування йшли з державного бюджету! Що Петріву, що мені, що Насалику було непотрібно навмисно давати людям нижчу категорію! Який зміст? Яка вигода? Треба було доводити комісії (тій другій), треба було йти до суду! Якщо є рішення суду - його виконають. І не треба видумувати нісенітниць про чиюсь вигоду! Кому це може бути вигідно?
Записаний

syddia

• Ветеран
  • Карма +369/-0
  • Останні відвідини:

« Прочитано #208 : 23 Липня 2009, 14:25:56 »

А тепер головне. Володя, кошти на відшкодування йшли з державного бюджету! Що Петріву, що мені, що Насалику було непотрібно навмисно давати людям нижчу категорію! Який зміст?
Нісенітниця кажеш? Не розумієш змісту? Добре, для підтримки розмови напишу ще одну "нісенітницю". В час потопу мера не було на місці (всі знають що Київ йому рідніший), на місці ситуацією рулили Петрів і Дембич (про роль Очкура Ігора Васильовича в цій ситуація не чув нічого). Мер дзвонить і питає рулящих як там справи, а ті відповідають шо мол ніц страшного нема є лиш підтоплення, а затоплень нема (припустимо, що вони це говорили ще до того як пустили воду з Чечви і відповідно їхня совість чиста). Мер рапортує про таку ситуацію на "верх". Далі все пішло своїм ходом - як сказали шо у Калуші всьо майже гуд, то так і треба було дотримуватись тієї лінії. За логікою місцевих можновладців у Калуші апріорі не могло існувати потерпілих 2 категорії (першої і справді не було). Окільки гроші урядом були виділені у достатній кількості, то третю категорію присвоювали без проблем і 5 тисяч роздавали на ліво і направо.

Яка вигода? Треба було доводити комісії (тій другій), треба було йти до суду! Якщо є рішення суду - його виконають. І не треба видумувати нісенітниць про чиюсь вигоду! Кому це може бути вигідно?
А я про матеріальну вигоду і не писав. Просто визнати свю неправоту, це означає втратити політичні дивіденти!

Зараз щось комусь доказувати, то рівноцінно що битись головою об бетонну стіну. :offense
Записаний

Ігор_О

• Ветеран
  • Карма +282/-0
  • Останні відвідини:

« Прочитано #209 : 23 Липня 2009, 16:56:25 »

Володя, проясняємо ситуацію далі.
Мера справді не було, з ним спілкувались по телефону. Я свідок цих розмов і знаю про ЩО говорилось. Жодних установок типу "в Калуші все має бути ОК" не було і не могло бути. Петрів і Дембич по своїх обов'язках мали "рулити" і рулили, як могли. В мої обов'язки по плану надзвичайних ситуацій входило матеріально-технічне забезпечення (продовольство для евакуйованих, житло, паливо). Оскільки евакуації не було - я зголосився зайнятись збором інформації від населення. Все решта ти знаєш, спитай людей, чи не так було.
Окрім того, що не було жодного заниження завданих збитків - було навіть навпаки. Інформацію в область і Київ передавав Петрів, а не Насалик. А Насалик лише вимагав "дописувати" по-максимуму що можливо  :) Саме звідти взявся і "затоплений" проспект Л.Українки і "зруйнована повінню" вул.Литвина. Фактично, збитки були завищені на 30-40%%. Петрів, доречі, має з цим ще досі величезні проблеми - адже він підписувався під звітами. А мер отримав дивіденди у вигляді відремонтованого проспекту. Ось так.
Щодо людей. Все не так, як ти думаєш. Ніхто не давав спочатку гроші, а потім - діліть! Гроші поступали, причому, деколи із затримкою у відповідності до визначення сум відшкодування. Тобто, мали ми постраждалих 3-ї категорії припустимо тисячу дворів - виділили нам грошей 1000х5000грн. Мали би категорії інші - дали б рівно стільки, скільки треба. Після всіх відшкодувань у місцевому бюджеті не залишилося ані гривні з тих коштів!
Тому - доводьте свою правоту, якщо є рішення суду, то виконком бігом прийме рішення і гроші доплатять. Адже це ж не міські гроші  :)
Записаний

Tandylight

• Глобальний модератор
  • *
  • Карма +1051/-0
  • Стать: Жіноча
  • Останні відвідини:
    08 Травня 2019, 21:01:31

« Прочитано #210 : 13 Серпня 2009, 22:41:23 »

Що не кажи Ігоре, але ваш конфлікт з Насаликом не погана для Вас ПР компанія на наступні вибори..
Я...через те що часто на форумі, вже як місцева слідкую за ходом конфлікту... а саме тому що не місцева і незаангажована, дозволю собі сказати.. 
Не сварилися б Ви з Насаликом :unknow не було б так цікаво, а так і у Вас адреналін і нам весело ( хоча я розумію, що насправді то не жарти :bouquet:)
І ще у Вас здається журналістський талант, принаймі стьобу вистачає, як у статті
http://www.dzvony.if.ua/index.php?news=991
так і в темі про рожеві кульки і екскурсійний трамвайчик з маршрутом "Пантеон героїв" - "Поле для гольфу"-"аеродром" і хоч цей мистецький доробок не розміщений на форумі але все рівно прикольно.
Виявляється, що ваш візаві таки правий, коли говорив, "що вороги тримають нас у формі"... Ваша "дружба" з мером - то Доля  ;)( сказано з сарказмом) ;) і відверто кажучи -  Ви достойні опоненти  ;) :)
Записаний

