Проблеми, які є зараз в освіті- наслідок багаторічної політики Радянського Союзу та уже вільної України. Програма, як на мене не досконала, в освіті шукають щось нове, а що конкретно не знають. Кожен колотить нею як може. Дорогі батьки, займайтеся дітьми. Ви кидаєте їх тільки на школу. Перевірте їх зошити, навіть, якщо ваше чадо старшокланик, поцікавтеся у керівника про рівень вашої дитини і ВИХОВУЙТЕ їх дома теж. Як може дитина не матюкатися, якщо вдома одна нецензурщина. Про що можна говорити, якщо основна маса дітей не виконує домашнє завдання належним чином. Ви не вимагаєте від своїх дітей. В кращому випадку наймаєте репетиторів, але ви не вчите дитину ВЧИТИСЯ.Не буде дитина нормально слухати на уроці, якщо знає, що цей матеріал вивчить з репетитором, не буде мати нормальних знань, якщо списуватиме з ГДЗ розв"язки. Спитайте, коли ваша дитина читала книжку і яку саме.Згадайте як колись вчилися ви, ходили до бібліотеки, писали реферати, працювали на уроках ручної праці.Мало хто з батьків приділяє увагу дитині належним чином.Зрозумійте,щоби виховати людину та дати їй пристойну освіту однієї школи мало. Це і ваша праця також.Багато людей зараз за кордоном працюють, щоб забезпечити сім"ю, залишаючи так званих"соціальних сирот". В школах дуже багато таких сімей. Мені один учень сказав: " Навіщо мені вчитися, якщо я поїду до тата в Іспанію і буду заробляти нормальні гроші." Ви батьки повинні бути і прикладом для своїх дітей. Чи буде син палити, якщо у матері цигарка з рота не випадає? Це все можна продовжувати до бесконечності, але ті, хто називає нас хабарниками, нічого для своєї дитини хорошого не робите, швидше за все добровільно платите за хорошу оцінку. Так ви визначайтеся що вам потрібно: знання дитини чи задоволення власних амбіцій.