Вільний форум міста Калушa

Різне => Розмови про все => Тема розпочата: Кітка_Проня від 01 Липня 2008, 22:30:45

Назва: Про чай+)
Відправлено: Кітка_Проня від 01 Липня 2008, 22:30:45
Хто яким чаєм смакує?) Я обожнюю сидіти у себе на балконі і пити якийсь зелений чай. особливо любЛЮ саусеп. а вИ? :=)
Назва: Про чай+)
Відправлено: masterwish від 01 Липня 2008, 23:23:20
чай з лимоном, молоком або просто чай. чорний чи зелений - пофіг. стандартно, за 30 хв до сніданку, без цього вже не можу. а марка Акбар або 'шось таке в гарнюній баночці':-)
Назва: Про чай+)
Відправлено: beauty від 02 Липня 2008, 08:12:59
Я з раннього ранечку надаю перевагу каві, щоб добре прокинутись, а посеред дня переважно чай. Люблю зелений чай, хоча не так вже й часто його п"ю, бо він має свої особливості, а частіше п"ю чорний чай.
Назва: Про чай+)
Відправлено: yurko від 02 Липня 2008, 08:50:51
майже виключно зелений. Якогось одного сорту чи виду не можу виділити. пробую все підряд. Інколи навіть сам роблю суміші.
люблю з жасмином і іншими там приколами, але більше подобається чистий КИТАЙСЬКИЙ а не Індійський чи Цейлонський. Ну і звісно, що якісніший і дорожчий краще смакує, правда є винятки.
А ще найбільше смакує чай який мені заварює моя Риба, бо вона сипле його багацько і він виходить міцніший  ;)
Назва: Про чай+)
Відправлено: Пиво від 02 Липня 2008, 09:12:15
чОРНИЙ І зЕЛЕний)
Я дуже захоплююсь чаєм)
Переважно пЮ "Nadin Company" i "Merlin"
Мерліну в мене Щось 10 сортів різного чаю)
Ще є "Premium Colection" З Листків Малини)
Назва: Про чай+)
Відправлено: advokat від 02 Липня 2008, 12:39:19
Дуже подобаються чаї Грінфілд, особливо крістмес містері (з корицею). На роботі вся поличка заставлена різноманітними видами. Тим більше чай прекрасно втамовує спрагу
Назва: Про чай+)
Відправлено: Пиво від 02 Липня 2008, 12:54:15
Точно, до цих моїх екзотичних чаїв захоплювався я чаєм "Greenfield" найбільше полюбляв з Малиною на 2 місці з Медом)
А ще надибав у себе 2 сорти "Hyson" Зелений Та Чорний Чаї з Тайланду)
Назва: Про чай+)
Відправлено: Рибка від 02 Липня 2008, 21:05:02
Віддаю перевагу "Greenfield" зелений чай з жасмином. А ще люблю чай цієї ж марки з Корицею, або Мелісою.
Назва: Про чай+)
Відправлено: Morrison від 05 Липня 2008, 18:30:53
Люблю Майський Царська Корона,  чорний, крупнолистковий...особливо як сам заварю ы наллю.. оооо..то супер чай  :) :) :) а ще  подобаэться молочний оолонг - червоний чай з молоком..молоко не тре наливати то такий сорт чаю)) запах і смак супер
Назва: Про чай+)
Відправлено: Пиво від 05 Липня 2008, 18:35:58
Кажуть що заварка чаю має максимум стояти 1 день не 24 год а 12 год а далі то вже отрава :duvno
Назва: Про чай+)
Відправлено: yurko від 05 Липня 2008, 19:49:46
Правильно кажуть. А взагалі то манера робити чай шляхом заварювання і потім розбавляння водою, то суто мабуть російська традиція. Нормально чай заварюється і випивається, але не розводиться водою.
Назва: Про чай+)
Відправлено: Medved від 05 Липня 2008, 20:13:59

Люблю Майський Царська Корона,

Теж мій любимий чай. Але п"ю тільки настояний. Свіжий не люблю.
Назва: Про чай+)
Відправлено: yurko від 05 Липня 2008, 20:38:24
А от китайці тоже цікаві, вони заварку виливають і запарюють другий раз. От тоді вже п'ють :duvno
Назва: Про чай+)
Відправлено: Пиво від 05 Липня 2008, 21:10:26
я засипаю заварку заливаю і випиваю....нетримаю я ніц)
Назва: Про чай+)
Відправлено: Morrison від 06 Липня 2008, 01:03:39
А от китайці тоже цікаві, вони заварку виливають і запарюють другий раз. От тоді вже п'ють :duvno
чув що то так японці роблять..
то вони так від пилюки очищають
моя думка: чим більше є чаю, тим краще живеться)
Назва: Про чай+)
Відправлено: Рибка від 06 Липня 2008, 18:42:10
А у нас з Юрком є спецкружки - заварники. Сипиться чай, додається цукор і настоюється 5-7 хвилин. Дуже смачно. :)
Назва: Про чай+)
Відправлено: gaar від 06 Липня 2008, 23:02:01
фе цукор і чай заливати водоюю ішо з того чай
Назва: Про чай+)
Відправлено: Кітка_Проня від 12 Липня 2008, 10:26:01
ОГооо, нарОд, ви любИте чай - і то кльОво+))))))))) я колись на каві сидіЛа %)
оо, наРОд, підКажіть, де у калюШІ є якіСь чайні магазини, якшо такі є... я куПляю чай у франІ, абО деінде...
Назва: Про чай+)
Відправлено: Пиво від 12 Липня 2008, 10:58:19

