Вільний форум міста Калушa

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Форуму:

17 років 4 місяці 21 день

Автор Тема: Калуське пиво. Клуб любителів пива  (Прочитано 139292 раз)

0 Користувачів і 3 Гостей дивляться цю тему.

Мілана

  • Старожил
  • ****
  • Карма +146/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 455
  • Останні відвідини:
    06 Грудня 2022, 10:49:20

    Звідки: Стуса
Калуське пиво. Клуб любителів пива
« Прочитано #220 : 31 Травня 2013, 23:45:55 »

Хотілося б почути думку Мілани з того приводу
З якого приводу? Чи варто туди йти на екскурсію? Я не так давно думала, чи варто організувати туди екскурсію для дітей і зрозуміла, що там дійсно нічого цікавого для дітей нема. Хіба що працюючий пляшковий цех, коли працює розлив пива і пастеризатор. 
Бо там Темно, СТРАШНО
Нема там нічого темного і страшного. Виробництво як виробництво. Просто все статичне, нецікаве.
Записаний

yurko

  • Адміністратор
  • *
  • Карма +1206/-13
  • Offline Offline
  • Стать: Чоловіча
  • Повідомлень: 30351
  • Останні відвідини:
    Сьогодні в 12:11:58

    Звідки: Чорновола-Шахтарська-Леніна-Салінарна-Пілсудського
Калуське пиво. Клуб любителів пива
« Прочитано #221 : 01 Червня 2013, 08:05:05 »

Нє ну може є щось явно старе на вигляд. Може є якісь старі машини. Щось, що хоч і статичне але цікаве. Куди можна було б потрапити якось ніби з боку. Щоб не суватися у всіх під ногами, але щоб щось таки побачити.
Чув колись, що там якісь підвали є, де колись високих гостей шпилькою частували. Може ще щось таке.
Записаний
Читайте по губах: Без газу чи без вас? Без вас. Без світла чи без вас? Без вас. Без води чи без вас? Без вас. Без їжі чи без вас? Без вас.


Yana

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +971/-6
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 1946
  • Останні відвідини:
    06 Травня 2018, 21:38:53

    Звідки: Калуш
Калуське пиво. Клуб любителів пива
« Прочитано #222 : 01 Червня 2013, 11:35:25 »

В "Максвел-пабі" пиво  "Максвел" розливне темне досить непогане. Гіркувате. Приємний присмак...........Мене вистачило аж на один ковток, правда, але то нюанси :D
Записаний

Мілана

  • Старожил
  • ****
  • Карма +146/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 455
  • Останні відвідини:
    06 Грудня 2022, 10:49:20

    Звідки: Стуса
Калуське пиво. Клуб любителів пива
« Прочитано #223 : 01 Червня 2013, 21:17:18 »

Нє ну може є щось явно старе на вигляд. Може є якісь старі машини. Щось, що хоч і статичне але цікаве. Куди можна було б потрапити якось ніби з боку. Щоб не суватися у всіх під ногами, але щоб щось таки побачити.
Ні, те, що справді цікаво було би побачити, - фільтрація сусла, заповнення бродильного чану, закладання і зняття фільтрувального паперу в фільтр-апараті, заповнення фарфасів - ніхто не дозволить дивитись через питання гігієни. Ще цікаво було дивитись пророщення зерна на грядках солодового цеху, але солодовня давно не працює, солод завозять готовий. О! А як цікаво виглядало, коли декілька тон висушеного солоду при 70-80С троє жінок лавкою зсували, звільняючи сушку! Такого точно більше ніде вже не побачити.
 
Чув колись, що там якісь підвали є, де колись високих гостей шпилькою частували. Може ще щось таке.
Шпилька - звичайне пиво перед фільтрацією. Воно не має відповідного блиску. Смак такий самий, як і у фільтрованого пива. Містить більше вітамінів через вміст пивних дріжджів. Нічого надзвичайного.
 Підвали теж дуже прості: прохід шириною трохи більше метра, здається; по обидва боки від проходу - підвищення, ніби сходинка, на яких вертикально стоять алюмінієві цистерни - танки. Місткість танків біля 16 куб.м. Здається, колись танків було біля 140 у 9 підвалах. Але уже при мені багато підвалів не використовували. Найдальший і найхолодніший - дев'ятий.
« Останнє редагування: 02 Червня 2013, 17:52:14 від Мілана »
Записаний

yurko

  • Адміністратор
  • *
  • Карма +1206/-13
  • Offline Offline
  • Стать: Чоловіча
  • Повідомлень: 30351
  • Останні відвідини:
    Сьогодні в 12:11:58

