Чесно кажучи, мене дивує ажіотаж навколо цієї теми.
Не переймайтеся так!
Всьо уже украдена да нас!
Так засвинять. А хіба досі всюди чисто?
Рядові громадяни наносять не меншу шкоду середовищу викидуючи щодня тонни пластикового сміття!
Хочете щось змінити?
Агітуйте за скляну і паперову тару. Не купляйте поліетиленових пакетів. Проводьте маніфестації! Навчайте молодь.
А то якось дивно виходить. Жуйку в траву не мож, бо пташка сі вдавит. А за кілька тон пластику на березі річки то нам рибка дякую пробулькає???
Якщо вже бути переконаним екологом то треба ним бути послідовно і в усьому.
Суспільство несвідомо нищить найцінніші скарби природи але я особисто не готовий пробувати комусь щось доводити, бо маю яскраві приклади недієвості тих доводів.
Один з них - спроба завстидати чоловіка, який лузаючи насіння плює лушпиння на асфальт. Я зробив йому зауваження. Він сказав що то слушно, навіть застидався і почав плювати в кулак. Це було десь тиждень-півтори тому.
А сьогодні я знову його зустрів, вже в іншому місці. І він далі робив те ж саме!
Правда цього разу пославшись на важкі матеріальні умови та недобір вітамінів сказав, що "мусить" так робити.
Який висновок?
Я забив і на нього і на таких як він.
Більшість людей так живуть, бо їм так до вподоби. Їх реально більшість. Хочете змусити їх жити так як їм не подобається?
Я вже ні.
Хай собі добувають той газ. Гірше не буде.
Ми щодня ходимо повз гірську річку, яка мала б бути джерелом чистої води. Ми ходимо і вернемо носи від неї. Бо ми у неї безперестанно гадимо. То лайно пливе собі доки не осяде десь на дні. А те, що не осіло - пливе у море.
Думаєте можна суттєво погіршити ситуацію вибуривши біля тієї річки свердловину?
Нєа.
Там і так уже лайно пливе.
І нам байдуже. Роками!
Так буде і з газом.
Звісно не витримуватимуться норми і технології.
Звісно будуть зловживання на всіх рівнях.
І так само звісно всі звикнуться і ніхто не помічатиме.
Кілька собак будуть брехати, а караван їхатиме далі.
Зберігайте спокій. Так собі дешевше