Щодо пропозиції koliaillich - то воно вже і так в принципі практично є. Бо модераторами стали бувалі форумці. Але мало хто має час і охоту слідкувати за порядком.
Щодо розмежування по темах - те саме. От є тема про ведизм. Пропонуєте, щоб у ній писали лише апологети тієї течії? Абсурд. Не буде ніякого спілкування. Хіба лише зозулі з когутом.
Практично весь сир-бор через висловлювання ББА в бік віруючих, бо Яромай (хоч як би він там 100 разів помилявся у своїх поглядах) переважно викладає їх доволі стримано, а вже коли реакція на них йому не подобається може "буянити" і це природно.
Тому, маючи практику спілкування зауваженнями з ББА (на які він зважає) можу сказати, що як на мене - все може залишатися як є.
Побачили, що хтось не стримався - напишіть мені. Звісно ,якщо то буде заклик "гони комуняку" чи "розмови про іслам є пропагандою ісламу" я мушу і буду залишати без дій, бо така моя адмінська доля. Я не маю морального права робити так як хочу я, якщо дав слово робити все за правилами.
І ще про "тих що пішли".
Знаєте, і Яна добре сказала і я ще додам, що часто це прояв лінивства, самолюбства і честолюбства.
Лінивства - бо дописувати на форум важче ніж сидіти Вконтактах. Ішоді цікавіше, але зазвичай важче. А так ніби і не я винен. Абіділі...
Самолюбства - ну бо як це хтось посмів баяриню абідєть...
Честолюбства - це ж бо мама казали, що я найкраща і найрозумніша, а тут посміли сумніватися. Да ну їх всіх.
Людина часто вступає у той полілог з метою втекти від реальності і знайти іншу міні реальність, де її люблять. Але ж іншим що до того?
Інші використовують форум, щоб покрасуватися своєю мудрістю, чи досягненнями - і заперечення, сумніви, протилежні думки таким непотрібні!
А щодо образ,
у реалі вас ніколи не ображають?
Так?!
І що?
Кінчаєте з життям?
Чи робите висновки і вживаєте заходів?
То ж давайте шукати ту "золоту середину".
Хіба ще щось придумаєте.
З кармою Ромашкін обіцяв побавитися. Щодо побоювань Чака, скажу, що то не стане судилищем без апеляцій. Але якщо людина побачить зауваження у вигляді обґрунтованого мінуса то це змусить реагувати. Будемо думати, прбувати. Може приживеться.
Відповідно питання заздрощів до "завищеної" карми теж вирішиться автоматично з введенням обмежень. Хоча зависників від того все одно менше не стане, бо заздрість - то прояв негативу (ницість, гріх, прояв самолюбства лінивства і слабкості.) Хочеш мати те, що є у іншого - підніми дупу і зроби щось для того, а не розказуй іншим який він поганий.