    Звідки: Чорновола-Шахтарська-Леніна-Салінарна-Пілсудського
Калуське пиво. Клуб любителів пива
« Прочитано #224 : 09 Липня 2013, 10:31:46 »

Мав нагоду спробувати Калуське до Кракова. Не в сенсі - вперше, а в сенсі спробувати зараз.
Приємно здивований.
Пиво було доволі тепле, що само по собі є гарним тестом на якість. Погане пиво на холодно ще сак-так йде, але на тепло...
Так от все було на 5!
І смак і густина інавіть пінка.
Гіркоти зайвої не було. Воно не таке як як скажімо має бути Жигулівське, але по своєму прикольне і має свій смак.

Шкода буде, якщо Калуш втратить своє пиво.
А з тими мутками з акцизами таки мабуть втратить.
Ніхто не платитиме за пляшку по 9-12 грн. Тому або варити шнягу - або закриватися :(
Записаний
Читайте по губах: Без газу чи без вас? Без вас. Без світла чи без вас? Без вас. Без води чи без вас? Без вас. Без їжі чи без вас? Без вас.


Lyolik

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +268/-4
  • Offline Offline
  • Стать: Чоловіча
  • Повідомлень: 1098
  • Останні відвідини:
    04 Жовтня 2016, 14:32:28

    Звідки: Проспект
Калуське пиво. Клуб любителів пива
« Прочитано #225 : 09 Липня 2013, 11:05:15 »

:-[Щось давно не смакував наше... yurko  пише так, аж слюньки течуть..... Можна і студене :drink
Записаний
Найбільша проблема Культури - це її відсутність

Amateyr

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +150/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Чоловіча
  • Повідомлень: 503
  • Останні відвідини:
    14 Листопада 2024, 16:31:15

    Звідки: Калуш, Хіміків
Калуське пиво. Клуб любителів пива
« Прочитано #226 : 09 Липня 2013, 11:51:24 »

Вчора випив пляшечку нового Калуського Портове  :good
Записаний

yurko

  • Адміністратор
  • *
  • Карма +1206/-13
  • Offline Offline
  • Стать: Чоловіча
  • Повідомлень: 30351
  • Останні відвідини:
    Сьогодні в 12:11:58

    Звідки: Чорновола-Шахтарська-Леніна-Салінарна-Пілсудського
Калуське пиво. Клуб любителів пива
« Прочитано #227 : 09 Липня 2013, 12:00:51 »

А то вже мені як реклама.  :=)

Буду шукати!  :drink
Записаний
Читайте по губах: Без газу чи без вас? Без вас. Без світла чи без вас? Без вас. Без води чи без вас? Без вас. Без їжі чи без вас? Без вас.


yurko

  • Адміністратор
  • *
  • Карма +1206/-13
  • Offline Offline
  • Стать: Чоловіча
  • Повідомлень: 30351
  • Останні відвідини:
    Сьогодні в 12:11:58

    Звідки: Чорновола-Шахтарська-Леніна-Салінарна-Пілсудського
Калуське пиво. Клуб любителів пива
« Прочитано #228 : 09 Липня 2013, 21:33:10 »

Дірява моя голова.
Я ж знав це і забув.

Наше пиво непогано продається на півдні України.
Тільки от якось не дуже хочуть одесити і севастопольці купляти "Бандербір"  :=)

Довелося придумати інший бренд для того ж пива.

От і вийшло "Портове"  ;)
Записаний
Читайте по губах: Без газу чи без вас? Без вас. Без світла чи без вас? Без вас. Без води чи без вас? Без вас. Без їжі чи без вас? Без вас.


yurko

  • Адміністратор
  • *
  • Карма +1206/-13
  • Offline Offline
  • Стать: Чоловіча
  • Повідомлень: 30351
  • Останні відвідини:
    Сьогодні в 12:11:58

    Звідки: Чорновола-Шахтарська-Леніна-Салінарна-Пілсудського
Калуське пиво. Клуб любителів пива
« Прочитано #229 : 22 Липня 2013, 13:21:51 »

Вчора пив Жигулівське від виробників Бад, Старопрмен і Рогань.
Ціна 4 грн за пляшку  :o

Звісно, що результат був відомий на перед, але мені було цікаво.

