Вільний форум міста Калушa

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Форуму:

16 років 10 місяців 17 днів

Автор Тема: Про чай+)  (Прочитано 57917 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Ассоль

  • Старожил
  • ****
  • Карма +202/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 335
  • Останні відвідини:
    12 Вересня 2012, 23:00:28

    Звідки: Калуш
Про чай+)
« Прочитано #80 : 26 Березня 2009, 11:37:53 »

От пийте чистий натуральний чай без запахів і додатків, або з трав, але зібраних власноруч. Тоді буде без хімії.
Дивилася передачу про чай.І це все вірно.
Записаний

Кітка_Проня

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +303/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 1027
  • Останні відвідини:
    20 Жовтня 2014, 15:37:10

    Звідки: Львів
Про чай+)
« Прочитано #81 : 26 Березня 2009, 12:53:55 »

їдем в гори і збираєм траву на чай :=)
Записаний


изюминку можно искать и в навозе, но что с ней потом делать?

Рибка

  • Модератор
  • *
  • Карма +962/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2922
  • Останні відвідини:
    11 Липня 2020, 23:31:29

    Звідки: Калуш
Про чай+)
« Прочитано #82 : 26 Грудня 2009, 23:32:11 »

Так, мені вчора Квінто пообіцяв написати, як правильно заварювати чай. Я готова слухати. ;)
Записаний
І все буде добре, для кожного з нас.  І все буде добре, настане наш час.

Kwinto

  • Постійний користувач
  • ***
  • Карма +77/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Чоловіча
  • Повідомлень: 103
  • www.geostart.ru
  • Останні відвідини:
    21 Квітня 2012, 21:47:01

    Звідки: п-iв Ямал. Бованенково.
Про чай+)
« Прочитано #83 : 27 Грудня 2009, 09:53:24 »

Основнi правили заврювання чаю.
По крайнiй мiрi я так майже завжди роблю, якщо дозволяють обставини.
Правило №1. Чай потрiбно заварювати тiльки в тiй посудинi, з якоi ми його вживаэмо.
Правило №2. Чашка для чаю повинна бути фарфоровою. Це обов'язково.
Правило №3. "Секрет заварки чаю - не жалiй чаю заварки."
Правило №4. (основне) Чай заваренний бiльше чотирьох хвилин являэться сильно дiючим ядом.
я заварюю собi чай так:
Вода повинна бути свiжа. Якщо з крану, то вiдстоянна. Ставлю чайник, вода повинна тiльки закiпати, не кипiти.
Наливаю пiв чашки горячоi води, щоб чашка прогрiлась. Виливаю ii. Насипаю пiвтора ложки чаю. Заливаю гарячою водою. Накриваю кришечкою. Чекаю 3-4 хвилини. I вживаю.
Звик пити дуже горячий чай. Це все стосуэться чорного чаю.
Зелений чай заварюэться до 10-ти хвилин.
Нiчого до чаю не додаю. Нi молока нi цукру нi лимон.
В мене десь на бувшiй роботi на хiмii книжка залишилась "Все про чай". Якщо попаду туди, то ще деякi речi звiдти процитую.
Записаний

Ne-TA

  • Старожил
  • ****
  • Карма +218/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 359
  • Життя-не ті дні,що пройшли,а ті,що запам'ятались
  • Останні відвідини:
    24 Грудня 2012, 18:18:30

    Звідки: Лесі Українки
Про чай+)
« Прочитано #84 : 02 Січня 2010, 21:09:29 »


Чай рятує зір




Проведене індійськими ученими дослідження показало, що звичайний чай може запобігти початку розвитку катаракти. Експеримент на щурах підтвердив, що чай стримує розвиток катаракти. Як пише medlinks.ru, причому такими корисними властивостями володіють як зелений, так і чорний сортів сподіваючись. Проте чорний чай опинився декілька ефективніше. Превентивну дію надають антиоксиданти, що містяться в чаї.

Катаракта - захворювання очей, що характеризується помутнінням кришталика. Катаракта буває як природженою, так і придбаною. Основним проявом хвороби є зниження гостроти.


За ініціативи Українського науково-дослідного інституту харчування при партнерстві інституту чаю Lipton у Києві відбулася конференція, присвячена корисним властивостям чаю.

