Виловлювати і вистрілювати треба не собачок !!! а тих хто їх підгодовує
набагато ефективніше буде відстрілювати тих людей, які періодично збільшують популяцію безпритульних тварин у місті (викидають на смітник новий приплід, замість стерилізувати свою тварину; виганяють на вулицю тварину, коли та стає непотрібною тощо). Не забувайте, що саме людину Бог наділив розумом і вона має змогу регулювати чисельність собак, котів і іншої живності, натомість ті ж самі собаки не відрізняються особливим розумом і не знають, що своїм розмноженням створюють комусь незручності.
Чому таким недобросовісним людям ви не кричите "не викидайте собак на двір, бо вони мене можуть покусати"?
З Вами би таке сталось... Цікаво чи дуже веселі були б?
Собаки Вас покусали? Покалічили? Зі мною періодично трапляється, особливо у вечірній час, що собаки гавкають у мою сторону. Так, не приємно. Позлюся. Але не більше того. Бо я усвідомлюю проблему і розумію, що якщо я буду жалітися про це на форумах, ніхто мені і так не допоможе. Ви вважаєте, що собаки якимось дивним чином можуть зникнути з вулиць самі по собі. Те, що є люди, які час від часу їх підгодовують - це крапля в морі. Коли їх перестануть годувати, повірте, менше їх від цього не стане.
Відповідь від: 16 Листопада 2013, 21:35:51
"Человек, который сравнивает собаку с тараканом, ну, простите меня, для меня не вполне человек. И я не хотел бы с таким человеком вообще дышать одним воздухом. Если он делает вид, что не знает, какие существуют в мире, в цивилизованных странах законы о защите животных, пусть поинтересуется, они не засекречены. И тогда ему станет понятно, почему в цивилизованных странах, к которым мы так хотим быть приписанными, бездомных собак нет.
А все это очень просто – там человек, берущий себе домашнее животное, - не таракана, а собаку, - несет за него ответственность, и если он выгонит эту собаку на улицу, он будет осужден. Вот чего мы хотим добиться.
Мы хотим добиться, чтобы заводчики, которые зарабатывают большие деньги на собаках, не выбрасывали на улицу отбракованных щенков. Каждая бездомная собака – это наша вина. И пока этот закон у нас не появится, бардак с бездомными собаками не закончится.
Но раз по нашей вине их сегодня такое количество, к ним надо относиться по-человечески, а не по-звериному".
Андрей Макаревич.