Тенді, бачу або я незрозуміло висловився абощо.1. Не буду оцінювати колег - то ясно, тут дякую за розуміння. Кожен із нас журналістів ще має куди рости, в тому числі і колєги із "ЗВ". Щодо читачів - читачі свій вибір роблять покупкою газети чи відвідуванням веб-сторінки: і перше і друге можна перевірити і дізнатися хто в Калуші, так би мовити, рейтинговий...
2. Щодо акредитації і звірка по списку із запрошеними, перекличка і тд - це небачене дикунство.
3. А про законодавство я говорив недаремно, почитай, зверни увагу на ст 171 Кримінального кодексу, ст. 24-26 ЗУ "Про інформацію" (ст. 26 якраз про акредитацію), ст.16 ЗУ "Про засадизапобігання і протидії корупції", ст. 212-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення, а також твоєму коханому Насалику (тут вибачай за саркастинку, але відколи він став твоїм клієнтом - ти вже дуже наполегливо рвеш за нього на собі сорочку, - певний ти добрий адвокат) пригодиться твоя консультація як юриста з такого документу як Постанова Пленуму Верховного Суду України №1 від 27.02.2009 "Про судову практику у справах про захист гідності та честі фізичної особи, а також ділової репутації фізичної та юридичної особи" (і тут справа не в тім, що НІС передумав судитися з "мурзилкою", а в тім, що не вистачило пари...), а також не завадило б почитати практику Європейського суду в Страсбурзі (рішення цього суду є джерелом права для України) - для роботи в аналогічних справах, а це зокрема: Справа угорського обєднання громадських свобод проти Угорщини, Справа газета "Україна-центр" проти України і ряд інших справ, що стосуються Конвенції...
4. Щодо повідомлення неправдивої інформації - є вже рішення суду, я спробую його відкопати і поставлю тут на форумі щоб читали усі (а ти за той час подумай, що НІС міг би з цього приводу сказати в темі "Діалог з мером")... Щодо доступу до публічної інформації і запитів - то ми виявили, що міська влада схильна карати простих клєрків і секретарок... тому в прокуратуру не писали і пішли іншим чином... і виявили.... що якщо НІса з області добре нагнути, то відповіді приходять, щоправда із дуже великою вступною риторичною частиною.... Скан-копія документу тут є на форумі в одній із тем...
5. Безпідставні погрози судами є формою тиску на ЗМІ. Чому НІС так і не виграв справу в суді - я писав тобі в цьому пості вище - в юридичній площині там був нуль (Калуський суд поки що слава Богу не такий як Печерський)...
6. Мова не йде тільки про Радецьку, хоч і про неї також, але і про Романко (хоч вона і не зізла) і про Смолянського (цей по звичці)... Не думаю, що всім забулися войнушки із КМТ і "Дзвонами", тим же "західним Вісником"...
7. Щодо інформаційної політики - то посадова особа зобовязана інформувати суспільство як про свою діяльність, так і про свої декларації... щодо цього, то ст.12-15 ЗУ "Про доступ до публічної інформації" добре те все ілюструють... Чи потрібна інформаційна політика? Якщо ти, Тенді, думаєш що це нормально, коли калушани не знають чи буде в них під боком токсичний завод чи ні тільки тому, що влада мовчить... то вибач мені. До європейського міста ще далеко, в Європі громадську думку до всіх змін, навіть до подорожчання проїзду на чверть євро готують півроку.... а тут що не день, то ідеї!...
Щоправда в області також я не бачу інформаційної політики, але ж ми, калушани хіба не попереду всієї планети? Хіба не найкомфортніше місто в країні?... (уявляєте яка десь ж..па в інших містах?) Хіба в нас влада не самого демократичного скликання?
8. І нарешті щодо телефонної розмови. НІС людина компетентна, не погрожував, але говорив дурниці, котрі хоч із натяжкою, але все ж порушують ст. 24 ЗУ "Про інформацію" і тягнуть на ст 171 ККУ... Чому не звертався в компетентні органи - тому що я не НІС - поки не маю достатньої доказової бази то судами і прокуратурами не погрожую... чекаю на нові, більш змістовні та емоційні дзвінки...
Сподіваюсь, наше спілкування з факту, що вже відбувся - визначення переможця антипремії від журналістів 2011 - припиниться за відсутністю підстав продовжувати і в звязку із настанням Нового 2012 Року...
Єдине про що можу погодитися із тобою, що голосування дійсно субєктивне, бо кожен має свою власну (субєктивну) думку і на щастя є СУБЄКТОМ, а не обєктом...
Ось оцього останнього багато хто із номінантів так і не зрозумів, сподіваюсь що і НІС і його громадський помічник це зрозуміють і приймуть.
Ще раз прошу вибачити за "суху" мову.