Вільний форум міста Калушa

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Форуму:

17 років 4 місяці 21 день

Автор Тема: Калуське пиво. Клуб любителів пива  (Прочитано 139277 раз)

0 Користувачів і 2 Гостей дивляться цю тему.

Кітка_Проня

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +303/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 1027
  • Останні відвідини:
    20 Жовтня 2014, 15:37:10

    Звідки: Львів
Клуб любителів пива
« Прочитано #180 : 19 Березня 2011, 22:59:54 »

та ну))))))) мій тато робив квас постійно.. рік тому там чомусь було нереально дістати їх.. то питаю, може зараз можна
а з хлібопекарських.. навіть не хочу уявляти, шо то за квас вийде)
Записаний


изюминку можно искать и в навозе, но что с ней потом делать?

Мілана

  • Старожил
  • ****
  • Карма +146/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 455
  • Останні відвідини:
    06 Грудня 2022, 10:49:20

    Звідки: Стуса
Клуб любителів пива
« Прочитано #181 : 19 Березня 2011, 23:17:50 »

а з хлібопекарських.. навіть не хочу уявляти, шо то за квас вийде)
За технологією квас має зброджуватись саме хлібопекарськими дріжджами. Точніше - дріжджами верхового бродіння, до яких належать хлібопекарські. Пивні - дріжджі низового бродіння. Те, що робив Ваш тато, ближче до бражки ніж до квасу. :) Хоча, якщо напій сподобався, то він має право на існування.
Записаний

Кітка_Проня

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +303/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 1027
  • Останні відвідини:
    20 Жовтня 2014, 15:37:10

    Звідки: Львів
Клуб любителів пива
« Прочитано #182 : 19 Березня 2011, 23:22:04 »

Те, що робив Ваш тато ближче до бражки ніж до квасу
панно шановна, ви ж не пробували самого квасу, до чого це?  :bayan
Записаний


изюминку можно искать и в навозе, но что с ней потом делать?

Мілана

  • Старожил
  • ****
  • Карма +146/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 455
  • Останні відвідини:
    06 Грудня 2022, 10:49:20

    Звідки: Стуса
Клуб любителів пива
« Прочитано #183 : 19 Березня 2011, 23:27:06 »

ви ж не пробували самого квасу, до чого це?
Я не хотіла образити ні Вас, ні тата. Просто, я знаю які речовини утворюються при такому бродінні. Кожен з нас - спеціаліст у своїй галузі. Я Вам порадила чим краще замінити пивні дріжджі. Ви можете прийняти мою пораду або не прийняти.
а з хлібопекарських.. навіть не хочу уявляти, шо то за квас вийде)
Класичний.
Записаний

Кітка_Проня

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +303/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 1027
  • Останні відвідини:
    20 Жовтня 2014, 15:37:10

    Звідки: Львів
Клуб любителів пива
« Прочитано #184 : 19 Березня 2011, 23:39:31 »

Я не хотіла образити ні Вас, ні тата. Просто, я знаю які речовини утворюються при такому бродінні.
добре.. тоді попрошу рецептик :unknow
Записаний


изюминку можно искать и в навозе, но что с ней потом делать?

Мілана

  • Старожил
  • ****
  • Карма +146/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 455
  • Останні відвідини:
    06 Грудня 2022, 10:49:20

    Звідки: Стуса
Клуб любителів пива
« Прочитано #185 : 20 Березня 2011, 01:03:55 »

добре.. тоді попрошу рецептик
Рецепт?... Ті рецепти, що я знаю, годяться тільки для промислового виробництва.  :-[ Чесно, не знаю де зараз можна дістати концентрат квасного сусла (з справжнього житнього солоду). В домашніх умовах роблять з житнього хліба. Рецептів в інтернеті - море.
Записаний

IxIXIxI

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +259/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Чоловіча
  • Повідомлень: 696
  • (с) David Bengtsson
  • Останні відвідини:
    02 Червня 2019, 14:35:41

Калуське пиво. Клуб любителів пива
« Прочитано #186 : 31 Січня 2012, 11:12:54 »

    Kalusher beer





Щойно у просторах інтернету наткнувся на це чудо і гордістю пройняло мене до самих вух, поки я не зрозумів що цей концепт так і не набув реалізації.. Може хтось чув щось про це (бо на форумі я нічого по темі не знайшов) і, можливо, ще все найцікавіше попереду?


http://ukrainedesign.net/etiketki-piva-kalusher-beer/
Записаний

ARNI

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +71/-2
  • Offline Offline
  • Стать: Чоловіча
  • Повідомлень: 675
  • Останні відвідини:
    17 Листопада 2024, 14:16:40

    Звідки: Ukraine
Калуське пиво. Клуб любителів пива
« Прочитано #187 : 31 Січня 2012, 13:01:38 »

