Христос якраз навпаки каже, що близькі стануть ворогами, а в твоєму прикладі татко вигороджує синка, бо він йому не ворог, і синок любить тата якраз за це.
Ну сам же пишеш: "Слідкуй за контекстами"...
Хронологія така:
ББА каже, що Христос брехун та ідіот, бо несе "брєд сівой кобили".
Я йому апелюю, що в Христа є чудова заповідь "Люби ближнього свого, як самого себе", розраховуючи, що ББА не зможе сказати, що це брєд.
Але на це ББА висуває цитату, де Христос каже, що домашні та родичі є ворогами для людини і хто любить родича більше ніж Христа, той не гідний Христа. Мовляв, про яку любов до ближнього взагалі можна говорити, якщо навіть родичі то є вороги?
Тут я пускаюсь у розгорнуте пояснення (бо ж ББА вродє не тупий) що до чого. І пояснюю, що Христос не вважає родинні зв'язки причиною, для того, щоб вважати людей ближніми.
Кажу, що на мою думку, природне для пересічної людини відчуття приналежності до якоїсь спільноти, автоматично створює поділ на своїх та чужих. При чому "свої" мають в усьому пріоритет. І як приклад, навів ситуацію з синочком якось можновладця, де родинні зв'язки нівелюють поняття справедливості.
Згідно до цього, можна зробити висновок, що той, хто родинні зв'язки ставить вище за свої цілі, той, скоріше за все, своїх цілей не досягне.
В будь-який діяльності для досягнення видатного результату треба зректися тих речей, що складають типовий перелік життєдіяльності пересічного учасника системи.
Простіше кажучи, треба кардинально змінити образ та стиль життя, тому що не можливо повністю віддаватися справі та дотримуватись розпорядків "взірцевого сім'янина".
З роботою з потрапляння до Царства Небесного все виглядає точно так само, якщо не більш жорстко: все буквально відкидається і залишається тільки мета та шлях до неї. Інакший варіант є, але Христос про нього не згадував (в текстах я не зустрічав).
Але, ББу, насрати на такий аналіз, бо він "жєлізно" знає, що (далі його слова):
хоча би на 10% розуміння тобі дати , щоб ти ти нарешті усвідомив , що незважаючи на різні релігії більшості людей СІМЯ є найближчою родиною ! З чого стає зрозуміло, що він, би повівся на місці можновладця так само: плюнув на закон та справедливість і став вигороджувати і відмазувати свого синулю-наркомана-вбивцю-маленьких-дітей-та-немічних-старих.
ББА в принципі не те, що не розуміє, навіть не сприймає погляди, відмінні від його. Родина для нього то є святе! Ага, щас. Він чомусь забуває, що крім нього — взірцевого еталону суспільної моралі та мудрості, є ще люди, яким ці принципи вже давно не потрібні. Він цього не сприймає, бо він — досконалість.
Він помиляється.
Для віри необов'язково читати Біблію.
Немаю жодного сумніву, що більшість з тих, хто вважає себе віруючими, хто щонеділі ходить на всякі обрядові культові дійства в ті місця, де махають кадилами - Біблію не читали.
Я справді думаю, що "фотографічне" знання текстів не є ознакою віруючої людини. Згідно вчення Христа: віруючим є той, хто любить Бога та ближнього. Більшого не вимагається. При тому в тексті Євангелія достатньо є свідчень, як Христос засуджує формальне ставлення до віри, особливо серед священників, які наживаються на простому народі. До речі, про це ББА чомусь не згадує і я навіть здогадуюсь чому: бо як це так може бути, щоб слова якогось брехуна співпали з світлою думкою світоча людства? Неприпустимо є це )))
але на головне питання ти не відповів : чи дійсно бог всемогутній і ВСЕ на цім світі відбувається згідно його волі
Відповідаю: Так. Бог є всемогутній і ВСЕ на цім світі відбувається згідно його волі.
чи правда , що світ був створений як божий задум і все на ньому відбувається згідно божого задуму ( тобто уже ВСЕ заздалегідь визначене богом ) і ніякі бба чи чаки чи путєн не може змінити цей божий задум , а інакше що ж то за божий задум , якщо якийсь бба може його легко змінити ?
Уявляєш?? Згідно з Його задумом ти маєш можливість змінювати цей задум. Чи тобі це не подобається?
бог всемогутній і про все подбав , ми повинні усвідомити , що бог прекрасно знає про ніж , і про те , що хтось буде різати ним голови , а ще точніше бог це запланував , як частину свого божого задуму ( який людям і так незрозумілий )
Я тебе здивую, але людина була наділена властивостями... але почитаємо, ще "перли" Сонечка на цю тему )))
Ні. бо вони - не Боги і не знають наперед як будуть використані їхні винаходи. А ББА говорить про те, що ніж створювався при знаннях наперед як він буде використовуватись різними людьми.
В цьому контексті добре пригадати Нобеля, який свій винахід — знаряддя вбивства — динаміт прикрив тією ідеєю, що, мовляв, хто буде мати таку потужну зброю, той зупинить усі війни... Або він мав всіх за дурнів і тупо хотів нажитися на своєму винаході, або він дійсно несповна розуму.
Сонечко, не треба бути богом, щоб елементарно проаналізувати наслідки своїх дій. Хіба ми не кажемо своїм дітям, коли вони щось зроблять не так: "Про що ти думав, коли це робив?!" Дітям можна простити, вони досліджують світ, але як пояснити виготовлення все нових видів знищення людей?
Той, хто винайшов ніж, напевно зрозумів, що, якщо ніж ріже тушу тварини, то й людину ним можна порізати. Але не зупинився. І так з усім. Тому, що бажання жити краще і зручніше завжди переважає страх перед майбутніми бідами. Тим більше померти можна і без ножа, просто впавши в глибоку яму.
Чи можна розглядати вчення Христа, як зброю масового знищення? Так, можна. Тому, що це факт.
В цьому я його (тобто вчення) не виправдовую.
Чи має воно право на існування після всього, що сталося, пов'язаного з ним? Можу відповісти лиш за себе: Я не використовував вчення Христа для знищення людей або контролю над ними. Я впізнав в ньому те, що давно шукав: безпосередній шлях до свободи та щастя.
Я не можу примусити будь-кого використовувати це вчення так само, як це зробив я. Я, звичайно, був би цьому радий, тому як можу розповідаю чим воно є.