Вільний форум міста Калушa

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Форуму:

17 років 4 місяці 24 дні

Автор Тема: Десерти, випічка, солодкі страви  (Прочитано 125998 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Alexander

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +670/-5
  • Offline Offline
  • Стать: Чоловіча
  • Повідомлень: 3342
  • Останні відвідини:
    24 Травня 2023, 20:00:52

    Звідки: kalush
Готуємо їсти
« Прочитано #100 : 09 Березня 2012, 07:58:59 »

 :) Сонечко, то рецепт для блондінок :=) чоловіки знають кухню і жінок краще від будь кого ;)
набери в гуглі для перевірки наприклад :)
10 кращих поварів, або 100, і зроби висновкі, ми таки  :P
Записаний
поверь малыш, не в пирогах счастье..

Lana

  • Користувач
  • **
  • Карма +30/-1
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 86
  • Останні відвідини:
    15 Серпня 2016, 22:26:57

    Звідки: Б.Хмельницького
Готуємо їсти
« Прочитано #101 : 09 Березня 2012, 11:25:24 »

Сонечко права! не треба брати в гуглі - візьми 10 середньостатистичних знайомих і результат буде саме таким!!!! =))
Записаний

ksenya

  • Модератор
  • *
  • Карма +303/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 1102
  • Останні відвідини:
    12 Лютого 2020, 21:00:36

    Звідки: Калуш
Готуємо їсти
« Прочитано #102 : 14 Березня 2012, 09:26:16 »

Вчора пекла кекс ( знайшла на Рибчиному улюбленому сайті ;) ) Здається нічого в ньому надзвичайного нема, його фішка в 3-шаровості. Рецепт гарний, кекс смачний :)
[smg id=2814]
На вигляд шари не дуже помітні (щей фото не дуже  :-[ ), але на смак відчутно :)
Відповідь від: 14-03-2012, 09:24:12
http://www.say7.info/cook/recipe/535-Keks-Tri-zhelaniya.html
Записаний

Рибка

  • Модератор
  • *
  • Карма +962/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2922
  • Останні відвідини:
    11 Липня 2020, 23:31:29

    Звідки: Калуш
Готуємо їсти
« Прочитано #103 : 14 Березня 2012, 09:33:10 »

Ксеня молодець  :) :good
Записаний
І все буде добре, для кожного з нас.  І все буде добре, настане наш час.

Лалія

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +964/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 3210
  • sol ∞
  • Останні відвідини:
    22 Квітня 2016, 19:30:58

    Звідки: Калуш
Готуємо їсти
« Прочитано #104 : 18 Березня 2012, 21:53:42 »

Медовые груши в слоеном тесте

Ингредиенты:
Груша - 4 шт
Лист слоеного теста
Вода - 4 стакана
Сахар - 2 стакана
Мед - 1 стакан
Половина лимона
Стручок ванили
Палочка корицы - 3 шт
Гвоздика - 6-8 шт

Снимите кожицу с груш. В средней кастрюле разведите сахар и мед в воде. Доведите до кипения на среднем огне. Как только сахар растворился, выложите груши, стручок ванили, половину лимона, корицу и гвоздика. Отварите груши (пока вилка легко не будет протыкать). Это может занять 20-40 минут, в зависимости от спелости груш.Духовку нагрейте до 190 градусов. Когда груши станут мягкими, достаньте их из кастрюли и слегка остудите.Тесто нарежьте на неширокие полоски. Полностью оберните остывшие груши в тесто. Закрепите тесто за корешок.Выложите груши на противень, застеленный пергаментной бумагой, и выпекайте 15-20 минут до золотистой корочки.
На небольшом огне вскипятите сироп и вылейте его в тарелку. Прямо в сироп выложите грушу и подавайте.