Українських дієтологів, клініцистів і фітотерапевтів насамперед цікавила корисність і профілактична ефективність другого, після води, найпопулярнішого напою на планеті. Практичне заняття з розпізнавання смаку чаю провів британський майстер дегустацій (Tea Tester) Кріс Вайтбред, перший фахівець із чайних стандартів, який відвідав Україну.

Головним акцентом майже всіх наукових доповідей була рекомендація використовувати чай як лікувальний засіб, який практично не має протипоказань. У розумних дозах, природно, а це майже 1500—2000 мл на день. Докладно розглядалися різноманітні способи заварювання і вживання чаю, серед яких класичний англійський чорний чай з молоком являє собою ідеальну цілющо-поживну суміш. Молоко пом’якшує дію кофеїну та інших алкалоїдів, а танін робить слизову оболонку шлунка менш сприйнятливою до негативних явищ бродіння незбираного молока.

У свою чергу майстер дегустацій Кріс Вайтбред розглядав чай як елітний продукт, головні характеристики якого — регіон походження, сезонність, типи та технологія виробництва.

Так, основних чайних сортів чотири: чорний, зелений, оолонг і білий. Головні світові плантації розташовані в Китаї, Шрі-Ланці, Індії, Кенії та Туреччині. А типів чаю за способами виробництва всього два. Традиційна (китайська) методика означає скручування чайного листа вручну, а гранулювання передбачає більш жорстке поводження з листом — механічне подрібнення. У традиційних чаях цінуються передусім аромат і багата смакова палітра. Наприклад, смак сорту дарджилінг, який іще називають «шампанське чаїв», — м’який солодкуватий, а японської сенчі — навпаки, рибно-оліїстий. У гранульованих же чаях найбільш важливі насичений колір, міцність і тягучість.

Дегустаційний майстер-клас від Кріса Вайтбреда, фахівця із чайних стандартів для Lipton Limited, став для учасників конференції одкровенням, оскільки, як уже було сказано, пан Вайтбред — поки що перший Tea Tester, котрий приїхав до України.

Коротенько принципи чайної дегустації є такими. Оскільки створення чаю в багатьох аспектах нагадує виноробство, то й професійна чайна дегустація багато в чому схожа на винну. І в першому, і в другому випадку одночасно тестується безліч зразків (у нашому випадку більш як десяток), експерт не ковтає напій, а випльовує в спеціальну посудину. Чай всмоктується з гучним звуком, подібним до того, з яким японці всмоктують локшину. У процесі вдихання чай має потрапити на піднебіння, що дає змогу одночасно оцінити його смак і аромат. Для професійної чайної дегустації використовується тільки фільтрована дистильована знесолена вода.
Записаний
Не статками багатими, а в сльозах каяття,
Ми все частіше втратами вимірюєм життя.
       

Люся

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +408/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 1149
  • Останні відвідини:
    01 Березня 2019, 15:47:14

    Звідки: Хотінь
Про чай+)
« Прочитано #85 : 02 Січня 2010, 21:22:45 »

 Хотіла б я бачити як та дегустація в реалі виглядає - сидить пара серйозних мудриків  зосереджено голосно сьорбають чай і випльовують його біля себе у відро. Красива церемонія.
Записаний
"Готовность индивидуума в любой момент превратиться в вооруженную оппозицию определяет степень его социальной полноценности. Чего можно ожидать от нации, когда в мужчинах воспитывают комплекс вины за естественное желание потрогать парабеллум? Ничего, кроме покорности тупого стада." Г.Водичка

Ne-TA

  • Старожил
  • ****
  • Карма +218/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 359
  • Життя-не ті дні,що пройшли,а ті,що запам'ятались
  • Останні відвідини:
    24 Грудня 2012, 18:18:30

    Звідки: Лесі Українки
Про чай+)
« Прочитано #86 : 03 Січня 2010, 19:22:42 »

сидить пара серйозних мудриків  зосереджено голосно сьорбають чай і випльовують його біля себе у відро

Ну, Люся, значить так і відбуваєть. І як би не смішно це виглядало, але це так..... :P
Записаний
Не статками багатими, а в сльозах каяття,
Ми все частіше втратами вимірюєм життя.
       

