Рецепт:
Мука - 1 кг (при потребі трошки більше)
Цукор - 400 гр
Маргарин вершковий - 125 гр
Масло вершкове - 80 гр
яйця (домашні!!!) - 4-5 шт.
Пресовані дріжджі - 70 - 90 гр
молоко - 200 -250 гр
сіль - 1 ч.л.
ванілін - 2 ч.л.
цукати сухі - пів склянки
горілка - 25 гр
Для глазурі:
білок 2 яєць
цукор - 150 гр
цукрова пудра - 100 гр
пекитик присипки
З теплого молока, 1/3 частини цукру, склянки муки, дріжджів замісити опару. Як тільки тісто збільшиться вдвічі, додати яйця, мягкі масло та маргарин, сіль, муку, що залишилась, цукор. (яуйця перед додаванням зібью міксером) ретельно вимісити тісто (дуже ретельно!!!, щоб відставало від рук), додати цукати та ванільний цукор. Нкрити тісто рушинком сухим і дати йому підійти, 1-2 рази вимісити тітсто. Сформувати ширики та викласти в паперову форму (1/3 об'єму форми) дати підійти на 2/3 висоти.
Випікати при температурі 180 градусів 10-15 хв., потім при 160 (загальний час випікання - 40-45 хв) Готові пасички покрити глазурью та прикрасити присипкою (можна у виключенну теплу духовку поставити, щоб глазурь підсохла).
ГлазурьБілки збити, цукор залити невеликою кількістю водички і уварити. Готовий охолоджений сироп залити в білки, продовжуючи збивати, потім вручну підмішати цукрову пудру. наносити глазурь на горячу паску, так швидше засохне.
Я минулого року глазурь інакше робила. З білка одного яйця, цукрової пудри та лимонного соку за таким принципом
http://povareshki.net/index.php?option=com_content&view=article&id=482&Itemid=569Відповідь від: 12 Квітня 2012, 16:07:41
Цукати:Зразти корочку двох апельсинів та двох лимонів. Залити холодною водою на 6 годин (міняти воду пару раз за цей час), щоб гіркота вийшла. Після того порізати на кубики. Приготувати сироп з 200 гр води та 0,5 кг цукру. закипятити воду з цукром, додати корочки подрібнені, довести до кипіння та варити на повільному вогні 5 хв. Витягти шумовкою корочки, викласти на пергамент та дати просохнути протягом 1 доби.
Я готувала на пів порції зазначених продуктів
Відповідь від: 12 Квітня 2012, 16:11:16
Дуже цікавий тортик. І історія його цікава
http://forum.say7.info/topic26000.htmlРецепт я інший знайшла (думаю правдоподобніший)
Білки - 5 шт.
Цукор- 1 неповна склянка
Фундук - 1 склянка
Заварний крем - 150 гр
Сгущене молоко 150 гр
Вершкове масло - 150 гр
Білий шоколад 100 гр
В білки додати трошки солі, збити, поступово додаючи цукор,до крутої масси. поступово всипати муку з смаженого фундука (максимально подрібнити в блендері).
нА пергаменті намалювати крги діаметром 20 см та змастити трошки вершковим маслом. Розділити тісто на 5 ч та викласти на пергамент - розрівняти лопаткою, не виходячи за межі кола. Випікати в духовці при 150 градусах 30 хв. до золотистого кольору. Зніматим з пергаменту теплими.
Для крема: зварити заварний крем, охолодити, окремо збити вершкове масло та згущене молоко (відварене), потім в заварний крем при постійному помішування додавати по 1 ложці масла зі згущенкою. В кінці додати 5 ст.л. крупно молотого фундука.
Готові коржі змастити кремом та помістити в холодильник на 2 години. Розтопити плитку білого шоколаду, полити ним торт та розрівняти лопаткою. Можна ще прикрасити чорним шоколадо розтопленим ( в кого яка фантазія)
Заварний крем:! жовток розтерти з 1 ст.л. муки та 1 ст.л. крахмалу. Півсклянки молока з'єднати з половиною склянки цукру, довести до кипіння. Додати декілька ложок молока в жовткову массу, ретельно перемішати ітільки після того вилиту цю массу в кипляче молоко, постійно помішуючи, довести до кипіння, В кінці додати ваніль на кінчику ножа.
Виходить приблизно так