Добрий день.
Я не знаю чи воно так працює, але можливо вийде і буде з того користь для громади.
Хочу звернутися до міської влади, чи до когось, хто може передати міській владі (в особі пана, мера чи пана Ю. Соколовського) мою ідею.
Зараз міська влада взяла правильний курс на розвиток всіляких індустріяльних парків і зв'язків з містами-побратимами, що є дуже правильним і позитивним кроком.
Разом з тим, громада не використовує наявний у неї ресурс, який в недалекій перспективі може принести дохід і місту і підприємливим людям, котрі вчасно зреаґують на ситуацію і не проґавлять можливість.
Спробую коротко описати суть.
Хто бував за кордоном, той бачив, що навіть у стосунково невеликих містах, а точніше неподалік від них, завжди є торговельні моли (такі собі міні містечка, де компактно розташовуються декілька доволі великих супермаркетів). Туди зручно дістатися, бо вони переважно біля траси. Там є великі зручні місця для паркування, кафе, ресторанчики. І у такі місця (особливо за відсутності розвиненої інфраструктури розваг) як мінімум раз на тиждень приїздять не лише жителі міста, але і навколишніх населених пунктів ну і до них доєднуються ті, хто просто прямує трасою в справах, але має потребу щось придбати чи провести час поки заправляє авто.
Так от, у Калуші, вздовж об'їзної все ще є купа місць, де можна побудувати такий мол. Його з часом побудують так чи інакше. Потрібно лише обрати таке місце, де було б достатньо площі і де буде зручно підвести комунікації.
Це поки були загальновідомі речі, про які і так всі знають, але то все довго, важко, потребує розробки проектної документації, бла-бла-ба, на що нема грошей, не на часі...
До цього я додам лише одну "іскорку", яка може переважити всі проти.
Потрібно лише попередньо домовитися з mcdonalds.uа про те, що ось на цьому місці (яке ви їм покажете разом з ескізом неіснуючого поки і навіть незапроектованого молу) вони збудують свій заклад, або заїдуть і орендуватимуть приміщення яке їм надасть місто.
Якщо вони погодяться - вважайте, що ви вже розпродали решту частин ділянки майбутнього молу. Туди будуть проситися всі.
Хто був у закладах Макдоналдса - той бачив, на скільки воно зараз затребуване і популярне.
Не хочете поки братися за мол - просто придумайте куди місто могло б розмістити заклад вже зараз. В будь якому разі ця ідея набагато вигідніша і простіша аніж оті проекти з розвитку туризму.
Буде Макдональдс - туризм забезпечений.
Буду радий, якщо ідею буде використано якнайшвидше