Сонечко+

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +801/-5
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 3805
  • Сонячного життя вам, сповненого чудес і сюрпризів!
  • Останні відвідини:
    09 Вересня 2023, 17:33:39

    Звідки: з маминого животика
Про чай+)
« Прочитано #87 : 05 Лютого 2010, 21:54:09 »

Бачу Квінто заварює чай по тим же павилам, що і я. Тільки я не згідна, що чай заварений довше 4х хвилин - яд. На скільки я пам"ятаю, розклад такий: чай заварений до 5 хв - тонізуючй, до 10 хв - збуджуючий. А з 15 хв - дійсно перетворюється на яд повільної дії.
Хоча думок на цю тему багато.
Я, наприклад, бачила передачу, про те, як, здається японці (точно не пам"ятаю хто) зелений чай "заварюють" 20-40 секунд. Вони наливають воду в чашку з висоти і повільно ( приблизно 20с ). І от поки ллється кип"яток чай "заварюється". Я ще тоді дуже здивувалась, бо всюди на коробках зеленого чаю було написано - заварювати 5-10 хв.
« Останнє редагування: 05 Лютого 2010, 23:43:13 від сонечко я »
Записаний

Доктор Хаос

  • Старожил
  • ****
  • Карма +67/-1
  • Offline Offline
  • Стать: Чоловіча
  • Повідомлень: 268
  • Мля..
  • Останні відвідини:
    19 Квітня 2021, 21:56:35

    Звідки: м. Київ
Про чай+)
« Прочитано #88 : 13 Лютого 2010, 21:42:39 »

Можно заваривать и так: заварничек со свеже залитым чаем поставить на огонь на мин 3-4. И с молоком. Молоко должно быть горячим, причем, сначала в чашку наливается молоко, а потом заварка и в последнюю очередь кипяток.  :good
Записаний

yurko

  • Адміністратор
  • *
  • Карма +1206/-13
  • Offline Offline
  • Стать: Чоловіча
  • Повідомлень: 30267
  • Останні відвідини:
    15 Травня 2024, 08:30:28

    Звідки: Чорновола-Шахтарська-Леніна-Салінарна-Пілсудського
Про чай+)
« Прочитано #89 : 13 Лютого 2010, 21:56:11 »

Китайці навпаки зелений чай заварюють по кілька разів.
Перший виливають, а вже другий пють.
Але я люблю, щоб так як на коробочці пише.
А ще все залежить від сорту.
В общазі ми пили якийсь такий дивний ніби листки поперек на 3 частини порізані і зкручені, але не у горошину, а просто в стручок. Він дуже приємно пахнув, таким ніби сіном.
А заварювали ми його у радянському заварочному чайнику-кофейнику, у якого така алюмінієва трубочка із ситечком на верху. Вода закипає внизу, фулькає по трубочці об кришку а звідти відбивається на ситко із чаєм.
Який то був балдьожний чифірчик. Я тоді з цукром його пив, по 2 ложечки.

А мо то через то, що то ностальгія за студжиттям? Не знаю, але той чай від Мономаха під якимось номером замість назви - то був шедевр. А потім пішли всі ті ніби чаї "принцеса Параня", "Принцеса Василинка". І всьо згидилось... :(
Записаний
Читайте по губах: Без газу чи без вас? Без вас. Без світла чи без вас? Без вас. Без води чи без вас? Без вас. Без їжі чи без вас? Без вас.


Лалія

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +964/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 3210
  • sol ∞
  • Останні відвідини:
    22 Квітня 2016, 19:30:58

    Звідки: Калуш
Про чай+)
« Прочитано #90 : 11 Липня 2010, 09:34:39 »

Теми про каву нема, напишу тут.  :)

Порадьте смачну та якісну заварну каву.   :bouquet:

Записаний

Alexander

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +670/-5
  • Offline Offline
  • Стать: Чоловіча
  • Повідомлень: 3342
  • Останні відвідини:
    24 Травня 2023, 20:00:52

    Звідки: kalush
Про чай+)
« Прочитано #91 : 11 Липня 2010, 10:05:33 »

Порадьте смачну та якісну заварну каву.
із дешевших "експрессо",львівська,така біла пачка,вроді червоні букви.
Записаний
поверь малыш, не в пирогах счастье..

Рибка

  • Модератор
  • *
  • Карма +962/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2922
  • Останні відвідини:
    11 Липня 2020, 23:31:29

    Звідки: Калуш
Про чай+)
« Прочитано #92 : 11 Липня 2010, 10:55:41 »

В кав"ярні в "Сако", є кава на вагу. Вибір досить такий не поганий. Сама не знаю, бо каву не п"ю, а люди кажуть що смачна :)
Записаний
І все буде добре, для кожного з нас.  І все буде добре, настане наш час.

