А у мене таке питання виникло .
Яка мета була у того флешмобу "революція гідності" , чому її так назвали і що здобули в цій самовідданій боротьбі ?
Почнемо з поняття -"гідність".
ТО не я такий мудрий , то Гугля .
Гідність — це усвідомлення власної цінності, повага до себе та право на шанобливе ставлення з боку інших людей і суспільства. Це невід'ємна якість людини, що проявляється в її здатності до самоповаги, морального ставлення до себе та інших, а також у вмінні діяти відповідно до власних цінностей, незважаючи на зовнішній тиск чи обставини.
Основні аспекти гідності:
Самоповага:
Внутрішнє відчуття власної цінності, яке дає підстави для впевненості та відповідальності за своє життя.
Право на повагу:
Обов'язок суспільства та інших людей ставитися до людини як до цінної особистості, визнаючи її права та свободи.
Моральна якість:
Гідність пов'язана з високими моральними принципами, чесністю, благородством і відповідальністю за свої вчинки.
Внутрішня свобода:
Здатність приймати рішення, спираючись на власні розум і цінності, а не під впливом примусу чи зовнішніх факторів.
Невід'ємність:
Людська гідність — це вроджена властивість, яка не залежить від соціального статусу, професії чи будь-яких досягнень людини.
Ну в приципі усьо панятна . Тобто до 2014 року у вас не було ніякої гідності ,( не було самоповаги , у вас не було прав і свобод , людей на вулицях хапали і ті зникали , забороняли церкви і паплюжили святині , вам відмінили право приняття рішення через вибори ) , тому ви через революцію її здобули , чи я помиляюсь ?
Ще раз , то не я , то все Гугля . А які "гідні" лозунги були на тому флешмобі , тобто що декларувалось як відновлення "гідності" .
1. Банду геть .
2. Україна це Європа.
3. Ми хочемо в Евросоюз , а не в Таможенний союз .
Ну а коли вже всіх понесло то -
4. Чемодан , вокзал Росія.
5. Хто не скаче , той маскаль.
І апафіоз
6. Маскаляку на гілляку .
Зверніть увагу , ні одного лозунгу про аспекти гідності людей (по Гуглу).
І так чим скінчився флешмоб ? "небесною сотнею" , за яку ніхто не відповів , одна банда змінила іншу , Европі ви потрібні тільки як рабсила , людей крадуть , виборів нема і черговий флешмоб - у кого на цвинтарі прапор вище .
А воно того варте було ?