Ігор_О

• Ветеран
  • Карма +282/-0
  • Останні відвідини:

« Прочитано #211 : 13 Серпня 2009, 23:09:00 »

Дякую!  :) Радий, що Вам сподобалось. Буду старатись і надалі   :=)
Записаний

Tandylight

• Глобальний модератор
  • *
  • Карма +1051/-0
  • Останні відвідини:

« Прочитано #212 : 13 Серпня 2009, 23:14:00 »

Прошу  :pardon
Записаний

ЯЯ

• Ветеран
  • Карма +522/-0
  • Останні відвідини:
    05 Лютого 2015, 01:57:43

« Прочитано #213 : 21 Серпня 2009, 19:06:32 »

І ще у Вас здається журналістський талант, принаймі стьобу вистачає, як у статті
то на Вашу думку?
Як на мене Ігору_О бракує розуміння у тім, що подекуди варто змовчати й здатися дурнем, натомість говорити й розвіювати усі сумніви.
Записаний

Tandylight

• Глобальний модератор
  • *
  • Карма +1051/-0
  • Останні відвідини:

« Прочитано #214 : 21 Серпня 2009, 19:22:07 »

Я не думала, що хтось так гостро відреагує на цей коментар  :duvno
Це ж добре... Як би не критикували Насалика і не називали його міським князьком, але Ігор_О, може викласти свої думки у місцевій газеті, на тих самих сторінках де його опонент(коли зловив на слові друга Ігора_о ) розмістив ухвалу.
Може то було і не доречно, але вони ( насалик та Очкур) собі цивілізовано воюють  :)
Це добре, бо означає, що є свобода слова - хіба ні?
І крім того і Ігор_О, і я, і ЯЯ  :P можуть викладати свої думки на цьому форумі... Адже це теж непогано. Для кожного з них це непонгана реклама для передвиборчої компанії.. Чи я помиляюсь?
Записаний

romashkin

• Admin
  • *
  • Карма +731/-5
  • Останні відвідини:
    Вчора в 18:24:41

« Прочитано #215 : 21 Серпня 2009, 19:24:47 »

І крім того і Ігор_О, і я, і ЯЯ можуть викладати свої думки на цьому форумі...
і навіть мер   :) як захоче
Записаний
Дилетанту складні речі здаються дуже простими, і тільки професіонал розуміє наскільки складна найпростіша річ.)

Tandylight

• Глобальний модератор
  • *
  • Карма +1051/-0
  • Останні відвідини:

« Прочитано #216 : 21 Серпня 2009, 19:36:08 »

Може він і почитує ;)

Відповідь від: 21 Серпня 2009, 19:27:35
Принаймі у якісь статті, він на питання журналіста, що не вдалося... на деякі "пред'яви" Ігоря_О відповідав.
Пояснював, чому щось не вдалось, а про що шкодує...
Але виклик, що Ігор_О розмістив не прийняв...
Хоча він би мене розчарував, якби відповів ;)
Уявляю собі:
"Дзвони підгір'я" - на усю правицю - фото Насалика у вишиванці з посмішкою і назва статті "Рєбьята, давайте жить дружно"  :D :D =)) =)) =))

Відповідь від: 21 Серпня 2009, 19:34:48
Але боюсь, що і пан Ігор_О на це не розраховував ;)
Записаний

Ігор_О

• Ветеран
  • Карма +282/-0
  • Останні відвідини:

« Прочитано #217 : 21 Серпня 2009, 19:54:15 »

Але боюсь, що і пан Ігор_О на це не розраховував
Звичайно ж, ні. Я надіюся, що пану Насалику нарешті увірветься терпець і він вийде зі мною на двобій.
Але... Я надто вже добре його знаю... Тому цього не буде. А жаль...
Доречі, 25-го серпня пан мер іде на прямий ефір на районне ТВ. Питання в ефірі не задаватимуться, відповідатиме на ті, які надійдуть по телефону протягом тижня. Тобто, "причесані". Боягуз...
Записаний

Tandylight

• Глобальний модератор
  • *
  • Карма +1051/-0
  • Останні відвідини:

« Прочитано #218 : 21 Серпня 2009, 20:01:44 »

Ви вже хочете як мед так і ложкою ( то я дражнюся) :-[ :agree
Записаний

Люся

• Ветеран
  • Карма +408/-0
  • Останні відвідини:
    01 Березня 2019, 15:47:14

« Прочитано #219 : 21 Серпня 2009, 20:04:37 »

а навіщо тоді прямий ефір? чи що тоді це за прямий ефір? :duvno можна було б просто зробити передачу на тему - який гарний у нас мер. До речі, я чула, що із мріями переселитися до Франківська наче щось не виходить, то наш мер вирішив "ощасливити" Калуш і на другий термін. То правда?
Записаний
"Готовность индивидуума в любой момент превратиться в вооруженную оппозицию определяет степень его социальной полноценности. Чего можно ожидать от нации, когда в мужчинах воспитывают комплекс вины за естественное желание потрогать парабеллум? Ничего, кроме покорности тупого стада." Г.Водичка