поки не вияснимо за що вважати біблію - до того часу чувака можна вважати чим хочеш .
типу, бєз бумажкі ти -- какашка?
а може не так важливо ким був "той чувак" як те, що він робив і для чого\кого? І що він нам хотів показати своїм прикладом.
ну, ти, Сонечко, даєш )))
це поза шкільною програмою, навіщо так нагружати людину? Ти, краще, пальцєм покажи, як добре )))
я же просто цитую біблію і питаю , чи дійсно біблія є самим важливим законом , яким треба користуватись без понтів
я тобі не свідок Єгови чи ще якийсь харізмат, для мене біблія — лиш книга. Тільки таким людям, як ти треба вважати, що в слова "лиш книга" інші люди вкладають зміст, що може докорінно відрізнятися від звичного для тебе.
тобто я тобі вказую що все уже було задумано богом завчасно - типу божий задум - і про це сказано в біблії
все правильно. Але чому ти вважаєш, що це якось когось виправдовує, а когось навпаки робить винним?
Наприклад, я — Бог. І маю задум, згідно якого ти тупиця, а я сам, відповідно, самий розумний. Я, що? В чомусь винний?
Я Бог, мені так хочеться. Решта могло би нікого не цікавити. Якби я захотів, то ніхто і ніколи навіть не мав можливості здогадатися, про причини того чи іншого. Але, згідно свого наміру, я відкриваю своє існування для тих ... хто цього хоче. Кожен робить свій вибір. Хтось стає хазяїном свого життя, а хтось прикриваючись такими простими, зручними, але брехливими міркуваннями буде продовжувати "шукати справедливість".
тобто, напевно, навпаки - БУВ самообман?
та, не знаю я... по книзі, виглядає так, ніби, самообман. Читаючи уважно, бачимо, що, дійсно, в певний момент всі учні зрадили.
Найцікавіше, пройнятися ситуацією і поставити себе на місце учня. Чесно — страшно стає, які темні сторони починають проявлятися... і тут рішуче треба поставити питання: "Що робити в такій ситуації? Що можна було зробити?" І, виключно, відносно конкретно себе, з усіма характеристиками. Зробити це можна лиш тоді, коли постійно займаєшся самоконтролем, самоаналізом і іншими "техніками вдосконалення". Ну, тут, практично, як в будь-якій діяльності: хочеш взнати свої можливості на турніку — треба займатися, а не тільки книжки читати ))
возз"єднання із своєю духовністю\душею
треба уточнити: фізичне усвідомлення власної духовності це і є "возз'єднання".
типу всі тупі ,
не треба. Далеко, не всі тупі. Цілком достатньо людей, які все розуміють і відчувають вірно. Але вони займаються іншими "прикладними" заняттями і втілюються свій дар на своєму місці, тобто без релігійного забарвлення, що дуже цінно. Ти теж серед них.
один чак стоїть в білім пальто на перехресті
це не я )))