    Kalusher beer



Щойно у просторах інтернету наткнувся на це чудо і гордістю пройняло мене до самих вух, поки я не зрозумів що цей концепт так і не набув реалізації.. Може хтось чув щось про це (бо на форумі я нічого по темі не знайшов) і, можливо, ще все найцікавіше попереду?


http://ukrainedesign.net/etiketki-piva-kalusher-beer/


Пивко мало б бути модне.
Записаний

romashkin

  • Admin
  • *
  • Карма +731/-5
  • Offline Offline
  • Стать: Чоловіча
  • Повідомлень: 8378
  • Останні відвідини:
    Вчора в 18:24:41

    Звідки: пр. Л.Українки
Калуське пиво. Клуб любителів пива
« Прочитано #188 : 12 Квітня 2012, 22:06:12 »

Записаний
Дилетанту складні речі здаються дуже простими, і тільки професіонал розуміє наскільки складна найпростіша річ.)

kac

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +106/-0
  • Online Online
  • Стать: Чоловіча
  • Повідомлень: 1224
  • Останні відвідини:
    Сьогодні в 10:49:33

    Звідки: Калуш
Калуське пиво. Клуб любителів пива
« Прочитано #189 : 12 Квітня 2012, 23:58:16 »

ще б до колекції Калуське До Риги :prapor:
з усіх видів пива, які випускає Калуш мені найбільше сподобалось Калуське До Риги.
Записаний
While (!Life.EOF) {
You.Money+ ;
You.Girls.Add(new Girl(90,60,90));
BeHappy();
}

Сонечко+

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +801/-5
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 3805
  • Сонячного життя вам, сповненого чудес і сюрпризів!
  • Останні відвідини:
    09 Вересня 2023, 17:33:39

    Звідки: з маминого животика
Калуське пиво. Клуб любителів пива
« Прочитано #190 : 06 Травня 2012, 12:02:03 »

Чернігівське пиво геть споганилось :(. Напевно почали додавати якісь неякісні консерванти. Вчора в кафе попили, а сьогодні шлунок бунтує.
На даний момент мені припало до смаку "Медове" Львівської приватної броварні.  :good
Записаний

yurko

  • Адміністратор
  • *
  • Карма +1206/-13
  • Offline Offline
  • Стать: Чоловіча
  • Повідомлень: 30351
  • Останні відвідини:
    Сьогодні в 11:15:17

    Звідки: Чорновола-Шахтарська-Леніна-Салінарна-Пілсудського
Калуське пиво. Клуб любителів пива
« Прочитано #191 : 12 Листопада 2012, 18:46:27 »

У гостинному вже є нове пивко!
Відповідь від: 12 Листопада 2012, 18:33:52
Відкрив Калушер.
Ну що сказати.
Трошки більше піни ніж у експортовому. то +
Але от та гіркота незрозумілого походження (незрозумілого, але чогось дуже содою віддає) дуже псує смак  :(

Сподіваюся, що інші сорти хоч якось (крім етикетки звісно) відрізняються.
Записаний
Читайте по губах: Без газу чи без вас? Без вас. Без світла чи без вас? Без вас. Без води чи без вас? Без вас. Без їжі чи без вас? Без вас.


TRITONOS

  • Вісник благих новин
  • *
  • Карма +600/-8
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 944
  • Останні відвідини:
    14 Жовтня 2023, 16:46:45

Калуське пиво. Клуб любителів пива
« Прочитано #192 : 12 Листопада 2012, 21:20:28 »

Відкрив Калушер
Тоже дегустував Калушер і по смаку воно щось схоже до Трапезного. Треба собі зробити колекцію з калуських сортів пива - 8 пляшечок здається.
Записаний

americano

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +158/-41
  • Offline Offline
  • Стать: Чоловіча
  • Повідомлень: 584
  • Останні відвідини:
    11 Серпня 2021, 22:33:01

    Звідки: UKRAINE
Калуське пиво. Клуб любителів пива
« Прочитано #193 : 12 Листопада 2012, 21:21:41 »

Треба спробувати ... Дякую за iнформацiю.
 :drink
Записаний

yurko

  • Адміністратор
  • *
  • Карма +1206/-13
  • Offline Offline
  • Стать: Чоловіча
  • Повідомлень: 30351
  • Останні відвідини:
    Сьогодні в 11:15:17

    Звідки: Чорновола-Шахтарська-Леніна-Салінарна-Пілсудського
Калуське пиво. Клуб любителів пива
« Прочитано #194 : 12 Листопада 2012, 22:35:11 »

Додам, що на відміну від деяких брендових пив після яких я іноді відчуваю "факи" з боку печінки, калуське не має таких побічних ефектів.
От і сьогодні після вечері з Калушером - приємні відчуття.
Ще б так само приємно було його пити...

