1. Приклад: Є ТОВ "Барва", має завод в Україні. Його засновником і власником є ПП "Веселка", що зареєстрована на Кіпрі. Власником ПП "Веселка" є Іванців Мойша Джамільович, за національністю українець, громадянин Ізраїлю, який постійно проживає в Маямі (США), а капітали тримає в англійських фунтах в банку Швейцарії, а жінка у нього росіянка. Питання: ТОВ "Барва" - ворожа чи своя?
2. Лобіювання інтересів вітчизняного виробника - норма для будь-якої країни. Приток прямих іноземних інвестицій - це благо для економіки, неважно чиєї. А ви пропонуєте щемити інвестора.
Для мене немає різниці, чиї там гроші. На прикладі вище я показав, що істинного походження капіталу Ви можете і не взнати ніколи. Задача влади - створити умови, щоб інвестор вклав гроші в країні і не дати йому ухилитися від податків і платежів. Я і далі притримуюся думки, що конкретно м.Калуш КНХ і Лукор при допомозі "декого" кинули на 80 мільйонів. Але це не підстава шкодити економіці країни в цілому. Пролобійоване кимось нульове мито - це робочі місця для китайців, безробіття для українців, дефіцит платіжного балансу для України і зашморг для гривні.