Гіркота від мишей які в казанах плавають))
Навіть цікаво стало, в якому то казані миші плавають? І взагалі, що таке казан на пивзаводі?
Ще років 10 тому говорили, що старі технологи, котрі знали як мало варитися нормальне пива вже повмирали.
Крім того зараз вже самі оті чани бродильні (чи як їх там) не ті мідні, які були колись, а поміняні на привезені б/у з нержавійки.
Колишній головний технолог пивзаводу (та, що більше 40 років була головним технологом) казала мені сама, що те пиво, що варилось при ній, при теперішніх вимогах не мало би шансів. Воно не витримувало тиждень. І в цьому не було потреби, бо при шаленому попиті і мізерній пропозиції його за 2 дні випивали.
Бродильні чани ніколи не були мідними. Але і у міді і у нержавійки свої переваги і недоліки. Тому не можна казати, що мідь - добре, а нержавійка погано.
Чесно кажучи, взагалі не памятаю мідних котлів. Треба у когось з старих працівників перепитати. Варильні старі, здається, були з чорного металу, замінили їх на такі самі, але великі.
У пивзаводу зовсім інші проблеми, а не ті, які прийнято обговорювати серед споживачів.