Так от, отой Бад і Старопрамен - те саме Жигулівське. Склад мабуть повністю ідентичний.

Закликаю вас не лише не платити за дорожче, але і не пити дешевшого!

Ось інформація про те, що пивовари наливають нам у пляшку.
Приховано: Показати

Все мои поиски относительно того, чтобы познать техпроцесс промышленного пивоварения, а именно состав ингредиентов и их использование, до недавнего времени упирались в отсутствие информации в интернете и тем более, в реале. Экскурсии на пивзавод меня не интересовали изначально, хотелось узнать именно «правду», что и как. И вот недавно, нашел специально свободное время, чтобы провести свое микро-расследование. Основы и теорию пивоварения я представлял, она в принципе не могла особо отличаться от основ прошлого века за исключением скорости процесса, его непрерывности, автоматизации и стоимости в промышленных масштабах. Я изначально краем уха слышал про ускорители, модифицированные ферментеры, стабилизаторы, знал о наличии консервантов, красителей и антиоксидантов, но решил, на сколько это возможно, докопаться до истины и узнать, о чем нам не напишут на этикетке и не покажут в рекламе......


Погуглив я понял, максимально не сложно найти так называемые «Пакеты пивовара» набор необходимых ферментов, стабилизаторов и консервантов, используемых в промышленном пивоварении.



Но для начала — короткий экскурс в теорию пивоварения. По старой для пивоварения используют ячмень — как основу пивного «тела». В обычном ячмене много крахмала, но мало сбраживаемых дрожжами сахаров, поэтому перед брожением производят гидролиз крахмала, для этого используют амилазы (природные ферменты или энзимы), которые образуются в зерне при проростании. Поэтому для пивоварения проращивают ячмень — и получают солод. Затем при определенных температурах измельченный солод выдерживают в воде, активируя ферменты, которые и гидролизируют крахмал в сахара (глюкозу и мальтозу), которые в последствие будут переработаны дрожжами в спирт и углекислый газ.



Это в идеале. В промышленности же все по другому. Судя по всему, солод в пиво перестали класть уже давненько, а если и делают это — то только ради соблюдения технических условий и права написать на этикетке в графе «состав» слово СОЛОД.



Далее за цитирую отрывок статьи, взятой с сайта одного из продавцов химии:



Для производства спирта из крахмалосодержащего сырья необходимы ферменты - главным образом амилазы, способные превращать крахмал в сахара, которые затем подвергаются сбраживанию при помощи дрожжей.



Ферменты являются натуральными белковыми веществами, которые катализируют специфические биохимические реакции. Они находятся во всех организмах: растительных и животных, а также микроорганизмах (плесени, дрожжи, бактерии). Издавна источником ферментов для производства спирта был солод из зерновых злаков, прежде всего - ячменя, овса и проса (или натуральные культуры грибков на Дальнем Востоке).


Однако с конца 60-тых годов наблюдается резкое изменение ситуации - постепенно промышленные ферментные препараты замещают солод на многих спиртовых заводах. Теперь значительное большинство спиртзаводов во всем мире используют промышленные ферменты. ***кая компания **** является ведущим в мире производителем ферментов для многих отраслей промышленности. Существует много преимуществ концентрированных ферментов перед солодом в производстве спирта.

Например, вместо 100 кг солода используется около 1 литра ферментных препаратов. Поэтому они удобны в работе и хранении.


Препараты практически стерильные и не вносят в сусло никаких инфекций, их действие более эффективное - осахаривание крахмала более полное и выход спирта выше. Более того, ферменты поставляются с одинаковой стандартизованной активностью и процесс становится более предсказуемым.


Во многих случаях промышленные ферменты дешевле, чем солод (считая на крахмал или спирт).

Ввиду этих преимуществ не удивительно, что эти ферменты заменяют солод на большинстве спиртовых и пивоваренных заводов, производящих спирт из крахмалосодержащего сырья....

Написано с нескрываемым цинизмом и пох..пофигизмом относительно потребителя. И мне, как домашнему пивовару, и уже бывшему потребителю ширпотребных алкогольных продуктов, было неприятно читать такое. Я понимаю, что корпоративные стремления в погоне за прибылью — это закон большого бизнесса, но никто не может запретить потребителю знать — что они пьют и что на самом деле производят под видом пива.