Але добре що є калуське пво. Все одно добре!
Записаний
Читайте по губах: Без газу чи без вас? Без вас. Без світла чи без вас? Без вас. Без води чи без вас? Без вас. Без їжі чи без вас? Без вас.


yurko

  • Адміністратор
  • *
  • Карма +1206/-13
  • Offline Offline
  • Стать: Чоловіча
  • Повідомлень: 30351
  • Останні відвідини:
    Сьогодні в 11:15:17

    Звідки: Чорновола-Шахтарська-Леніна-Салінарна-Пілсудського
Калуське пиво. Клуб любителів пива
« Прочитано #195 : 13 Листопада 2012, 18:41:57 »

Сьогодні пробував Бандербір. Може я не надто розбираюся, але по моєму інші лише етикетки. Вдалий маркетинговий хід на зиму змінити етикетки.
Записаний
Читайте по губах: Без газу чи без вас? Без вас. Без світла чи без вас? Без вас. Без води чи без вас? Без вас. Без їжі чи без вас? Без вас.


Причорний

  • Користувач
  • **
  • Карма +10/-5
  • Offline Offline
  • Стать: Чоловіча
  • Повідомлень: 88
  • Матумба!!!
  • Останні відвідини:
    30 Січня 2015, 14:51:43

    Звідки: Захотінь
Калуське пиво. Клуб любителів пива
« Прочитано #196 : 14 Листопада 2012, 10:03:28 »

У гостинному вже є нове пивко!
Відповідь від: 12 Листопада 2012, 18:33:52
Відкрив Калушер.
Ну що сказати.
Трошки більше піни ніж у експортовому. то +
Але от та гіркота незрозумілого походження (незрозумілого, але чогось дуже содою віддає) дуже псує смак  :(

Сподіваюся, що інші сорти хоч якось (крім етикетки звісно) відрізняються.
Гіркота від мишей які в казанах плавають))
Працював на пивзаводі і знаю що кажу. А бандербір це теж саме колишнє "преміум" тільки дороще в 5 разів...
Записаний

yurko

  • Адміністратор
  • *
  • Карма +1206/-13
  • Offline Offline
  • Стать: Чоловіча
  • Повідомлень: 30351
  • Останні відвідини:
    Сьогодні в 11:15:17

    Звідки: Чорновола-Шахтарська-Леніна-Салінарна-Пілсудського
Калуське пиво. Клуб любителів пива
« Прочитано #197 : 14 Листопада 2012, 12:17:17 »

Ні-ні.
То спеціальний секретний інгредієнт!  :=)

Ще років 10 тому говорили, що старі технологи, котрі знали як мало варитися нормальне пива вже повмирали.
Крім того зараз вже самі оті чани бродильні (чи як їх там) не ті мідні, які були колись, а поміняні на привезені б/у з нержавійки.

Так що не буде вже ніколи наше пиво таким, як було колись.
Записаний
Читайте по губах: Без газу чи без вас? Без вас. Без світла чи без вас? Без вас. Без води чи без вас? Без вас. Без їжі чи без вас? Без вас.


Мілана

  • Старожил
  • ****
  • Карма +146/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 455
  • Останні відвідини:
    06 Грудня 2022, 10:49:20

    Звідки: Стуса
Калуське пиво. Клуб любителів пива
« Прочитано #198 : 08 Травня 2013, 15:07:45 »

Гіркота від мишей які в казанах плавають))
Навіть цікаво стало, в якому то казані миші плавають? І взагалі, що таке казан на пивзаводі?

Ще років 10 тому говорили, що старі технологи, котрі знали як мало варитися нормальне пива вже повмирали.
Крім того зараз вже самі оті чани бродильні (чи як їх там) не ті мідні, які були колись, а поміняні на привезені б/у з нержавійки.
 Колишній головний технолог пивзаводу (та, що більше 40 років була головним технологом) казала мені сама, що те пиво, що варилось при ній, при теперішніх вимогах не мало би шансів. Воно не витримувало тиждень. І в цьому не було потреби, бо при шаленому попиті і мізерній пропозиції його за 2 дні випивали.
 Бродильні чани ніколи не були мідними.  Але і у міді і у нержавійки свої переваги і недоліки. Тому не можна казати, що мідь - добре, а нержавійка погано.
 Чесно кажучи, взагалі не памятаю мідних котлів. Треба у когось з старих працівників перепитати. Варильні старі, здається, були з чорного металу, замінили їх на такі самі, але великі.
 У пивзаводу зовсім інші проблеми, а не ті, які прийнято обговорювати серед споживачів.
Записаний

antoshka

  • Початківець
  • *
  • Карма +5/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Чоловіча
  • Повідомлень: 40
  • Останні відвідини:
    13 Липня 2018, 07:23:43

    Звідки: HYY
Калуське пиво. Клуб любителів пива
« Прочитано #199 : 09 Травня 2013, 10:33:34 »

Пиво останнім часом дійсно гірке. Перед Великоднем і вчора біля пивзаводу було відчутно запах солоду (останнім часом такого не було). Через декілька днів потрібно спробувати нову партію. Маю надію, що смак покращиться, якщо вона попаде на прилавки.
Записаний