Записаний

advokat

  • Модератор
  • *
  • Карма +722/-1
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2145
  • Останні відвідини:
    20 Вересня 2017, 23:20:40

    Звідки: Івано-Франківськ
Десерти, випічка, солодкі страви
« Прочитано #105 : 12 Квітня 2012, 14:12:26 »

Додала ще рецепт з фісташками паски творожної http://forum.kalush.info/index.php/topic,6790.20.html   і фото :)
Відповідь від: 12 Квітня 2012, 14:07:57
А ось таку буду пекти завтра

Тільки пергаментні формочки докуплю і мастику для прикрас
Рецептик взятий від кондитера Аліси Єловенкової з Пекельної кухні
Потім напишу
Записаний

advokat

  • Модератор
  • *
  • Карма +722/-1
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2145
  • Останні відвідини:
    20 Вересня 2017, 23:20:40

    Звідки: Івано-Франківськ
Десерти, випічка, солодкі страви
« Прочитано #106 : 12 Квітня 2012, 17:06:04 »

Рецепт:

Мука - 1 кг  (при потребі трошки більше)
Цукор - 400 гр
Маргарин вершковий - 125 гр
Масло вершкове - 80 гр
яйця (домашні!!!) - 4-5 шт.
Пресовані дріжджі - 70 - 90 гр
молоко - 200 -250 гр
сіль - 1 ч.л.
ванілін - 2 ч.л.
цукати сухі  - пів склянки
горілка - 25 гр

Для глазурі:
білок 2 яєць
цукор - 150 гр
цукрова пудра  - 100 гр
пекитик присипки

З теплого молока, 1/3 частини цукру, склянки муки, дріжджів замісити опару. Як тільки тісто збільшиться вдвічі, додати яйця, мягкі масло та маргарин, сіль, муку, що залишилась, цукор. (яуйця перед додаванням зібью міксером) ретельно вимісити тісто (дуже ретельно!!!, щоб відставало від рук), додати цукати та ванільний цукор. Нкрити тісто рушинком сухим і дати йому підійти, 1-2 рази вимісити тітсто. Сформувати ширики та викласти в паперову форму (1/3 об'єму форми) дати підійти на 2/3 висоти.
Випікати при температурі 180 градусів 10-15 хв., потім при 160 (загальний час випікання - 40-45 хв) Готові пасички покрити глазурью та прикрасити присипкою (можна у виключенну теплу духовку поставити, щоб глазурь підсохла).

Глазурь
Білки збити, цукор залити невеликою кількістю водички і уварити. Готовий охолоджений сироп залити в білки, продовжуючи збивати, потім вручну підмішати цукрову пудру. наносити глазурь на горячу паску, так швидше засохне.
Я минулого року глазурь інакше робила. З білка одного яйця, цукрової пудри та лимонного соку за таким принципом http://povareshki.net/index.php?option=com_content&view=article&id=482&Itemid=569
Відповідь від: 12 Квітня 2012, 16:07:41
Цукати:

Зразти корочку двох апельсинів та двох лимонів. Залити холодною водою на 6 годин (міняти воду пару раз за цей час), щоб гіркота вийшла. Після того порізати на кубики. Приготувати сироп з 200 гр води та 0,5 кг цукру. закипятити воду з цукром, додати корочки подрібнені, довести до кипіння та варити на повільному вогні 5 хв. Витягти шумовкою корочки, викласти на пергамент та дати просохнути протягом 1 доби.
Я готувала на пів порції зазначених продуктів
Відповідь від: 12 Квітня 2012, 16:11:16
Дуже цікавий тортик. І історія його цікава :)

http://forum.say7.info/topic26000.html

Рецепт я інший знайшла (думаю правдоподобніший)

Білки - 5 шт.
Цукор- 1 неповна склянка
Фундук - 1 склянка
Заварний крем - 150 гр
Сгущене молоко 150 гр
Вершкове масло - 150 гр
Білий шоколад 100 гр

В білки додати трошки солі, збити, поступово додаючи цукор,до крутої масси.  поступово всипати муку з смаженого фундука (максимально подрібнити в блендері).
нА пергаменті намалювати крги діаметром 20 см та змастити трошки вершковим маслом. Розділити тісто на 5 ч та викласти на пергамент - розрівняти лопаткою, не виходячи за межі кола. Випікати в духовці при 150 градусах 30 хв. до золотистого кольору. Зніматим з пергаменту теплими.
Для крема: зварити заварний крем, охолодити, окремо збити вершкове масло та згущене молоко (відварене), потім в заварний крем при постійному помішування додавати по 1 ложці масла зі згущенкою. В кінці додати 5 ст.л. крупно молотого фундука.
Готові коржі змастити кремом та помістити в холодильник на 2 години. Розтопити плитку білого шоколаду, полити ним торт та розрівняти лопаткою. Можна ще прикрасити чорним шоколадо розтопленим ( в кого яка фантазія)
Заварний крем:
! жовток розтерти з 1 ст.л. муки та 1 ст.л. крахмалу. Півсклянки молока з'єднати з половиною склянки цукру, довести до кипіння. Додати декілька ложок молока в жовткову массу, ретельно перемішати ітільки після того вилиту цю массу в кипляче молоко, постійно помішуючи, довести до кипіння, В кінці додати ваніль на кінчику ножа.
Виходить приблизно так
Записаний