Итак ферментальные препараты, используемые при изготовлении пива :


На стадии затирания, брожения, дображивания.

Термамил


Исключительно термостабильная бактериальная α-амилаза - жидкий препарат, полученный при культивировании штамма Bacillus licheniformis. Термамил используется в качестве средства разжижающего клейстеризированный крахмал при относительно высоких температурах. Расщепляет α-1,4 глюкозные связи в амилозе и амилопектине, образуя декстрины и олигосахариды, понижая вязкость. Рекомендуемая доза: 150-400 мл на 1 тонну условного крахмала в зависимости от вида сырья (более для картофеля) и от условий процесса. (Описание с сайта продавца)


Далее от сих пор и далее постараюсь более народным и простым языком.


Штамм Bacillus licheniformis — генно-модифицированный штамм бактерий, который присутсвует в основном у птиц (на оперении в грудной и спинной частях).

Термамил добавляют для сбраживания несоложонки, ее крахмалов, что и повышает содержание спирта в заторе.
БАН (BAN) — тоже, что и термамил, но отличается температурой активации ферментов. Суть - превратить крахмал в сахара, как можно быстрее и с наибольшим КПД.
АМГ (AMG) - Амилоглюкозидаза (глюкоамилаза), полученная из отобранного штамма плесени Aspergillus пiger. Обеспечивает практически полное осахаривание крахмала до глюкозы, увеличивает степень сбраживания до 103%, позволяет получить пиво с высоким содержанием спирта. Aspergillus niger—вид высших плесневых грибов из рода Аспергилл (Aspergillus); вызывает заболевания человека и животных .

Вискозим, Ультрафло, Целлюкласт - вспомогательные ферменты. Расщепляют некрахмалистые полисахариды (целлюлоза и другие ß-глюканы, пентозаны, гемицеллюлозы). Снижают вязкость сусла, немного повышают выход спирта. Т.е. Расщепляют даже то, что нельзя.



Фунгамил — Грибная a - амилаза, увеличивает степень сбраживания сусла, устраняет декстриновые помутнения в готовом пиве.



Нейтраза Нейтральная протеаза, для глубокого гидролиза белков при применении сырья с высоким содержанием белка 0,1 - 0,2 кг/тонну. Гидролиз белка — это разрушение белка путем разрыва его молекулярных связей. Наличие же белка в пиве приводит к его помутнению и выпадению осадка.

Матурекс Контролирует образование диацетила во время брожения, сокращает длительность дображивания. Диацетил образуется в результате брожения. Его чрезмерное кол-во придает пиву неприятный запах.

Фермкап S - для контроля пенообразования, снижения риска переноса кросс-инфекции по системе сбора диоксида углерода; пеногаситель, особенно необходим при ускоренном брожении для уменьшения образования пены. Так называемый ферментный «стоппер» для пены, не дает пенится суслу в процессе брожения.

Биофайн - для снижения уровня содержания дрожжевых клеток после дображивания и улучшения фильтрации;


И так далее... Список можно продолжать, названия ферментов от различных фирм производителей соответственно различны, но смысл их примерно одинаковый — обеспечить быстрое и полное сбраживания дешевого крахмала на всех стадиях, очистку сусла, и быструю фильтрацию. Под дешевым крахмалом я подразумеваю как несоложенку (кукурузу, рис, картофель и их отходы ). Это дает такой необходимый дешевый спирт в пивном сусле.

Антиоксиданты:

Для повышения стойкости пива применяют антиокислительные препараты, которые добавляют для предотвращения окислительных процессов, ведущих к образованию помутнений.
Из антиокислителей чаще всего используют двуокись серы, сульфиты, аскорбиновую кислоту и ее натриевую соль, а также редуктоны, полученные из сахаров в щелочной среде.

Промышленные примеры антиоксидантов пива:



Викант (Vicant) - состоит из 2х основных антиоксидантов : (Е223) Na2S2O5 метабисульфит (пиросульфит) натрия вреден при попадании внутрь организма, при контакте с кислотами выделяет токсичный газ, есть риск серьезно повредить глаза.



(Е-316) Sodium Erythorbate Изоаскорбат Натрия (о вреде на организм пока не известно).


Antioxin SB — антиокислительный стабилизатор. E-224 (Е-224) Пиросульфит калия.

