Форуму: 18 років 4 місяці 21 день
Iснуе таке поняття "поколiння" , вченi кажуть що то через кожнi 20 рокiв . Тобто у 20ти рiчних народжуються дiти i вони вже нове поколiння . Вже скоро форуму 20 , у багатьох з"явилось нове поколiння , поприiздило багато нових людей , не всi годнi прочитати те про що ми писали , що нас тогди турбувало .
Нагадаю , я писав про основнi принципи галичанськоi ментальностi . Хочу вiдмiтити , що я був точно таким самим i галичанську ментальнiсть сприймав нормально . Тiльки коли виiхав з Калуша почав усвiдомлювати , що щось тут не так .
Ну так от два основнi принципи життя на Галичинi :
- аби було не гiрше нiж у сусiда ;
- що скажуть люди ;
Скажете - ну що тут такого ? Не гiрше нiж у сусiда . Здорова конкуренцiя . Хата мае бути не менша , машина не гiрша , грядки на городi мають бути рiвнiшi , айфон новiший , джинси подертiши i т.д. Але все це не прояв конкуренцii , це прояв щироi галичанськоi заздростi , от що основа того принципа . Як розказував ББА , европейцям похер хто як живе , в що вбраний i на чому iздить , то у галичан культ людськоi заздростi .
Другий принцип ще прикольнiший . Думаете , що галичани такi вже набожнi . Та нi , всi в недiлю валять до церкви не тому , що вiрять в Бога , а тому що скажуть люди . Вдiвають вишиваники не тому що такi в серцi патрiоти , а тому що скажуть люди . I таких прикладiв немiряно . А про що це вказуе ? Правильно , на щире лицемiрство .
От i маемо що
заздрiсть i лицемiрство , два основнi принципи галичанськоi ментальностi .
Ще раз наголошую - сам був таким . Тому пишу це для "нового поколiння" i для панаевхаших , аби знали серед якого суспiльства ви живете .