яка різниця що юрист працює токарем чи продавцем ??? адже людина все таки уже юридично "підкована
біда в тому, що такі "спеціалісти" в результаті не можуть працювати ні токакрем, ні продавцем, і є занадто слабенько "юридично підкованими", щоб працювати юристом. Такому юристу свою справу довірить хіба що вже закінчений невдаха, якому справді нічого втрачати. Я знаю одну "економістку" , яка вчилася в одному з приватних ВУЗів Івано-Франківська, яка не могла по памяті навіть сформулювати тему контрольної роботи, яку вона хотіла, щоб хтось їй написав. Не какжучи вже про те, щоб знайти щось в інтернеті по цій темі і переробити, щоб підходило їй. Їй треба було б щоб заголовок був слово в слово так, як у неї "написано" Хто цій людині довірить свою бухгалтерію? Щоб вона довела його до тюрми? А вона ж тепер претендує на посаду головного бугалтера, не менше. У неї ж "вища освіта"!
Насправді така легка доступність вищої освіти - це біда. Була б вона важко доступна - багато з тих, що мяко кажучи "не тягне" і не намагалися б . Здобули б собі якусь нормальну робітничу спеціальність і жили б собі щасливо. А така доступність дозволила їм ровивати нічим не підкріплені високі амбіції. В результаті така людина не є спеціалістом в обраній галузі, бо мяко кажучи є неуком і іншої спецільності - а відповідно і роботи також не має. І є нещасливою. Я знаю зараз багато таких молодих людей у яких батьки поїхали за кордон в надії дати своїй дитині "краще життя" ніж було у них. Я не кажу, що всі стали "неуками" з дипломом, але бато з них стали. Батьки і дальше за кордоном, бо їхня дипломована дитина тепер не може знайти роботи.... А ще багато хто з такими дипломами працюють на будовах у Європі.... І по-моєму, було б краще для них і для всіх, якби вони того диплома все-таки не мали. Принаймні це вберегло б їх від почування себе нещасливими від неможливості реалізувати свої завищені амбіції.
Це моя думка. Я припускаю, що її не всі поділяють. Але я вважаю, що бачила достатньо, щоб таку думку собі сформувати.