Завжди при спiлкуваннi на форумi виникае одне таке цiкаве питання - в чому суть мiграцii ? Що це таке , з моральноi точки зору ?
Будучи дитиною в школi , з захватом дивився на однокласникiв яким родичi з Америки , Канади присилали пакунки з джiнсами. Але то дитина , у неме не було родичiв за кордоном , навiть в сранiй Польщi . В принципi купити нiмецького мерседеса , чи американськi джинси , чи французький парфум то не грiх . Нiхто нiколи того не забороняв , тому що тут основне слово "купити" . Було ваше , купив , стало наше .
А от поведiнка i роздуми вже дорослоi людини вже викликае питання .
Багато моих однокласникив жиють в америцi , в Канадi , Нiметчинi , Iталii . Що у них було в головi ?
Тобто в один прекрасний момент у дорослоi людини виникае така думка - тато з мамою не дали менi те , що я хочу , тато не мiльйонер , мама не принцеса , живемо не в палацi , мерседеса менi на випускний в школi не купили , грошей на блатне вбрання не дають , вищу освiту менi не купили , вiд армii не вiдмазали , a поiду я за кордон . Там все набагато краще i всi моi мрii здiйсняться . От як оцiнювати такий крок в життю ? З матерiальноi точки зору вони мабуть молодцi , а з морально-етичноi ? Особливо що всi давали присягу вiрно служити СРСР , а тут перейшли на службу ворогам ? Зрадники , гниди , шльондри , пiдараси ? Не знаю , то у кожного своя оцiнка .
Ну а з часом у кожного з них виникае момент оправдання - як я мiг зрадити своiм батькам , своiм пращурам , своiй Батькiвщинi за ради теплого мiсця своеи сраки ? А знаете чому , тому що етика то страшна сила . На вiдмiну вiд налосаксiв для яких норма зробити попiльничку з черепа якогось аборигена , для нас таке то грiх , православна етика таке не позволяе , тому то у них i нема слова "совiсть", тому то у тих що емiгрували також стираеться поняття - совiсть. Менi iх просто шкода .
Доречi , тi що живуть в розвалених бараках на Камчатцi , навiть не думають кудись емiгрувати . Вони будуть просто працювати , а держава iм допоможе . I до них доберуться . Але ж ви хочете все i вiдразу