А що то таке - ментальність ?
Мабуть те що ми ще дітьми бачимо довкола себе , в сім"ї , серед родичів , на роботі , в компанії , в магазині , в церкві , і взагалі в суспільстві . Під впливом ментальності ми потихоньку формуємося як повноцінний член соціума . Саме метнальність соціума вказує нам як себе поводити і що таке добре , а що погано .
Коли я в Канаді запитав місцевих - чому вони завжди посміхаються один одному і кажуть що у них все файно , мені пояснили , що якщо ти будеш сумний і будеш з усіма розказувати про свої проблеми , то в очах оточуючих будеш невдачником і ніхто не захоче з тобою мати справ . Ну в приципі логічно . Тоді у мене питання - а у лікаря , чи на похоронах близьких вони тоже либу давлять і розказують як їм файно ? Парадокс

В нашій щирій ментальності троха інакше , ми готові ділитися з друзями , знайомими , сусідами усіма своїми бідами і проблемами , в надії отримати якусь пораду , допомогу чи бодай співчуття . Чи просто виговоритися і то вже легше . В більшості випадку співрозмовник слухає , співчутливо киває головою і думає - так тобі й треба .
Тому то люди й ходять до церкви і сповідаються , тому що лишень там тобі не скажуть - так тобі й треба . Вся надія на Бога і на себе .
Я не оцінюю ментальності різних етносів , вона у всіх своя і своєрідна , і вона їх влаштовує . Я просто про те як складно приходиться жити вже дорослим людям , які з зфомованою ментальністю переїзжають в соціум з абсолютно незрозумілою ментальністю .
Доречі в Росії така ж проблема , різні люди , різні соціуми , різна метальність .