Навіщо такі шкільні програми і сама школа, якщо потрібно додатково наймати репетиторів?!!
В даному випадку проблема була в тому, що вчителька вибрала програму за підручником Плахотника (за ним вчать у 2 школі). Але ця програма розрахована на дітей, що мають мінімальний багаж знань з англійської мови. При тому, що наші знання (і малої і мої) були не на мінімальному рівні, ми перші три місяці просиджували над англійською по 1,5 - 2 години. Але потім все внормувалось і тепер я до англійської практично не дивлюсь. Сам підручник мені дуже сподобався. Там оптимально викладений матеріал. Так, що будь-який учень, якщо йде за цією програмою, може засвоїти максимальний об"єм інформації при середніх витратах часу. Дітей віддавали до репетитора батьки, які англійської не вчили і не могли допомогти дітям на початку.
Цей рік нам повідомили, що підручники цього автора не знайшли підтримки міністерства освіти і видали інші. Ці нові набагато складніші і вимагають вже від учителя гарної підготовки і багато роботи на уроці.
Відповідь від: 16 Жовтня 2010, 01:23:35
З свого досвіду можу сказати, що перший клас набагато легше дається, якщо дитина вже непогано читає, рахує, пише. Ми, правда, літери не писали, але всілякі палички, гачечки - дуже старанно. І коли у школі почали писати літери, то у малої виходило з першого разу все дуже гарно.
Великий плюс завчасного навчання у тому, що з дитиною можна навчатись, коли ВОНА має бажання. А коли щось не виходить і дитина дратується, то можна припинита на день-два (тиждень) поки бажання не з"явиться. У школі так вже не виходить, бо є домашнє завдання і треба його зробити.