Опасен для здоровья. Пиросульфит калия (E-224)- пищевая добавка-консервант, антиокислитель. В пищевой промышленности пиросульфит калия применяется при производстве вин (обработка виноградной мезги пиросульфатом калия) и в пивоварении. K2S2O5, бесцветные пластинчатые кристаллы. Растворим в воде. Компонент кислого фиксажа фотографического, антиоксидант, антисептик. Используется при крашении тканей.

Стабилизаторы:

Наиболее эффективный способ повышения коллоидной стойкости пива - обработка стабилизаторами, содержащими в качестве активного компонента протеолитические ферменты.



PGA, ВК-75, 390, гидрогель кремниевой кислоты,



Стабилизаторы пива на основе ПВПП и силикагеля. Обеспечивает стабильность пиву, улучшает прозрачность, аромат, вкус пива, а также делает стабильной пену.



Иногда в качестве стабилизатора пены применяют кобальт. Содержание в пиве этого токсического элемента в сердечной мышце у употребляющих пиво превышает допустимую норму в 10 раз. Кроме того, у употребляющих пиво кобальт вызывает воспалительные процессы в пищеводе и желудке.

Хмель и хмелезаменители:



На ряду с использованием хмеля и хмелепродуктов (хмель гранулированный, экстракт лупулина, бетафреш, изофреш, хмелевое масло, эмульсия) для удешевления процесса (в первую очередь в дюджетных сортах пива) используют синтетические кислоты сходные по составу с а-кислотами хмеля, и дающие горечь идентичную натуральной, а так же ароматизаторы хмеля.


Карамельные красители


Темно-коричневая жидкость, полученная при специальной температурной обработке глюкозы и сахарозы. Грубо говоря «жаренный сахар». Если внимательно смотреть на этикетку пива, то в некоторых сортах пива в составе указан карамельный колер (по другому — сахарный колер). Раньше я встречал это только в темных сортах пива, что не мудрено, ибо закрасить пиво в темный «естественный» цвет намного выгоднее с помошью сахара, чем с помощью жженого солода. А в последнее время даже в некоторых сортах светлого пива используют карамельный краситель, что заставляет задуматься так какого цвета тогда вообще было изначально сусло и есть ли там хоть 1 % солода... Думаю ответ сам собой понятен.

И, на закуску еще :


Ароматизаторы :
"Эль" QL-14510, "Пшеничное пиво" QL-14527, Портер. Тут, собственно, все ясно и добавлять что-то вряд-ли стоит.


Замутнители: Замутнителя для создания пшеничного пива.


Вот такой вот далеко не полный список того, как используют современные достижения человечества во вред самому человечеству. Но я не стремлюсь достучаться до совести владельцев пивзаводов, пивоварен. Там, где верховодит крупный бизнес это слово чуждо. И я не спешу обвинять пивоваров в том, что поят нас они именно таким пивом, хотя доля вины их несомненно есть. Я просто считаю, что мы должны знать как можно больше о том, что едим, что пьем, чем дышим. И не только ради себя, а ради будущего, здорового и крепкого будущего в лице наших детей, внуков, правнуков....

Відповідь від: 22 Липня 2013, 13:09:57
Не знаю на скільки Калуський бровар використовує ті "корисні" добавки, але на смак наше пиво хоч трохи нагадує щось зроблене руками, а не накаламучене в пробірці.
Записаний
Читайте по губах: Без газу чи без вас? Без вас. Без світла чи без вас? Без вас. Без води чи без вас? Без вас. Без їжі чи без вас? Без вас.


ББА

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +306/-11
  • Offline Offline
  • Стать: Чоловіча
  • Повідомлень: 18252
  • Останні відвідини:
    20 Листопада 2024, 16:38:46

    Звідки: Льондон
Калуське пиво. Клуб любителів пива
« Прочитано #230 : 22 Липня 2013, 16:20:16 »

на смак наше пиво хоч трохи нагадує щось зроблене руками,

невже мнєцкають кожий складник руками ??? хоч руки перед тим миють ?   :-D
« Останнє редагування: 22 Липня 2013, 16:32:07 від ББА »
Записаний

Петрович

  • Старожил
  • ****
  • Карма +69/-9
  • Offline Offline
  • Стать: Чоловіча
  • Повідомлень: 373
  • Останні відвідини:
    24 Серпня 2014, 11:39:07

    Звідки: Сімферополь
Калуське пиво. Клуб любителів пива
« Прочитано #231 : 22 Липня 2013, 21:55:49 »