ksenya

  • Модератор
  • *
  • Карма +303/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 1102
  • Останні відвідини:
    12 Лютого 2020, 21:00:36

    Звідки: Калуш
Десерти, випічка, солодкі страви
« Прочитано #107 : 13 Квітня 2012, 10:59:35 »

Ставлю сюди. Тема наразі актуальна і цікава. Отже, як правильно пекти паски; пасха, паска чи куліч? тут:
Приховано: Показати
Пасха, паска чи куліч? Сьогодні можна почути, що всі ці три слова вживаються на позначення одного й того самого - Великоднього хліба. Однак між цими поняттями є й певна, хоча і несуттєва, різниця.Так, пасха - це великодня страва, виготовлена з сирого чи вареного сиру та спресована у формі обрізаної піраміди, що символізує гріб Господній, та з літерами "ХВ", що має означати перемогу Христа над смертю та його Світле Воскресіння. А от паска і куліч - це пасхальний хліб, що робиться з борошна з додаванням інших інгредієнтів. Відрізняються вони, власне, лише стилем оформлення. Паску вправні господині прикрашують різними символами, візерунками тощо. А от куліч просто приливають білою глазур'ю, яку зазвичай роблять зі збитого із цукром білка, та присипають цукром.

"Раніше процес приготування паски займав цілу добу. Так, в середу ввечері готували опару для паски. Яйця завчасно вбивали в окремий посуд і залишали трохи постояти. Тоді жовтки червоніли і паска була жовтішою. Замішену опару ставили на ніч в тепле місце, а вночі прокидалися й дивилися, чи досить вона тепла, чи гарно росте. Зазвичай, ставили на лежанки", - ділиться спогадами 60-річна мешканка села Шевченкове на Одещині Віра Шаргородська.
"Якщо ті були надто гарячі, то підставляли брусочки, аби опара не підварилась. А вже вранці в Чистий четвер до опари додавали борошно і замішували тісто. Протягом всього року завжди залишали для пасок найкраще борошно. Замісивши, тісто лишали на 4-6 годин рости. Потім вже з готового тіста виробляли паски у циліндричних формах, знову лишали їх ще на 2-3 години доростати. В той же час розтоплювали піч і ставили пекти паску приблизно на 40-50 хвилин", - додає господиня з Одещини.
А от 61-річна киянка Ганна Бут, народна майстриня з виготовлення декоративного печива, зауважила: "Приступаючи до випікання пасок, хазяйка повинна бути в чистому одязі, з чистими думками. За давнім звичаєм, приготувавши всі інгредієнти, вона має запалити свічку (бажано три, але можна й одну), та помолитися своїми словами, аби Бог поміг спекти паски високі та смачні".
Перед тим, як ставили пекти паску, піч повністю чистили. Потім, коли її вже розтоплювали, спершу перевіряли, чи не надто вона розпечена, аби ставити пекти паску.

П.С. Бажаю всім гарних і смачних пасок, газдиньки форуму  :bouquet:
Записаний

ksenya

  • Модератор
  • *
  • Карма +303/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 1102
  • Останні відвідини:
    12 Лютого 2020, 21:00:36

    Звідки: Калуш
Десерти, випічка, солодкі страви
« Прочитано #108 : 18 Квітня 2012, 09:26:50 »

Рецепт:
Пекли пасочки за рецептом advokat -  :good
ДЯКУЮ!!!  :bouquet:
Записаний

advokat

  • Модератор
  • *
  • Карма +722/-1
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2145
  • Останні відвідини:
    20 Вересня 2017, 23:20:40

    Звідки: Івано-Франківськ
Десерти, випічка, солодкі страви
« Прочитано #109 : 18 Квітня 2012, 10:46:40 »

