Я проти революцій, натовпів і інших колективних психозів. Але живу серед людей, які, переважно, не дуже глибоко аналізують те, що відбувається навколо, в світлі їхнього світогляду та взаємозв'язку між другим і першим. Тому мушу контролювати себе і спостерігати, як люди піддаються на маніпуляції: жахливе і смішне явище одночасно.
От, наприклад, питає мене моя знайома, чому майданщики (люди, які стоять на майдані) не переходять до рішучих дій. Пропоную їй декілька версій і серед них таку:
А заради чого? Я більш ніж впевнений, що всім "активістам" (крім студентів, які, як це не прикро, але факт, мало, що тямлять в житті) Є ЩО ВТРАЧАТИ: всі мають тепле, затишне житло, всі мають заробіток, усталений спосіб життя, сім'ї і дітей зрештою... Питання: ВОНИ ЗДАТНІ ВСІМ ЦИМ ПОЖЕРТВУВАТИ ЗАРАДИ ТОГО, ЩОБ ПРОСТО ПЕРЕВІРИТИ ОБІЦЯНКИ? А, можливо, вони вже просто зажиріли і настільки отупіли, що на якісь більш цивілізовані дії, пов'язані з інтелектуальним напруженням або не здатні, або просто тупо не хочуть?