спробую втрутитися у цей діалог - але ДУЖЕ обережно, бо як особисто знайома із Зятиком та чи не половиною колективу першої музичної школи.
І почну з того, що ... давно відомо, як потрапити на роботу у ЗАГАЛЬНООСВІТНЮ ШКОЛУ - виключно через хабар директору. За свіжими даними по 500 $ за 4 години педнавантаження для молодого спеціаліста і це в районі.
Тому припустити таку ймовірність у переповненому колективі першої музичної звісно можна.
Ще можу припускати таке через те, що знаю ЯК "роздаються учні" викладачам і спробую пояснити. Отже - є учні, які приходять до певного викладача з бажанням в нього навчатися - тут здається все зрозуміло: є учень, є батьки готові за його навчання платити - але ЧИ надасть керівництво школи години для того учня питання відкрите й залежить лише від керівництва. Є учні, що бажають навчатися у музичній школі, але напевне не знають на якому саме інструменті й тим паче - викладача - тут взагалі залежить від керівництва школи - кому дадуть того учня, до того викладача він і потрапить.
Ще один важливий момент для розуміння ситуації в тім, що батьки учня сплачуючи кошти за навчання дитини - НЕ платять таким чином зарплатню тим викладачам, бо як оплата школи становить в середньому 100 гривень, в той час як ставка викладача в сереньому 1500 - а це 18 годин педнавантаження, або простіше кажучи 9 учнів у класі. А є ще викладачі з теоретичних дисциплін, керівництво колективами (ансамблі, хори, оркестри), додатковий інструмент (загальне фортепіано), читки, концертмейстерські.
Я до того, що платнею у 100 грн - батьки ніяк не покривають витрати своїх чад на навчання у музичних школах.
Ще один момент, що стосується конкретно першої музичної школи - то у них там дуже сильна профспілка і мені насправді дивно чути за такі речі знаючи про це.
а в загалом - варто поцікавитися.