Дуже рада, що сподобалось  :bouquet:
Відповідь від: 18 Квітня 2012, 10:43:16
Руки не боліли після вимішування тіста? :)
Записаний

advokat

  • Модератор
  • *
  • Карма +722/-1
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2145
  • Останні відвідини:
    20 Вересня 2017, 23:20:40

    Звідки: Івано-Франківськ
Десерти, випічка, солодкі страви
« Прочитано #110 : 18 Квітня 2012, 16:59:45 »

Сонечко, то рецепт для блондінок  чоловіки знають кухню і жінок краще від будь кого
набери в гуглі для перевірки наприклад
10 кращих поварів, або 100, і зроби висновкі, ми таки 


 :-D   :P
http://historyonline.livejournal.com/260884.html

http://gotovitstudent.ru/istoriyakylinarii/samye-vysokooplachivaemye-povara-mira.html
Записаний

Alexander

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +670/-5
  • Offline Offline
  • Стать: Чоловіча
  • Повідомлень: 3342
  • Останні відвідини:
    24 Травня 2023, 20:00:52

    Звідки: kalush
Десерти, випічка, солодкі страви
« Прочитано #111 : 18 Квітня 2012, 17:48:41 »

8 до 2  :P
Записаний
поверь малыш, не в пирогах счастье..

advokat

  • Модератор
  • *
  • Карма +722/-1
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2145
  • Останні відвідини:
    20 Вересня 2017, 23:20:40

    Звідки: Івано-Франківськ
Десерти, випічка, солодкі страви
« Прочитано #112 : 18 Квітня 2012, 18:04:25 »

Але хто на 1-му місці!  :)
Записаний

advokat

  • Модератор
  • *
  • Карма +722/-1
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2145
  • Останні відвідини:
    20 Вересня 2017, 23:20:40

    Звідки: Івано-Франківськ
Десерти, випічка, солодкі страви
« Прочитано #113 : 13 Травня 2012, 14:44:53 »

Знаю, що є на нашому форумі ті, хто любить тірамісу :)

Рецептик печенька для цього десерту

Бисквитное печенье Савоярди, или “дамские пальчики”, – обязательный компонент Тирамису.

Ингредиенты:

Яйцо - 3 шт
Сахар - 100 г
Мука - 90 г
Соль
Сливочное масло - 20 г
Сахарная пудра - 30 г

Приготовление:

1. Для приготовления савоярди очень важно, чтобы тесто было густым и воздушным. В миске взбить белки в крепкую пену.
2. Желтки и 75 г сахара взбить в пену.
3. Постепенно добавлять 75 г просеянной муки, перемешать, посолить. Осторожно добавить взбитые белки к желтковой массе, перемешать.
4. Духовку разогреть до 150°С. Противень смазать маслом и присыпать мукой. Кондитерский шприц заполнить тестом (диаметр отверстия примерно 14 мм). Выдавить на противень палочки длиной 10 см.
5. Вместо кондитерского шприца можно воспользоваться чистым полиэтиленовым пакетом. Нужно заполнить его тестом и отрезать уголок нужного размера. Сахарную пудру смешать с оставшимся сахаром. Половиной этой смеси посыпать печенье.
6. Подождать 10 мин., пока сахар растворится, и посыпать печенье остальной сахарной смесью. Подождать 2 мин. и поставить в духовку. Выпекать печенье до золотистого состояния.




« Останнє редагування: 13 Травня 2012, 15:06:21 від advokat »
Записаний

ksenya

  • Модератор
  • *
  • Карма +303/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 1102
  • Останні відвідини:
    12 Лютого 2020, 21:00:36

    Звідки: Калуш
Десерти, випічка, солодкі страви
« Прочитано #114 : 18 Травня 2012, 11:19:46 »

Знаю, що є на нашому форумі ті, хто любить тірамісу
От, млинець, а я ще і не пробувала... :( А як Ви, форумчанки, тірамісу робите???
Записаний

advokat

  • Модератор
  • *
  • Карма +722/-1
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2145
  • Останні відвідини:
    20 Вересня 2017, 23:20:40

    Звідки: Івано-Франківськ
Десерти, випічка, солодкі страви
« Прочитано #115 : 18 Травня 2012, 16:47:17 »

