Вода це через Писання.
Які слова з Писання доводять це?
Дослідження Писання міняє людину:
Iван.8:32 і пізнаєте правду, а правда вас вільними зробить!
Iван.17:17 Освяти Ти їх правдою! Твоє слово то правда.А ви тоді поясність
Ваше твердження є неправельним якщо думати що людина охрестившись стає народженою із гори. Попробуйте це зробити із дорослим.
І інше, ваша думка тоді заперечує слова Христа Мар.16:16 Хто увірує й охриститься, буде спасений, а хто не ввірує засуджений буде. Бачите спасає тільки віра.
Відповідь від: 31 Січня 2013, 22:38:42
3. Хрещення
4. Хрещення Д.С.
Ну я ж казав треба окрему тему
Може я сам створю?
Відкривайте, я ж не знаю що ви хочете спитати, а так одразу буде питання.
Відповідь від: 31 Січня 2013, 23:00:22
і нехай же охриститься кожен із вас у Ім'я Ісуса Христа на відпущення ваших гріхів
А ось це суттєво.
Первородний то ж ніби гріх предків.
Звісно вчення про існування "зарази" при народженні трохи то пояснює, але непереконливо.
Погоджуюся із вами. Але перед хрещенням має бути віра, потім покаяння, аж тоді хрещення.
Відповідь від: 31 Січня 2013, 22:42:27
Самі говорите що буде багато запитань, якщо так буде тоді я не встигну.
Не переживайте. На мої встигнете. Та й я не буду вимагати негайної відповіді.
Просто тут Ви ніби обговорюєте Баптизм, але хоч-нехоч а як шило з мішка вилізуть питання п'ятидесятництва.
От тоді справді не встигнете відповідати і за одних і за інших.
Я вже не встигаю. Я ж простий християнин якому потрібно працювати і сімї час вділити.
Відповідь від: 31 Січня 2013, 23:06:38
Вчення про хрещення дітей виникло у 2 ст
Це неправда, дітей хрестили в усі часи, і в часи апостолів також.
Прошу цитати.
В св. Письмі говориться про те, що хрещення замінило собою обрізання. В Ньому(у Христі), говорить ап. Павло, ви і обрізані обрізанням нерукотворним, стягненням гріховної плоті, обрізанням Христовим; бувши поховані з Ним у хрещенні.(Кол.2.11-12.)
А так як обрізання здійснювалось над восьмидневними малюками (Бут.17-12), тому і хрещення яке замінило обрізання також звершується над дітьми, ще маленькими.
Відповідь від: 31 Січня 2013, 22:45:39
Даю свою цитату із КФ
Що у Н.З. є обрізання? Я бачу це віра.
Авраам був не обрізаний, але читаємо що він мав віру і це йому було залачено як обрізання.
Рим.4:10 Як же залічена? Як був в обрізанні, чи в необрізанні? Не в обрізанні, але в необрізанні!А нижче записано:
Рим.3:30
бо є один тільки Бог, що виправдає обрізання з віри й необрізання через віру.Читаємо дальше, хто є дитина Авраама:
11 І прийняв він ознаку обрізання, печать праведности через віру, що її в необрізанні мав, щоб йому бути отцем усіх віруючих, хоч були необрізані, щоб і їм залічено праведність, 12 і отцем обрізаних, не тільки тих, хто з обрізання, але й тих, хто ходить по слідах віри, що її в необрізанні мав наш отець Авраам. і висновок:
Рим.4:23 Та не написано за нього одного, що залічено йому, 24 а за нас, залічиться й нам, що віруємо в Того, Хто воскресив із мертвих Ісуса, Господа нашого,25 що був виданий за наші гріхи, і воскрес для виправдання нашого.
Отож.
1. Я своїх дітей виховую у вірі, а значить вони діти Авраама і діти Божі і значить вони входять у Церкву через віру і через нашу жінку віру
2. 1Кор.7:14
Чоловік бо невіруючий освячується в дружині, а дружина невіруюча освячується в чоловікові. А інакше нечисті були б ваші діти, тепер же святі.3. До Ісуса як приводили дітей Він їх благословляв, а не хрестив і не обрізав. Там і ми робимо. І тим ми посвячуємо їх Господу і просимо щоб він їх тримав у Своїй руці.
Вода це через Писання.
З чого це взяли ?
Уже писав.
Відповідь від: 31 Січня 2013, 22:47:49
І інше, ваша думка тоді заперечує слова Христа Мар.16:16 Хто увірує й охриститься, буде спасений, а хто не ввірує засуджений буде. Бачите спасає тільки віра
Як не увіруєш то і не будеш хреститися. Не перекручуйте.
Не цей наголос робите І.Х. сказав якщо не увіруєте (бачите без хрещення) не спасетися. ДЛя спасіння потрібно віра. Немає смислу хрестися якщо немає віри.
Відповідь від: 31 Січня 2013, 23:17:08
бувши поховані з Ним у хрещенні
Що це означає?
Що гріхи померли як Христос на хресті? Чи щось інше?
Є така тема на джерелі
http://forum.jerelo.info/viewtopic.php?t=1178