Ви додали ще один штрих, який підтверджує мою аргументацію.
Цитата звідти:
«Остаточно вирішити українську проблему у Польщі. З тією метою: а)провести за погодженням з Державним Репатріаційним Управлінням евакуацію з південної та східної прикордонної смуги усіх осіб української національності на північно-західні землі, розселяючи їх там, за можливості, якнайрозпорошеніше; b) евакуації будуть піддані усі українські народності з Лемками включно (…)»
- ось іще додатковий притік українців, який вплинув на статистику.
Тепер з Заходом точно все ясно.
На просторах інтернету не раз зустрічав твердження, що вікі - то жидівський проект. Особисто сам знаходив там помилки. Тому не приймаю на віру все, що там пише. Але в загальному ця стаття підтверджує моє пояснення, чому відсоток українців в Західній Україні за Польщі був нижчий, ніж зараз.
Ваше пояснення, якщо це можна так назвати, щодо Сходу - не витримує жодної критики.
Бачу, що варто додати ще кілька коментарів до того прапагандистського відеоролика.
З перших кадрів диктор тупо втомачує апріорний висновок про русифікацію, маніпулюючи свідомістю глядачів підтасованими цифрами.
Ось його слова: "Понад 100 років тому...майже 90 відсотків нині російськомовного сходу вважали за рідну українську... то як же так сталося, що люди, які споконвіку вважали за рідну українську нині розмовляють російською?";
А що можна далі побачити на карті ("мапі", якщо Ви вже забули слово "карта"): Схід і Центр:66-93%,
Південь: 42-53%.
Та статистика, що показана на карті зовсім не свідчить про русифікацію, хоча саме в тому намагаються переконати. Ви проаналізуйте її самостійно, без "підказок" дикторів.
Щодо риторичного запитання, яким диктор натякає на русифікацію, то до цих словесних акробатичних фінтів треба прискіпливо віднестись. Пояснюю: ті люди, які понад 100 років тому там жили - вже нічого не вважають, бо давно повмирали. А ті хто зараз там живе, не жили там 100 років тому, і не факт, що саме там жили їхні предки 100 років тому.
За минулі 100 років на тих територіях було багато подій, які сильно вплинули на демографічну ситуацію і на етнічний склад:
Перша Світова Війна, Громадянська Війна, Велика Вітчизняна Війна....-все це супроводжувалось також евакуаціями і переселеннями. Двічі за минулі 100 років там володарювали німці, в 1918-му і в 1941-1943-му, коли теж багато молоді забирали на роботи в Німеччину і не всі повернулись додому.
Ще можна згадати, що на будівництво Дніпрогесу приїжджали росіяни, які потім залишились там жити.
Багато українців виїжджало на будівництво БАМу і там позалишалось....
Жодного слова в тому ролику про це не сказали. Але треба "включати моск" і не "хавати тупо".
Я наводив незаперечні факти, що українську мову розвивали за Радянської Влади, вони вас не переконують?
Спростовуйте, якщо є чим, якщо нема чим заперечити, значить визнаєте?
Ну, і накінець, на рахунок нескромних запитань щодо моєї скромної персони, вірніше, моїх предків.
Правила форуму не зобов"язують давати подібну інформацію, тому я маю право ігнорувати подібні персональні запитання. Тим більше, що я вже досить детально писав про своїх предків протягом останннього року. Ви були не уважні, раз перепитуєте, або не слідкуєте прискіпливо за довіреним вам форумом.
Шукайте в профілі серед моїх відповідей. Там є.
Подібним чином я запитав якось одну форумчанку про її програму дій, після того, як відповів їй на таке ж запитання, то вона мене послала в конкретну тему, відповівши, що там є. Я перелопатив всю тему, але там нема ніякої її програми.