KATRIN

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +353/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 932
  • Працюю...
  • Останні відвідини:
    10 Квітня 2017, 19:45:33

    Звідки: Калуш
Про чай+)
« Прочитано #93 : 11 Липня 2010, 14:17:04 »


 Спрбуй "Жокей" в червоній пачечці.Можеш спробувати і "зелену",а також "чорну" :)
Записаний
Я - вітер шалений і вільний, з душею самотньої пташки...Нестримний і часом всесильний- із подихом болю і ласки...Я - сонце чарівне і ніжне.З промінням сумним, та прекрасним.Я - сонце, нехай може грішне.Та вічно п'янке і незгасне...

Рибка

  • Модератор
  • *
  • Карма +962/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2922
  • Останні відвідини:
    11 Липня 2020, 23:31:29

    Звідки: Калуш
Про чай+)
« Прочитано #94 : 11 Липня 2010, 16:08:13 »

У нас на роботі дівки також жокей хлепчуть "червоний" :drink
Записаний
І все буде добре, для кожного з нас.  І все буде добре, настане наш час.

vover

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +200/-5
  • Offline Offline
  • Стать: Чоловіча
  • Повідомлень: 4880
  • Останні відвідини:
    Сьогодні в 09:54:02

    Звідки: Українська
Про чай+)
« Прочитано #95 : 11 Липня 2010, 17:49:02 »

Цитувати (вибране)
  Спрбуй "Жокей" в червоній пачечці
:drink
Записаний

Лалія

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +964/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 3210
  • sol ∞
  • Останні відвідини:
    22 Квітня 2016, 19:30:58

    Звідки: Калуш
Про чай+)
« Прочитано #96 : 13 Липня 2010, 19:52:53 »

Дякую всім за поради, завтра піду вивчати вітрини.  :)

Купувала до цього часу каву в Барвінку на другому поверсі, чи в Фуршеті, на розсип, але щось вона там тепер не смачна. :unknow
Записаний

yurko

  • Адміністратор
  • *
  • Карма +1206/-13
  • Offline Offline
  • Стать: Чоловіча
  • Повідомлень: 30267
  • Останні відвідини:
    15 Травня 2024, 08:30:28

    Звідки: Чорновола-Шахтарська-Леніна-Салінарна-Пілсудського
Про чай+)
« Прочитано #97 : 13 Липня 2010, 20:10:39 »

Не знаю. Якщо нормальний німецький Якобз чи Чібо то просто нормальна і запашна кава.
Але так як я часто її пю то все одно чай - зе бест!
Чим ще мені чай подобається, то тим, що може бути дуже різним на смак, а все одно смачний.
Ну звісно буває і огидним теж :)
Записаний
Читайте по губах: Без газу чи без вас? Без вас. Без світла чи без вас? Без вас. Без води чи без вас? Без вас. Без їжі чи без вас? Без вас.


Лалія

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +964/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 3210
  • sol ∞
  • Останні відвідини:
    22 Квітня 2016, 19:30:58

    Звідки: Калуш
Про чай+)
« Прочитано #98 : 05 Січня 2011, 13:52:51 »

На жаль справжня німецька мені не доступна.  :unknow

Пробувала ті сорти, що мені радили, :bouquet: не моє.

Останні рази купувала в Гостинному домі таку:

Вибирала певно жіночою логікою, яка подорожче, з представлених там, і гарно виглядає.

Та й вона надоїла, певно прийдеться топати ажжж до Фуршету. Шукати щось інше. Між іншим в Фуршеті на розвіс продають смачний зелений чай з кусочками фруктів, "Шапка Мономаха" наче, то що шапка то точно памятаю  :D
Записаний

Рибка

  • Модератор
  • *
  • Карма +962/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2922
  • Останні відвідини:
    11 Липня 2020, 23:31:29

    Звідки: Калуш
Про чай+)
« Прочитано #99 : 05 Січня 2011, 14:06:55 »

Ми фанати чаю, зараз є вдома від "Гваліті" просто зелений та зелений з жасмином.
А ще купила фірми "Чайна країна", на розвіс "Альпійська долина", мені дуже смакує, там ромашка і всяка травка :), і ще "Нахабний фрукт", теж так нічо, правда більше на кампот схожий.
От недавно в гостинному домі купили чай фірми Тянь Шань, дуже кльовезний :good :good :good зелений з маракуєю.
Записаний
І все буде добре, для кожного з нас.  І все буде добре, настане наш час.