але завдяки її суворості і дисципліні я і знаю і памятаю практично все, що коли не будь вчив з англійської. Не кожен вчитель може так розташувати до себе учнів, аби всі його любили та ще й вчилися. Наприклад я згадую зараз про уроки англійської лише із вдячністю.
От, Юра каже - вчительку не любили, але він їй вдячний. Але я знаю таких, які через цю вчительку міняли школу. Це була моя однокласниця, тому я знаю, що знання у неї були слабенькі. Оцінку їй ставили таку, як вона заслуговує. Але мама її вважала інакше. Вона ( мама) була впевнена, що її дитина знає відмінно, але до неї просто вчителька придирається.
Згідна - початкова школа - і перша вчителька - то половина справи в навчанні дитини. Це старт. І від нього залежить все подальше навчання. Але, нажаль так склалося, що здебільшого у нас "на молодші класи" ішли вчитися в більшості ті, хто знав, що не потягне "старші" предмети. Тому тепер маємо - до одної вчительки за рік записуються. І, якби вона всіх бажаючих брала, то і 3 класи б набрала, а до іншої ледве набирають клас. Я ще коли вчилася, мені прийшло в голову, дивлячись на деяких своїх однокашників, що в " пед" мали б перед екзаменами робити тест на профпридатність. У мене була така одногрупниця, яка виходила відповідати на семінарі і починала гугніти. Це у неї дикція така була. Тихо і через ніс. Я не знаю, чи вона працює в школі. Але, якщо працює, то я уявляю, ці уроки історії. Вони точно дуже "захопливі".
Про вчителів можу сказати тільки, що в гімназії наприклад класний керівник мого сина Півторак В. Р., вчитель української . Це чудова людина, яка любить свою роботу і дітей. У нього безмежне терпіння і море розуміння до дітей. Не знаю жодного вителя в гімназій, до якого у мене особисто були б якісь претензії. Хто вважає свою дитину здібною - віддавайте в гімназію. Це моя, можливо субєктивна, думка.
А тепер знову Ромашкіну, щодо демагогії. У моєму житті є і практика, коли я вчилася в школі, коли наші батьки обгрунтовано висловили дирекції претензії до нашого вчителя і класного керівника і його від нас забрали. Нам дали нову вчительку і вона стала нашим класним керівником. Це також було в 1 школі. Вчителем був Качмар І.В. А дали нам Сергієнко Г.М. Вона тепер в гімназії завуч. Так, що хто вчився в 1 школі мені не дадуть збрехати. Так, що, якщо є проблема - головне не мовчіть.