Особисто я повністю не ототожнюю поняття КРАЇНА та ДЕРЖАВА. Останнє має більш виражений політико-правовий характер, КРАЇНА, на мою думку, це більше зі сфери соціальної-літературної.
Все правильно, обидва слова, в принципі, означають одне і те ж.
Не шукаючи в неті, отак на вскид скажу, що ДЕРЖАВА це суспільно-політичне утворення, наділене такими ознаками як зовнішній та внутрішній суверенітет, наявність публічної влади, території, населення, загальнообовязкових норм поведінки та механізму забепечення їх втілення.
Я чекав, що
саме це хтось в неті і знайде. Грубо кажучи, Державу (чи Країну) можна визначити як певну обмежену територію, на якій проживає обмежена кількість людей - населення (не плутайте з Народом, Нацією), це населення має свої правила поведінки і життєустрою (Закони), вирішує свої спільні проблеми у різних галузях, як то - оборона від зовнішнього агресора (Армія), внутрішній порядок (Поліція), охорона здоров'я, освіта, спорт, культура і т.д. Все це забезпечується збором податків і їх менеджментом. Населення має владу, яку собі обирає.
Якщо питання стоїть у зміні однієї такої
формації на іншу - я вважаю, що тут кожен має мати вільний вибір. Адже людину неможливо, та й неправильно заставляти жити
саме там,
саме так і
саме за такими правилами, як живе населення Країни, де вона народилась! Якщо устрій у вашій Державі вас не влаштовує, є два варіанти: 1. пробувати міняти устрій. 2. шукати країну з кращим устроєм.
А тепер визначимось, що таке
Батьківщина (
Вітчизна)?