Ось тут класичний  http://s-m-a-k.ru/desert/16-tiramisu.html
Відповідь від: 18 Травня 2012, 16:46:18
Ще була передача Смак з Ургантом. В гості заходила Ксеня Алферова. Вона дуже хороший правильний рецептик мала :)
Записаний

advokat

  • Модератор
  • *
  • Карма +722/-1
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2145
  • Останні відвідини:
    20 Вересня 2017, 23:20:40

    Звідки: Івано-Франківськ
Десерти, випічка, солодкі страви
« Прочитано #116 : 14 Липня 2012, 15:48:05 »

Нарешті знайшла рецепт панкейків  8)

Панкейки на завтрак

Ингредиенты:

2 яйца
2-3 ст.л. сахара
1 ч.л. соли
2 ст. молока
2 ст. муки
1 ч.л. соды (гашеной уксусом)
1/4 ст. растительного масла


Приготовление:

1. Яйца взбить с сахаром и солью до появления пены.
2. Добавить стакан молока, хорошо взбить, постепенно всыпать муку, постоянно разбивая комочки миксером.
3. Повторить предыдущий пункт, добавив оставшиеся стаканы молока и муки. Влить растительное масло (можно заменить топленым сливочным).
4. Погасить соду, добавить в тесто и еще раз хорошо перемешать. Оставить постоять минут 5-10. За это время разогреть сковороду.
5. Жарить без масла (иначе это уже не американ панкейк) на умеренном огне. Как только появятся и начнут лопаться пузырьки - перевернуть оладушек и жарить еще секунд 20.

Записаний

Speranza

  • Постійний користувач
  • ***
  • Карма +60/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 183
  • Останні відвідини:
    30 Серпня 2016, 19:21:33

    Звідки: Винниченка
Десерти, випічка, солодкі страви
« Прочитано #117 : 14 Липня 2012, 17:22:23 »

А на смак яка різниця в порівнянні із звичайними млинцями ("блінчиками")?
Записаний

ksenya

  • Модератор
  • *
  • Карма +303/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 1102
  • Останні відвідини:
    12 Лютого 2020, 21:00:36

    Звідки: Калуш
Десерти, випічка, солодкі страви
« Прочитано #118 : 31 Липня 2012, 18:59:53 »

НА ВИХІДНИХ РОБИЛИ СИРНИЙ ДЕСЕРТ З ЧОРНИЦЯМИ :)
АЛЕ,ШКОДА, НЕ МОЖУ, ТУТ ФОТКУ ВКЛАСТИ ... :(
П.С.ФОТО ЗА МНОЮ ;)
ЗБИВАЛИ СИР З ВАНІЛЬКОЮ І ЦУКРОВОЮ ПУДРОЮ, ДОД ТРОХИ ЖЕЛАТИНУ. ВИКЛАДАЛИ У КРЕМАНКИ ПО ЧЕРЗІ З ЧОРНИЦЯМИ.
ЗВЕРХУ ПОТЕРЛИ ЧОРНИМ ШОКОЛАДОМ :)
НА НАСТУПНИЙ РАЗ ПОСТАВЛЮ ТАМ ЩЕ ШАР ШОКОЛАДНОГО ПЕЧЕНЬКА :)
Записаний

advokat

  • Модератор
  • *
  • Карма +722/-1
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2145
  • Останні відвідини:
    20 Вересня 2017, 23:20:40

    Звідки: Івано-Франківськ
Десерти, випічка, солодкі страви
« Прочитано #119 : 01 Серпня 2012, 11:30:43 »

А на смак яка різниця в порівнянні із звичайними млинцями ("млинець чиками")?
Різниця суттєва. Я такі в Турціїї куштувала. Дуже сподобались. Особливо, коли зверху шоколадом полити чи джемом полуничним/вишенивим. Більше схоже на оладки. Завдяки тому, що смажаться без олії, виходять нежирні.
Відповідь від: 01 Серпня 2012, 11:26:01
От, млинець, а я ще і не пробувала...  А як Ви, форумчанки, тірамісу робите???
Дійшла дотого, що найпростіший спосіб приготування тірамісу це - купити у знайомої, що возить продукти з Італії, печенька, сир маскарпоне та італійську каву, і приготувати вдома за 15 хвилин. Ніч в холодильнику і на ранок смакуємо :)
Для порівняння: в Репризі тірамісу порція коштує 25 грн., я витрачаю на продукти 60 грн і маю 12 порцій :)
Записаний