Ющенко готовий очолити “Євромайдан”
Опубліковано 22.11.2013, 14:30
Третій президент України, лідер Помаранчевої революції Віктор Ющенко висловив готовність очолити акції протесту проти зриву українською владою підписання Угоди про асоціацію з ЄС. Про це він написав на своїй сторінці у соціальній мережі “Однокласники”.
Однак Ющенко готовий очолити “Євромайдан” лише при одній умові – готовності висунути його єдиним кандидатом від опозиції на майбутніх виборах президента України.
“У мене є унікальний досвід та навички управління революцією, – пише Віктор Ющенко. – Недостатньо просто зібрати людей, треба вміти також їх втримати протягом кількох тижнів і повести за собою. 2004-го я і моя команда зробили це – ми скинули режим Кучми-Януковича і обрали нового президента. З того часу пройшло дев’ять років, але я впевнений, що зможу зробити це ще раз.”
На думку Ющенка, молоді лідери – Віталій Кличко, Арсеній Яценюк та Олег Тягнибок – не здатні впоратись з такою задачею, на відміну від нього.
“Єдина моя умова – зобов’язання опозиційних партій висунути мене єдиним кандидатом від опозиції на Президентських виборах 2015 року“, – заявив Ющенко.
Також стало відомо, що гурт Гринджоли терміново відмінили усі свої концерти [два - ред.] на найближчий місяць.
Нагадаємо, 21 листопада Уряд вирішив призупинити процес підготовки до укладання угоди про асоціацію з ЄС. У той же день ввечері на Майдан Незалежності у Києві вийшло близько 2000 обурених зупинкою євроінтеграції. Крім того мітинги під загальною назвою “Євромайдан” збирають тисячі людей у ряді великих міст України.