Володя, під час повені працювала комісія з надзвичайних ситуацій. Василь Петрів її голова, я був тоді одним із заступників його. В той час про приватний сектор ніхто і не згадав, всі займалися "глобальним" і рахували збитки міської господарки. Я запропонував долучити депутатів міської ради до роботи з населенням - тоді ще й мови ніякої про спеціальні комісії і відшкодування збитків громадянам навіть не йшло. В ніч на суботу 26-го липня я обдзвонював депутатів і друкував відомості для обліку збитків - сам придумав їх форму. Зранку своїм автомобілем порозвозив депутатів в Підгірки, Хотінь і Загір'я. Десь приткнулися в народному домі, десь в школі. Після того я особисто розклеював по крамницях і стовпах оголошення про прийом людей. Ще й наслухався матюків, що то міська рада дала команду "зливати" Чечвинське водосховище і топити людей, бо ми "думали про москалів" і "Лукор" рятували. З обіду суботи і в неділю їздив міняти депутатів. Люди приходили і депутати записували їх прізвища, адреси і збитки, визначені самими жителями. Хто писав про город, хто про хату, хтось оцінював навіть банки з закрутками. Всі ці відомості я збирав і разом із секретарем ради Романом Боднарчуком підбивали. Станом на вечір неділі ми мали суму в 3,2 млн.грн. Зрозуміло, що це все робилося поспіхом, непрофесійно і т.д., але ми мали на меті показати те, що влада про людей не забула і хотіли зафіксувати ХОЧ ЩОСЬ, слабо віривши при тому у відшкодування. Це розуміли і люди. Згодом вже взявся керувати Уряд - почали утворювати спеціальні комісії, професійні. А після того, як були визначені суми по категоріям - почався ЖАХ. Я знаю випадки, коли води і близько в хаті не було, а сусіди в змові з господарем дружно свідчили про протилежне. Були випадки, коли воду навмисно до хати заливали (!) А ті, хто постраждав справді - часто були обділені. І найголовніше - коли почали звіряти з "моїми" відомостями, збитки зросли в рази!
А тепер головне. Володя, кошти на відшкодування йшли з державного бюджету! Що Петріву, що мені, що Насалику було непотрібно навмисно давати людям нижчу категорію! Який зміст? Яка вигода? Треба було доводити комісії (тій другій), треба було йти до суду! Якщо є рішення суду - його виконають. І не треба видумувати нісенітниць про чиюсь вигоду! Кому це може бути вигідно?