яку суму податку сплачує вчитель чи медик із зарплати, скажімо 1250 грн.?
Все таки вони сплачують із зарплати, тобто все ж є з чого платити, а підприємцю - не завжди. От у мене знайома - підприємець. Діяльність - пошиття штор. Від Нового Року у неї було 2-3 замовлення на суму - меншу тій, яку вона має заплатити. Вихід для неї є - відмовитись від єдиного податку і здавати "нульові звіти", або звіти на ту суму, яку вона заробить, а свою діяльність їй сховати дууже легко - вона працює дома. Питання - що виграв від цього пенсійний фонд? Як би не підвищення - вона б продовжувала платити свій "мінімум" і чекати кращих часів, а так.... нічого не платитиме. І є у мене підозра, що таких, як вона - багацько.
Відповідь від: 27 Травня 2009, 13:03:06
Цитата: Люся від 07 Травня 2009, 13:06:53
Тоді нашо внески стягають?
На виплату пенсій тим, хто має на це право...
Тут іде мова не про внески в пенсійний фонд, а у фонд допомоги з безробіття, з якого я в разі МОГО безробіття буду мати ДУЛЮ. Та й пенсію, як Бог дасть мені дочекати - баба надвоє ворожила, бо вже ж зрозуміло, чи дочекаю свого права на пенсію ( а це невідомо, бо ж пенсійний вік вже думають піднімати вище, ніж середня тривалість життя))). У мене здоров"я ще менше, ніж у моїх батьків, а вік виходу на пенсію буде однозначно вищий, це зроблять як не тепер, то після виборів. Може, мені варто самій за себе подбати? Бо як держава про мене так подбає як дбає тепер і про мене і про моїх батьків, які все життя тільки те і робили, що працювали і платили.... платили.... і податки, і за періодичні обміни грошей, які весь час з"їдали їхні заощадження, і тепер платять в лікарні.... Всі знають, що тепер навіть санітарка, щоб клізьму тобі зробити - в кишеню до тебе зазирає.... Добре, ви скажете, що я не хочу платити податки, от моїм батькам і нема з чого пенсію платити. Але то моя проблема? Чи то моїх батьків має обходити? Вони все заплатили! А де гарантія, що те, що я платитиму все дійде до "тих, хто має право на пенсію"? Може державі не варто було роздавати стратегічні підприємства, а керувати ними і мати з них прибуток, з якого платити тим хто має право від неї отрмувати, а не перекладати все на мої плечі. Я, наприклад не маю нічого проти і, щоб цигарки коштували по 50 грн і горілка по 100-200 грн. От із цього нехай платять податки, бо ті доходи - ціною здоров"я її громадян. Мені здається, що ті, хто вирішує, чим наповнювати державні кишені і зарплату мають більшу ніж у мене і ще й прибутки додаткові куди більші, то і обходити це має їх, а не мене. А я хочу мати ГАРАНТІЮ, що, як платитиму, то і пенсію буду мати. А нема такої гарантії. У нас поки що "дещо інші механізми...."