А у мене , як завжди , виникло цiкаве питання . Ну звiсно , я можу помилятись , але хочу аби й у вас виникло таке питання i могли дати собi на него вiдповiдь .
Так от в кiнцi 19 столiття (1891р) видатний дiяч Микола Мiхновський започаткував нацiоналiстичний рух на територii австро-угорщини .

На той час , то було , мабуть актуально i той рух подалi пiдтримали i розвинули Грушевський , Донцов , Коновалець , Мельник , Бандера i аж до наших часiв . Час йшов , а в iдеологii украiнського нацiоналiзму нiчого не змiнилося .
От читаеш катехизм украiнця i в принципи усьо файно , майже як i у комунiстiв - все людi братья , не убий , не вкради . Правда комунiстична iдея втiлювалась з великими збоченнями i жертвами , а нацiоналiстична iдея також мала своi не меншi збочення i вади .
Так от питання . А яка кiнцева мета ? Якщо комунiсти хотiли аби не було багатих i всi жили однаково , в середньому бiдно , то вони того й досягнули . Бiдно , але якось жили . Онди китайцi , вьетнамцi з комунiстичною iдеологiею до тепер жиють i не жiлуються .
А шо там з нацiоналiзмом ? Яка кiнцева мета у всiх тих лозунгiв ? Ну читайте самi . Всi щирi ураiнцi , народженi тiльки вiд щирих украiнцiв , крiм росiян , полякiв , мадярiв , румунiв i жидiв , будуть жити в самостiйнiй , вiльнiй , незалежнiй Украiнi - ЯК ? А от про "ЯК" нiде не пише . Ну от настав той знаменний час в 1991 роцi , через сто рокiв , а нiхто так i не сказав - як повиннi жити щирi украiнцi на на своiй землi , якi матерiальнi i духовнi блага кожному щирому украiнцю мае принести самостiйнiсть i незалежнiсть держави .
На мою думку , якщо iдеологiя немае кiнцевоi мети , то це не iдеологiя , а просто манiпуляцiя для контролю населення , з метою отримання своiх можливостей в керуваннi населенням . Нi один видатний нацiоналiст не сказав - якщо ми знищимо всiх чужинцiв на нашiй землi , ми будемо жити ТАК . Як ТАК ?
А я вам скажу ЯК - як будемо працювати , ТАК i будемо жити . Як усi нашi предки , при любих владах , в любих державах працювали i жили , а не лежали пiд прапорaми .