Як це б не сталося. Ви певно світовий економіст що знаєте що нічого б не сталось якщо продати декілька сотень мільярдів доларів на світовому ринку. та ні, треба уважніше читати, я написав про золотовалютні запаси, про які відомо з преси
Та ні, звичайно, не світовий
Але, сподіваюсь, і не найгірший (у своєму під'їзді
)
От Ви пишете "якщо продати декілька сотень мільярдів доларів на світовому ринку".. От що це означає? От що означає, коли у Вас в кишені є $1000 "запасу"? Це означає, що у Вас "в кишені-запасі" є 100кг. ковбаси або 2000 кг. кавунів або 12 пар мештів або 2 ноутбука або 1.5 айфона або 200 раз постригтись або 250 раз помити машину або і.т.д. і.т.п...
Бо ті зелені папірці або кольорові гривні чи ойро чи рублі чи йєни - це, насправді, номінальні показники
ЧОГОСЬ, ЩО МАЄ ЦІННІСТЬ! На радянських грошах колись писало "казначейский билет банка". Гроші, це по суті
ВЕКСЕЛЬ, БОРГОВА РОЗПИСКА. Чоловік працював вантажником на продуктовій базі тиждень, шеф йому не заплатив грошима, а дав розписку на 200кг. муки і 10 кг. масла. Чоловік прийшов за місяць і отримав це все по тому папірцю. Все. Папірець виконав функцію грошей.
Так от, якщо Китай чи Нігерія чи Танзанія чи я з Вами раптом захочемо "продати" свої "запаси", обміняти свої "боргові розписки" на товари, послуги чи "боргові розписки інших країн" - НІЧОГО НЕ СТАНЕТЬСЯ, бо просто відбудеться те, для чого ці розписки і призначені! Мільярди людей на Землі щосекунди "продають" свої долари в обсягах значно більших, ніж запас Китаю і Армагеддон до долара не приходить.
та ні, треба уважніше читати, я написав про золотовалютні запаси, про які відомо з преси
А, з преси... Так я і думав. Ну в пресі ж дурниць не напишуть
Ок. А звідки відомо, що цей запас тримається саме в доларах? Ні, те, що порахували в доларах - це зрозуміло. А чи саме в доларах він фізично реалізований? Будь-який толковий фінменеджер ніколи так не зробить. Даю гарантію 100%, що "золото-валютні" запаси Китаю розміщені в фізичному золоті, банківських металах, цінних паперах урядів інших країн (не лише США), цінних паперах приватних компаній, банківських рахунках в різних країнах (не лише США) і інших інструментах. А не тупо лежать на доларовому рахунку. А рахують іх в доларі, бо так зручніше. Можна порахувати і в ковбасі.
Відповідь від: 30 Серпня 2012, 09:09:16
Я ж уже писав, що якби наприклад наші люди довіряли національній валюті, і відмовились би від долара...
Ось це - абсолютно вірно! Розрахунки в національній валюті підвищують її ліквідність, працюють на Державу. Розраховуємось доларом - підтримуєм США, гривню - Україну.
І якщо вже ми говоримо про крах долара, то він можливий лише тоді, коли його перестануть використовувати як платіжний засіб. А цього не станеться в найближчі 100 років. Все решта (кредитна надутість, незабезпеченість, Китай продасть і т.д.) - лякалки. Поки люди його використовують для обміну шила на мило - долар житиме.