Півторарічна Вікторія Вавринюк народилася цілком здоровою дівчинкою.Влітку, цього року,мати дівчинки Алла,помітила на очку донечки дивні зміни-зіниця неприродньо світилася,а очко почало збільшуватися.Діагноз лікарів прозвучав мов вирок- РЕТИНОБЛАСТОМА ( рак сітківки ока). Ця хвороба може виникнути у будь-якому віці,та зазвичай виникає у дітей до 5-ти років.І хоча медики вважають цю хворобу генетичною,у родині батьків Вікусі такого не було.Ретинобластома виліковується,якщо вчасно визначити ступінь раку.Віку Вавринюк направили у Одеську клініку для остаточного визначення стадії раку.Обстеження коштує близько 10-ти тисяч гривень.Якщо лікування відбуватиметься в Україні,то обійдеться родині в чималу копійку.Якщо ж за кордоном-то це ще більше- 10-12 тисяч євро.
Мама дівчинки Алла Вавринюк отримує в місяць 800 гривень соціальної допомоги,батько заробляє близько тисячі гривень.Сім"я мешкає у маленькій хатчині із 90-річною бабусею.Я посмію сказати,що родина живе у злиднях.Адже допомоги ,окрім сторонніх людей, чекати нема від кого.Справа в тому,що батько дівчинки Ігор-круглий сирота,мама Алла реально теж...Аллі було два рочки,коли батьки розлучилися,і дівчинка залишилася з бабусею,з якою живе досі.Тато Алли живе в Копанках з другою сім"єю,і жодного разу з часу розлучення не навідав дочку.Мама Алли живе у Калуші,зловживає алкоголем,і як батько-жодного разу на згадалу за дочку.Зараз Аллі 31.Всі хто у неї є-це чоловік,бабуся і маленька онкохвора донечка Вікуся.Саме ця ситуація, заставила батьків опустити руки,вони не мають рідних,тільки знайомі,які допомогають чим можуть.А дитину треба рятувати.Сім"я не зловживає.
За наполяганням знайомих ,Алла Вавринюк відкрила в банку рахунок,для збору коштів на лікування Вікусі.А ще звернулася на телебачення,де сюжет про дівчинку побачили чимало людей.Знаю, що уже сьогодні до Вікусі приходили чужісінькі люди і несли хто що міг-гроші,одяг,подарунки.солодощі.А тому, від імені сім"ї Вавринюків,я прошу допомоги для онкохворої дівчинки.Даймо шанс цій дитині на здорове й щасливе життя!
Віка боролася 2 роки з своїх 3,5. Царство Небесне Тобі маленьке янголятко...