Ну що ж.
Треба показувати приклад. Хоч я вже і так мабуть то роблю
Ото ж нині все по ящику про війну, то і я почну.
Мій дід (мамин тато) у 41 був забраний до армії (бо західняків на фронт зразу не брали). Провів війну за Уралом працюючи. Мало не помер від голоду та малярії. Але на щастя залишився живий.
Ось так ходив на парад 1-го травня. Тоді парад проходив по нашій вулиці (вона була центральна і звалася вул. Леніна).
А то я з ним на пагорбі слави. Фото робив своїми руками, тому якість не надто...
Відповідь від: 09 Травня 2010, 16:31:34
Ось ця пані Клава з чоловіком жили у нашій хаті. Це вона казала бабці (татовій мамі):
-Модеста Николаевна, зачем вы ругаетесь?
Це у відповідь на то, що бабця у відповідь на питання куди покласти баняк, сказала:
-На блят поклади.
Відповідь від: 09 Травня 2010, 16:44:58
А ще був собі такий Дозорський Ярослав Миколайович. Брат моєї бабці.
Тут він на фото у формі. Ні не військовій, а у формі гімназиста.
А тут він у армії (але то було ще задовго до 2 св. війни)
Він мабуть більше любив бути цивільним. Вивчився на музиканта і лікаря і мав приватну клініку у нашому домі (дантистом був).
Але у 41-му він як лікар був призваний і далі доля його невідома. Ймовірно, що був усунений, як незручний.
Ось мабуть останнє його фото
Відповідь від: 09 Травня 2010, 16:53:25
Ще 4 фото людей у формі різних армій і періодів. На жаль навіть не знає хто вони
Відповідь від: 09 Травня 2010, 16:56:05
А тепер просто старі чи не дуже фото
Вже було, але маю оригінали двох відкриток присвячених приїзду к-ла Шептицького до Калуша
А це (не точно але з великою ймовірністю) фотки з Пійла. Може хто впізнає і підтвердить
(церква як мені пізніше сказали мабуть не з Пійла а з Підмихайля)
А ці або з Пійла або з Калуша вже
На цій праворуч бабця, посередині її сестра, ззаду її тато Микола Дозорський (про нього ще буде пізніше) і на гойдалці її брат Ярослав (ви вже його знаєте
)
Тут теж знайомі лиця. Додався ще дід (татовий тато). Він з паличкою. зламав ногу вдома, коли послизнувся на хіднику, коли біг відкривати двері жінці, що принесла молоко на продаж. Я ж якось було перекрутив і придумав, що то поранення у першу світову
Хоча там він теж був і хворів на малярію, але поранений не був.
Відповідь від: 09 Травня 2010, 17:21:10
Тепер про Дозорського (мого прадіда)
де це він і з ким... На жаль загадка.
А ось тут (я вже її колись викладав) він на порозі теперішньої першої школи, з колегами. Чи був він саме тоді директором і чи була то тоді школа чи гімназія на жаль теж не знаю.