Ну по перше, ось це твердження цілковито неправильне
думаю , що особливих , точних данних у них не дуже й було
бо ту фортецю ґрунтовни досліджували ще за Союзу. Ось відео
https://www.youtube.com/watch?v=w1535zScCIEДесь зустрічав інше, зараз не можу знайти, де розказувалося, як дослідники на основі вирубаних у скелях ніш під дерев'яні балки і інших знайдених при розкопках доказів провели реконструкцію вигляду фориеці.
І все ото 3Д лише візуалізація тодішньої реконструкції.
Тому то далеке від "просто фантазій".
Інше питання, модель і візуалізацію чого саме Ти хотів би щоб хтось розробив, Калуського міського оборонного замку XVII-XVIIIст., чи Калуського Старостинського замку?
Бо то різні речі, хоча фактично вони існували одночасно і одне було частиною іншого.
Тобто були оборонні споруди міста і в центрі міста (але не в центрі оборонної споруди, а прилягаючи до східної стіни) містився Старостинський замок.
Про перше є чіткий малюнок "Карта фон Міґа", а про друге - доволі докладний словесний опис.
На їх основі, а також базуючись на знаннях в галузі архутектури замків і оборонних споруд того часу на наших теренах (яких ми на жаль не маємо) можна було б дійсно щось моделювати.
Також мені здається, що перед комп'ютерною моделлю все одно спочатку роблять модель з пластиліну і т.п.
Загалом справу можна почати з такого кроку. Не знаю як то робиться (без 3Д принтера) але якось би спочатку змоделювати і виготовити об'ємну модель рельєфу центру міста за нинішніми висотами і дорогами. Вони мало що відходять від тодішніх. То якось GPS + топографія.
Тоді на ту гірку вже можна ліпити пластилінові брами і сірничковий частокіл.
І тоді то вже буде не просто фантазія (як у Гаталевича на малюнках), а щось наближене до науки і до історії.
Відповідно по ходу виникатимуть питання, уточнення яких чи відповіді на які давала б археологія.
Але погодьтеся, допомагати у цьому ми б могли, а от здійснювати основну роботу мали б таки професіонали.
Хіба що мета зробити ЩОСЬ ГАРНЕ, а не те, що було насправді.