Ніхто не платитиме за пляшку по 9-12 грн.
Та ладно, за гарне пиво і більше платять. А Калушер 12% і Експортове - вони свого коштують. За інші не скажу, але ці однозначно варті своїх грошей. Треба ж зважати, що всілякі Варштайнери з Тамплієрами теж не подешевшають. Як казали за Союза "Передайте Ильичу - нам и 10 по плечу  ;)"
Записаний

yurko

  • Адміністратор
  • *
  • Карма +1206/-13
  • Offline Offline
  • Стать: Чоловіча
  • Повідомлень: 30351
  • Останні відвідини:
    Сьогодні в 12:11:58

    Звідки: Чорновола-Шахтарська-Леніна-Салінарна-Пілсудського
Калуське пиво. Клуб любителів пива
« Прочитано #232 : 25 Липня 2013, 13:18:42 »

Попробував Експортове "Жигулівське".

Холодне. Нічо так, але не маючи як порівняти одночасно, не можу сказати чи воно інакше на смак від інших.
Записаний
Читайте по губах: Без газу чи без вас? Без вас. Без світла чи без вас? Без вас. Без води чи без вас? Без вас. Без їжі чи без вас? Без вас.


yurko

  • Адміністратор
  • *
  • Карма +1206/-13
  • Offline Offline
  • Стать: Чоловіча
  • Повідомлень: 30351
  • Останні відвідини:
    Сьогодні в 12:11:58

    Звідки: Чорновола-Шахтарська-Леніна-Салінарна-Пілсудського
Калуське пиво. Клуб любителів пива
« Прочитано #233 : 08 Серпня 2013, 21:34:30 »

Нині пробував Мінське "Жигулівське"


Купив у Фуршеті за 6,37 грн. (приблизно)


Смак приємний і цікавий. Як на мене Жигулівське не мало мати ноток смаженого солоду.
Це має.
Скажу так, Калуське, те ж Жигулівське (коли воно їм вдається) мені смакує більше, хоч і не таке як було при союзі  :(

З врахуванням постійності смаку і ціни - виграє все ж Мінське. Але я буду підтримувати місцевого виробника  :drink
Тим більше, що білоруське має термін придатності пів року. щось тут нечисто.
Відповідь від: 08 Серпня 2013, 21:21:48
Чуть не забув. Хтів перед тим взяти Чернігівське світле, але на щастя глянув на етикетку, прочитав "Виробник САН ІнБев Украина" і відразу поклав пляшку назад на поличку. Чого і вам бажаю!!!
Не пийте шмурдяк їх виробництва! Там все з одної бочки, лиш етикетки різні.
Випивши 0,5 пива, за пів години вибігаєте у туалет майже літр сечі. Висновки робіть самі. Читайте літературку. Я вже десь вище подавав, що туди пхають.


Відповідь від: 08 Серпня 2013, 21:26:49
Блін!!!!!!!!!!!
Дочитався мілким шрифтом, що то пиво можливо з Львівського пивзаводу. Развод той іще.
Пийте Калуське!  :drink
Записаний
Читайте по губах: Без газу чи без вас? Без вас. Без світла чи без вас? Без вас. Без води чи без вас? Без вас. Без їжі чи без вас? Без вас.


ulgur

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +60/-2
  • Offline Offline
  • Стать: Чоловіча
  • Повідомлень: 542
  • Останні відвідини:
    18 Липня 2021, 13:24:19

    Звідки: калуш, drug.street
Калуське пиво. Клуб любителів пива
« Прочитано #234 : 08 Серпня 2013, 21:59:07 »

Випивши 0,5 пива, за пів години вибігаєте у туалет майже літр сечі
Класний засіб для похудання
Записаний

Vitalij

  • Користувач
  • **
  • Карма +55/-55
  • Offline Offline
  • Стать: Чоловіча
  • Повідомлень: 86
  • Останні відвідини:
    10 Вересня 2013, 13:49:45

    Звідки: Калуш
Калуське пиво. Клуб любителів пива
« Прочитано #235 : 08 Серпня 2013, 22:28:33 »

