я памятаю як я сама стояла в черзі в магазині Подарунки з вулиці щоб купити шампунь! , що моя мама переплачувала щоб купити махровий рушник
Ви знову не вказали, коли це було, в якому році?
Бо я теж добре пам"ятаю, ось така в мене фотографічна пам"ять була в дитинстві,
В 1985-му році я вибирав в "Подарунках" купити мамі духи і помаду на 8-ме березня. І купив не ту помаду і не ті духи, навіть назву їх пам"ятаю: "Синевір", бо були дешевші
, а треба було "Красную Москву" брати. І можу навіть зараз описати всі відділи в "Подарунках" (в "Алмазі" також, заглядав туди на блиск золота і срібла), де там що було: тканини, одіяла шерстяні, килими, рушники, парасолі, шампуні, різьблені з дерева орли..., капелюшки.... Якби зараз дали мені завдання, то я навіть зміг би все там розставити, як було. І черг там не було.
Якщо ви підзабули, коли був дефіцит, то так і пишіть, що не пам"ятаєте, коли він почався.
Я вже давно зрозумів, що все було не випадково: почалось з антиалкогольної, начебто здорової кампанії, а потім ввели талони крім горілки, ще й на цукор і
МИЛО! Думаєте, що це був реальний дефіцит? У мене нема жодного сумніву, що це було зроблено, щоб викликати ажіотаж і "броженіє в умах". Це був навіть не саботаж окремих сил на місцях, це був запуск деструктивних процесів конкретних "засланих казачків" в вищих ешелонах влади.
Відповідь від: 21 Січня 2012, 12:27:16
я знаю людей яких везли туди в товарному вагоні взимку без речей і т.д.
Так вже сталось, що я теж знаю репресованих. Це батьки моєї мами з малими дітьми, і маю детальну інформацію з перших вуст, коли вони були живі, я розпитував. Мама, яка народилась там, в Сибірі, теж розповідала багато що. Є навіть фотографії на фоні дерев"яної хати, яку дід там збудував, і коли їх реабілітували, то їм шкода було залишати нажите там, і ще прожили там кілька років після реабілітації до 1959-го. До речі, вислані були вони по наклепу "добродія", але їм пощастило, якщо можна в цьому випадку так казати, що до правди докопались.
Відповідь від: 21 Січня 2012, 12:44:03
Радянський Союз після братовбивчої Громадянської війни, ви хочете порівнювати з Україною
а хто спровокував ту війну? До приходу більшовиків/комуняк в Україні було сито і спокійно. прийшли комуняки спровокували конфліки і маємо кілька голодоморів?! далі 2 світова це теж "заслуга" комуняк?
Тут я навіть не буду сперечатись, бо ваша версія історії не витримує жодної конструктивної критики. Поцікавтесь:
1. Коли і як почалась Перша Світова ( Про бравого солдата Швейка у Гашека, хоча би почитайте, там з гумором все описано).
1. Які були битви в наших районах під час Першої Світової, де служив Євген Коновалець і як він опинився в російському полоні, це детальки щодо того, наскільки було сито і спокійно. Ось іще по темі:
http://gvizdivtsi.org.ua/%D0%B4%D1%96%D1%97-%D1%80%D1%83%D0%BC%D1%83%D0%BD%D1%81%D1%8C%D0%BA%D0%B8%D1%85-%D0%BE%D0%BA%D1%83%D0%BF%D0%B0%D1%86%D1%96%D0%B9%D0%BD%D0%B8%D1%85-%D0%B2%D0%BB%D0%B0%D0%B4-%D1%83-1918-19-%D1%80%D0%BE/#more-58062. Коли був утворений Радянський Союз.
3. 2-га Світова почалась в 1939-му, чия в тому "заслуга" - теж варто поцікавитись, а не писати нісенітниці.
Рекомендую і вам переглянути 20-ти хвилинний фільм "Americanshow", в онлайні він є, може щось трохи проясниться.
Відповідь від: 21 Січня 2012, 12:58:19
Радянський союз у перші свої 20 рокыв починав не з нуля, а з економіки Російської імперії яка була була в першій десятці світових економік на той час.
Вкажіть роки, будь-ласка: коли, в яких роках екоміка Російської імперії була процвітаюча? Може ви маєте на увазі 1913-й рік? А на жовтень 1917-го на якому місці була? А 30 грудня 1922-го, коли був утворений СРСР,який був стан економіки?