Розкажу і я страшилку про наші фірми.
Вирішив замінити на квартирі балконний блок на пластиковий. Обійшли з дружиною півміста в пошуках фірми. Порівнявши всіх зупинилися на фірмі "Ваше Нове Вікно" що навпроти жіночої консультації. Приємна дівчинка, досить компетентна, гарно все розказала, порахувала. Вийшов блок з монтажем 2100грн. але такяк це було наприкінці січня то ще й знижку пообіцяла в 100 грн. домовилися що їхній майстер-замірщик прийде через день і заміряє точні розміри за 20 гривень, оскільки я заміряв але з точністю до 2-5 см. Замірщик прийшов, виміряв на наступний день ми прийшли оплатити завдаток в розмірі 50% а точка закрита.
і так на наступний день і через день. Потім уже з сусіднього магазина нам повідомили № телефона власника, який виявився взагалі не з Калуша. Домовилися про зустріч через день.. Прийшли.... По специфікації наше вікно уже почало коштувати на 300 гривень дорожче.
Власник пояснив що це корегування відносно замірів моїх і їхнього замірщика, але різниця в 2 см (по одному з кожної сторони) аж ніяк не може підняти ціну більш ніж на 10%, про що йому було повідомлено і поставлено перед фактом що в разі подорожчання вікна я буду звертатися в Відділ захисту прав споживачів у звязку з втратою свого часу через недобросовісні рекламу та конкуренцію. Щось мені здалося що він уже досить добре знайомий з цією структурою бо відразу погодився на 2000грн. так, як і було домовлено.
Та це ще не всі граблі...
Оскільки ми з дружиною працюємо щодня з 8-00 до 18-30 крім вихідних то встановлювати вікно домовилися на суботу. Через 2 тижні, які вікно робилося і ще 3 дні (чекали суботи) сидимо ми з дружиною вдома і з самого ранку чекаємо монтажників з вікном адже в пятницю приємний дівочий голос по телефону попередив нас що завтра зранку бригада приїде встановлювати нам віконечко "в Европу"
. Також домомвилися з майстром по ремонтах щоб він після обіду прийшов утеплити стінку з віконечком. Отже ми сидимо і пєм каву, 9-00 - нема нікого. 10-00 - те ж саме. 11-30 - вже третя кава і майстер з ремонту на порозі. Дзвінок до дівчинки. Вона каже що поки що не виїхала бригада бо там в них щось з машиною, будуть трошечки пізніше. Добре, 5 кава. 13-00 дзвінок до дівчинки і знову слова що бригада скоро буде але вікно буде без внутрішнього підвіконника бо приїхав бракований (таке враження що приїхав 10 хвилин назад і вони не бачили) "ну фиг с тобой золотая рыбка" хай буде, чекаєм. Від 14-00 до 18-00 звязку з дівчинкою і власником немає. Майстер взяв свої чесно просиджені 150 грн і пішов додому. Я нарешті дозвонююся до дівчинки і чую слова "Та ви напевне прікалуєтеся з мене що вікна ще нема бо машина вже повернулася і всі пішли додому". Я згадав всіх її родичів до 7-го коліна і вона пообіцяла розібратися. В неділю дуже сильно вибачаючись пообіцяла що у вівторок будуть майстри. У вівторок уже теща була зранку вдома і не знаю що там з майстри були і як ставили але таке враження що через рік треба буде переробляти по новій то вікно.
Так що будьте обережними з теперішніми "шарашкіними конторами".