До речі робити висновки ,що якась нація погана,або добра по окремих випадках,або людях помилково.
Я розумію про що Ви і навіть знаю що в деякій мірі так воно і є.
Але я лише висловлюю позицію, що не можна в будь-якому випадку говорити про це з ненавистю
Їх "національна риса" чи на віть філософія, просто складалась навіть не віками, а тисячоліттями.
Ця нація мала час на формування. У них є досвід, який їм показав, що відкрита боротьба то не завжди ефективно. Бо поки вони то зрозуміли - більшу частину їх винищили. Так я розумію, що Ви скажите, що саме це вони намагаються на кожному кроці нагадати, але усі ми розуміємо де перегиби і не зважаємо, а де дійсно якісь історичні та суто психологічні моменти.
Я не кажу щоб ми любили євреїв бо у нас також є багатий досвід манипуляцій та використання нашого народу євреями, але чому вони повинні були любити нас
чи будь кого, якщо їх стріляли ( ще при Гайдамаках), палили ( Друга світова), ганяли за ворота (у середньовіччя вони не жили в містах) і т.п.. Зрозуміло, що дарма б не ганяли...
Я просто що хочу сказати, для мене взагалі неприйнятна будь-яка філософія - як наднації,
так і філософія що проти філософії наднації.
Для мене то по суті одне і теж.
І якщо вважати такі розмови нормальними і такими що мають право на життя, то тоді кожен почне діяти відповідно до своїєї філософії:
Фашисти будуть ходити вулицями і проломлювати черепи усім хто не арієць, ще хтось влаштовувати "жидівські погроми", а ще хтось, хто любить гребсти усіх під одну гребінку, зможе принижувати наших жінок будь де, бо 8 з 10 жінок у борделях його країни то українки, то чим вони відрізнятимуться від позииції та філософії, що точаться навколо євреїв, тоді виходить що такі філософські течії мають право на життя, але то несправедливо...
Адже ми прийшли до висновку, що фашистські течії по всій Європі призвели до агрессії та массового істеризму, який потім винщив десятки мільйонів людей...І домовились, що будьякий натяк на фашим буде каратись законом
Я згодна DVania, що не глибоко знайомилась з темою в якій пишу, і справді справедливо Ви мені зробили зауваження, що то така тема і тому тут пишуть люди саме з цієї тематики, тому може й не потрібно мені було взахльоб кричати про несправедливість бо тут мається на увазі теоретичний та дослідницький характер...
Просто в мене був "час та натхнення"
( як в анекдоті про бійця УПА з мотузкоб) висловити свої емоції бо то швидше моє світосприйняття і я буду продовжувати вірити людям, що мене оточують по окремим вчинкам.
Але я згідна, що вирішувати повині ми на своїй землі як нам жити, лише одна маленька деталь... на цій землі також живе багато різних націй і вони нікуди не дінуться і живуть вони тут тому, що знають, що українці будуть з ними рахуватись і не вважатимуть їх на цій землі якимись меншовартісними...
А націй справді багато вірмени, грузини, болгари, греки, молдовани та румуни, поляки та німці, татари наприклад, причому теж живуть на своїй землі але і українці в тому числі, ті що у Криму теж вважають що татари там не повинні жити... Хто дав таке право вируішувати лише нам, адже вони теж українці бо живуть на Україні і багато з них дуже гарно розмовляє українською і дуже хоче жити тут..
Мене здається трохи занесло і я мала великі сумніви, чи писати тут, бо не люблю доводити комусь хто Палко вірить, щось.. у що я Палко невірю або не сприймаю
, і дві теми на форумі обходила стороною бо вони занадто багато емоцій в мене викликали
,
Зараз візьму тайм аут у цій дискуссії, бо то не суперечка... Можливо трохи глибше вивчу тему
Вам DVania хочу подякувати за делікатну відповідь, я вже писала, що на цьому форумі "живу" так довго і мені цікаво,
через толерантність кожного, навіть у таких різких і провокативних темах