Болюча тема для всіх.
Болюча чи ні. Але, мені особисто корисно інколи поритися у словниках. Я - за чистоту мови. Наприклад, у нас в родині усі говорили "тоїсть" замість "тобто" і тому таке спотворення не помічалось. Тут Юрко на нього вказав і дехто з нас з часом відвик від неправильного слова.
Але правильність написання і чистота мови - то справа лише самої людини, її бажання, її культури. Тому не впевнена, що маємо виправляти один одного привселюдно. Для того може бути приват, наприклад.
І хоча отаман закидає мені:
не вмієш іноді й писати грамотно,по-хмельницьки
до мене насправді чомусь саме хмельницький говір не "прилип". Зате налипло київських русизмів
. А може не київських - бо у мене в школі була хороша вчителька російської мови і я балувалася написанням художніх творів та віршів саме на цій мові. А тепер, коли лінь - пишу російський сурогат, а коли маю настрій - пробігаюсь по словникам. Так що політика чистоти мови на нашому форумі - хороша ідея. От тільки в якому вигляді їй краще існувати - в приватному і чатівському чи безпосередньо у постах, як зараз?
добре.слитно-російською.а українською крім слова"разом".як ?
вкупі, спільно.
і в кого вища освіта-орфографічні помилки не допускаю.
Та кожен може допускати. І це не залежить від наявності вищої освіти. Це - все-таки шкільна програма, а не вузівська. І залежить від якості навчання саме у школі.
То може знати лише Яна.
Та ну, отамане. Синтаксис також проходять в школі. Всі все можуть, якщо захочуть. Ніхто ж від нас тут не очікує якихось філологічних висот.
нехочу
Не хочу - не зі дієсловами пишеться окремо.
На разі все
. Все інше уже підмітили.