Побувала (і ще є) у 2х лікарнях - дитячій у Підгірках і в інфекційній. Багато в чому вони прямо протилежні. Опишу трохи пізніше за Підгорецьку. А от у інфекції засмутило те, що за тиждень перебування там 4 дні не було самих необхідних як для такого профілю ліків. А саме - препаратів для підтримки нормальної мікрофлори кишечника. Саме там у мене розпочався пронос після антибіотиків. І не завжди було чим його зупиняти. Це при тому, що лікарня не була переповнена. На нашому поверсі було по 1-2 людині в 4-6 палатах. А як вони будуть виходити з такого положення в періоди епідемії? Чому так погано (мяко кажучи) постачаються самі необхідні ліки для інфекційної лікарні?! Хто за неї відповідає?
А от чим відрізняється - це щедрістю порцій. Якщо у Підгірках перед роздачею двері закривались і щось там ділилось, никалось, то в інфекційній - все на виду і порції як на мене були двойними. Приємно
. Якщо у Підгірках не відомо куди дівались порції тих хто утікав додому без заяв (таких з нашої палати було 4) і при цьому відмовляли у додатковій порції мамі з 2 дітьми. Можна ж було віддати за них тій мамі. А не нести їх медсестрам. (Лікарі їли свій домашній пайок)
Іще в інфекційній лікарні якось все попроще. Люди якісь привітніші. Хоча одна медсетричка була заникала (по неуважносі, напевно) наш сиропчик від кашлю. Але та що її підміняла - вказала їй на "помилку" і нам його додали. Ще б так було з бактеріальними і протипроносними препаратами. В звязку з цим ще раз запитую - хто фінансує і контролює інфекційну лікарню? Чому немає САМЕ ЦИХ НЕОБХІДНИХ ПЕРШОЧЕРГОВО препаратів?
Відповідь від: 19 Червня 2011, 15:42:13
І ще є дещо, що мене вразило - в інфекційній лікарні всього лише 1
!!! термометр на весь поверх
Де-де, а в інфекційній лікарні, де в палатах лежать і з віспою, і з вірусними видами гриппу термометри повинні бути хоча б по 1 на палату. У Підгірках з цим проблем не було зовсім. Термометри ж не є дорогим препаратом - можна було б забезпечити лікарню ними.
І ще треба було б ввести в правило (в Підгірках з цим норма) перед тим як вколоти якийсь препарат робити на нього пробу. Це не так складно. Зате від можливої біди захистить.
Трохи незручно, що у палатах немає ні одного стільця - а в іншому палати набагато зручніші ніж у Підгорецькій лікарні - є і 2 умивальники, туалет (що для мене було і є ОСОБЛИВО актуальним) і ванна. Жаль, що занавісок на вікнах немає - коли тобі ввечері дають укол, твою попу можуть побачити не лише маньяки
. Але - то інфекція, тому правилами заборонені фіранки, так як на них осідає інфекція. Отож трошки незатишно в тому плані, що ти опиняєшся на двобічному огляді - з вікна ввечері і з коридору у стіні вікно. Але, нічого, привикаєш. Бо у всьому іншому зручніше ніж в загальних палатах Підгірок. А ще виключеня із зручностей - пружинні, вірніше - заборосіткові ліжка. Спершу було наче зручно, а після уколів 10 на них спати уже було неможливо спокійно. Зате в палаті ми були самі. І можна було відіспатись (це ж така благодать!). Скоро мене випишуть, тож я уже знов буду світити на форумі трішки