Сьогодні зранку,о 6-ій годині,перша група калуських учнів,поїхала до АРТЕКУ.Урядом було виділено 160 путівок,згідно програми екологічної ситуації міста і району.Це тільки перша партія путівок.Вартість однієї-8 000 грн.,соціальної-4 000 грн.Місцева влада,має надію,що це не будуть останні путівки саме до АРТЕКУ.Загалом,право на оздоровлення ,мають усі учні місцевих шкіл,а також Кропивника і Сівки-Калуської.Відбір дітей,як на мене,проведений цілком чесно.Як дальше буде-не знаю.Мені пощастило,бо до списку потрапила і моя старша дочка.Можу запевнити,що я й не знала,і не вірила,що таке станеться.У понеділок,в обідню пору зателефонували зі школи,і запитали чи я погоджуюся із даною поїздкою.Звичайно відповідь була позитивною,в першу чергу для дочки.Трішки все було зроблено "гальопово",бо за день треба було зібрати дитину у поїздку на 21 день.А тим більше дочку-підлітка.І якщо путівка "на халяву",то без чималих витрат не обійшлося.Правда не обійшлося і без прикрощів-окремі батьки мені уже телефонували,і питали скільки я заплатила,щоб АНЯ поїхала у АРТЕК
...
З міських шкіл відправлено 140 дітей,і 20 із районних.Цікаво те,що саме районна влада,не надала керівника,для супроводження дітей до Криму
Вийшло 8 керівників груп на 160 дітей.Біля третьої школи,учнів розприділили по групах,і розсадили по автобусах.Плюс місцевій владі,за забезпечення дітей зошитами і ручками,а також мінералкою,і централізований збір медичних оглядів і довідок про склад сім"ї.Так що,якщо хтось не має прописки,буде накладно відправити дитину до табору.Перед від"їздом,дітей благословив і окропив свяченою водою отець Ігор Пришляк.Супровід до Львова -нашими "доблесними даїшниками"
Зі Львова,учні їхатимуть поїздом Львів-Сімферополь.З Сімферополя до АРТЕКУ-артеківським автобусом.
Цікаво,як 8 керівників,дадуть собі раду із 140-ка "своїми" і 20-ма "чужими" учнями?