Нашого виробника не підтримував і підтримувати не буду.ціна не відповідає якості.а назву я не п'ю.те що повидумували всяку хрєнь-від того воно не краще.і ще одне.в Чехіїї пиво на розлив у господі(так як у нас бар(для тих хто не в курсі))коштує долар.А у магазині пляшкове набагато дешевше.і ціна по всіх господах одинакова не залежно від "євроремонту" :=).а тут всі друть три шкіри.в тому числі і свій виробник.то чому я маю набивати кишені своїм виробникам і їх підтримувати,якщо вони нічого для мене доброго не роблять?п"ю тільки пляшкове і тільки імпортного виробника,хоч і розлито у нас.але якість завжди хороша і як не дивно понизилась ціна останніх 3-4 тижні.
Слава Україні! :ganba
Записаний

yurko

  • Адміністратор
  • *
  • Карма +1206/-13
  • Offline Offline
  • Стать: Чоловіча
  • Повідомлень: 30351
  • Останні відвідини:
    Сьогодні в 12:11:58

    Звідки: Чорновола-Шахтарська-Леніна-Салінарна-Пілсудського
Калуське пиво. Клуб любителів пива
« Прочитано #236 : 09 Серпня 2013, 07:54:55 »


Ото насмішив  :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D

Нема такого пива. Є або імпортне розлите там, або виготовлене у нас під їх маркою, а то два різні пива!
Раз Ти був у Чехії, то мав би відчути різницю між їх Старопраменом і нашим.
Я між Бексом відчув відразу.
Так смак завжди однаковий.
Хочеш труїтися далі - пий. Поки ще молодий то не відчуватимеш. Потім десь вилізе.

Відповідь від: 09 Серпня 2013, 07:50:27
А про те, що деруть. Так то як з тим псом, що яйця лиже. Чого лиже? Бо дістає!
Якби люди не купляли - ніхто б не дер.
І не у ремонтах справа.
Піди глянь на ціну "живого" пива, хоча б біля Вопака.
Там взагалі будка, а ціна ого-го!

Ціна Калуського у фірмовому магазині була 6 з копійками.
Як на мене - замала ціна і занизька якість.
Хай би підняли і одне і друге, ціну до 8, а якість хоч на чверть і було б суперове пиво.
Але зараз загальна криза у виробництві і не лише пива, тому радіймо, що є хоч таке.
Записаний
Читайте по губах: Без газу чи без вас? Без вас. Без світла чи без вас? Без вас. Без води чи без вас? Без вас. Без їжі чи без вас? Без вас.


antoshka

  • Початківець
  • *
  • Карма +5/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Чоловіча
  • Повідомлень: 40
  • Останні відвідини:
    13 Липня 2018, 07:23:43

    Звідки: HYY
Калуське пиво. Клуб любителів пива
« Прочитано #237 : 09 Серпня 2013, 08:24:02 »

Калуське у магазині біля пивзаводу коштує від 5 грн. розливне, і до 6 грн експортове в залежності від марки (5,35, 5,75 і т.п.). А я кщо зайти в Колібріс, який 200 м. від пивзаводу то там уже ціна до 8 грн.
Записаний

yurko

  • Адміністратор
  • *
  • Карма +1206/-13
  • Offline Offline
  • Стать: Чоловіча
  • Повідомлень: 30351
  • Останні відвідини:
    Сьогодні в 12:11:58

    Звідки: Чорновола-Шахтарська-Леніна-Салінарна-Пілсудського
Калуське пиво. Клуб любителів пива
« Прочитано #238 : 09 Серпня 2013, 09:46:01 »

Але магазин був закритий цього тижня. Писало "Ревізія".
Записаний
Читайте по губах: Без газу чи без вас? Без вас. Без світла чи без вас? Без вас. Без води чи без вас? Без вас. Без їжі чи без вас? Без вас.


Vitalij

  • Користувач
  • **
  • Карма +55/-55
  • Offline Offline
  • Стать: Чоловіча
  • Повідомлень: 86
  • Останні відвідини:
    10 Вересня 2013, 13:49:45

    Звідки: Калуш
Калуське пиво. Клуб любителів пива
« Прочитано #239 : 09 Серпня 2013, 22:00:34 »

Хочеш труїтися далі - пий. Поки ще молодий то не відчуватимеш. Потім десь вилізе
Труїшся ти,а я вже не молодий і попив на своєму віці достатньо пива.Так що мій організм відчуває "заразу" моментально. А тебе я бачу можна розсмішити на рівному місці.Так only for you-класний смайл-посмійся на здоров'я. :pardon :pardon :pardon :pardon :pardon :pardon :pardon :pardon :pardon :pardon
Записаний