не знаю як нарахувати штрафні санкції адже вклад зроблено у валюті. ЦК України каже, що потрібно усі розрахунки робити у національній валюті.
штрафні санкції на що? До чого будете робити привязку? До договору чи до законодавства?
Відповідь від: 07 Лютого 2009, 09:09:03
3% річних та індекс інфляції (чи потрібно суму переводити у гривні, нараховувати штрафні санкціїї а потім переводити у іноземну валюту.).
такі санкції рахуються в гривнях
Відповідь від: 07 Лютого 2009, 09:11:28
підскажіть про сплату мита по даній справі.
Мито рахується по Декрету КМУ "Про державне мито"
Відповідь від: 07 Лютого 2009, 09:12:39
Дуже дякую за відповідь. Не хочу здатися нудним але ще одне питання, я хочу подати позовну заяву але не знаю як нарахувати штрафні санкції адже вклад зроблено у валюті. ЦК України каже, що потрібно усі розрахунки робити у національній валюті. Якщо Вам не важко будь ласка поясніть мені як потрібно рахувати 3% річних та індекс інфляції (чи потрібно суму переводити у гривні, нараховувати штрафні санкціїї а потім переводити у іноземну валюту.). І ще одне підскажіть про сплату мита по даній справі. Заздалегіть вдячний.
Шановний Boris, як я бачу з Ваших запитань Ви не дуже розумієтесь в даній справі (вибачте за відвертість), але збираєтесь складати позовну заяву. Моя порада, якщо Ви юрист та бажаєте випробувати себе в такому виді справ, то раджу все-таки після складання позовної скинути мені її на імейл з усіма розрахунками ( с засканованим договором). Повірьте, гірше від того не буде.
Відповідь від: 07 Лютого 2009, 09:19:07
про сплату мита по даній справі
Якщо Ви читали опубліковану мною позовну заяву, то там написано: державним митом не обкладається. Це якщо Ви подаєте як споживач.
Потрібно враховувати такі моменти:
1. В якій суд подавати.
2. Ціна позовної заяви.
3. Державне мито.
4. Оплата за інформаційно-технічне обслуговування процесу.
5. Розрахунок штрафних санкцій (пеня, інфляція, штраф, річні, моральна шкода, неодержана вигода, проценти........)- Робиться переважно в ексельовському фаілі де видно розрахунок з вказанням дат, сума від якої іде нарахування за кожний день, порядок нарахувань(вставляються формули....)
6. Звільнення від сплати д/м або ні.
7. Підстави для нарахувань (з яких положень виникають зобовязання)
8. Правові підстави длязверення до суду.
9. Обгрунтування позовної заяви.
10. Докази по справі.......