оо, наРОд, підКажіть, де у калюШІ є якіСь чайні магазини, якшо такі є... я куПляю чай у франІ, абО деінде..
В калуші толком нема)
А от у Франі є 1 тіп який привозить чай з Тайланду дуже надьожний чай)
Назва: Про чай+)
Відправлено: Кітка_Проня від 12 Липня 2008, 12:57:29

В калуші толком нема)

 :o вЗАгалі ніде-ніде?
у фраНИку я й самА знаю((( 
Назва: Про чай+)
Відправлено: masterwish від 12 Липня 2008, 13:22:48
Цитувати (вибране)
де у калюШІ є якіСь чайні магазини

У Барвінку на другому поверсі є лавка з чаєм і кавою.
Назва: Про чай+)
Відправлено: Рибка від 16 Липня 2008, 22:04:11

У Барвінку на другому поверсі є лавка з чаєм
Я сама там не купляла, але знайома там працювала, каже що хороший вибір і смак.
Назва: Про чай+)
Відправлено: fiona від 27 Серпня 2008, 15:26:07
чай люблю різний, дуже смачний чай продається у Барвінку
Назва: Про чай+)
Відправлено: walkman від 27 Серпня 2008, 16:02:54
Кто цяй не пьёт - той цьмо! (с) Конфуций  :-D
Назва: Про чай+)
Відправлено: Рибка від 08 Вересня 2008, 12:31:04
Були в Криму, вода там просто жах. П"єш чай і не розумієш що ти п"єш. Таке враження що помиї. Смак чаю залежить від води. А у Калуші досить смачна водичка :)
Назва: Про чай+)
Відправлено: Juli від 09 Вересня 2008, 17:00:34
Я люблю Грінфілд Крісмас містері, чорний з бергамотом, дуже люблю чорний чай з молоком, зелений п`ю рідко (не люблю його), а ще мені подобається пити різні трав`яні чаї.
Чай п`ю часто, каву не дуже люблю.
Назва: Про чай+)
Відправлено: beauty від 11 Вересня 2008, 21:28:21
А нам з чоловіком якось в серпні "добрі рродичі" дали американський Ліптон. Ну, він кардинально відрізняється від нашого як і смаком, так і значно більшим вмістом того ж таки чаю в пакетику, тому ми його, за звичай, робимо на трьох, а то й на чотирьох чоловік.  :)
Назва: Про чай+)
Відправлено: syddia від 11 Вересня 2008, 22:33:26
Головне не забути добавити в чай достатньо цукру і випити його гарячим. :-D
Найкращий чай то є "БЕСІДА" і не дорого, і смачно. :=)
Рано має бути обовязково кава, в обід як вийде, а от вечір без чаю то якось дико. ;)
Назва: Про чай+)
Відправлено: Рибка від 12 Вересня 2008, 10:46:15
Цитувати (вибране)
А нам з чоловіком якось в серпні "добрі рродичі" дали американський Ліптон. Ну, він кардинально відрізняється від нашого як і смаком, так і значно більшим вмістом того ж таки чаю в пакетику, тому ми його, за звичай, робимо на трьох, а то й на чотирьох чоловік. 

та ти напевно жартуєш :o
як один пакетик на 3 або 4??? Це вже не чай.

Ми п"ємо заварний чай, без пакетів і заливаємо тільки раз.
Зараз у нас Ахмад, зелений чай з жасміном. :)
Назва: Про чай+)
Відправлено: Лалія від 12 Вересня 2008, 11:51:17
Уже три дні забуваєм :unknow чорний чай купити, а тут так смачно описано все. Люблю чай і каву(за кавою взагалі :=)) Для мене самі смачні чай і кава розсипні з різними смаковими добавками, гарної якості бажано.  Обовязково насичений смак, щоб добре відчувався. Ну все пішла  (http://forum.justlady.ru/images/smilies/coffee.gif)
Назва: Про чай+)
Відправлено: Рибка від 12 Вересня 2008, 12:29:50
Волію заплатити більше за  розсипний чай, і смакувати.
Заварні чаї самі хороші.
А який ти чай п"єш, Лалія???
Назва: Про чай+)
Відправлено: syddia від 12 Вересня 2008, 12:31:29
Цитувати (вибране)
А нам з чоловіком якось в серпні "добрі рродичі" дали американський Ліптон. Ну, він кардинально відрізняється від нашого як і смаком, так і значно більшим вмістом того ж таки чаю в пакетику, тому ми його, за звичай, робимо на трьох, а то й на чотирьох чоловік. 

та ти напевно жартуєш :o
як один пакетик на 3 або 4??? Це вже не чай.
Ніяких жартів, Рибко, в американському пакетику чаю його стільки скільки у наших двох. Якщо залити один пакетик на одне горнятко і дати настоятись, то вийде ще той чефірчик, зеки заздрити будуть. :=) Від такого моцняку не те шо емаль на зубах може потемніти, а й в голові може запаморочитись.
Назва: Про чай+)
Відправлено: Лалія від 12 Вересня 2008, 14:10:40
Дуже сподобався чай з суміші квітів (волошка, соняшник, багатот різних квітів- з їх пелюстками), подобається також з кусочками фруктів, наприклад цитрусових. Купили якось білий і червоний чаї (в Києві на виставці) зовсім не сподобались, там же купляли чорний з пелюстками троянди - нормальний. А якщо в пакетиках то останнім часом   пірамідки від "Ліптон", досить смачний, і головне легко заварюється, бо з розсипним ціла процедура(буває ліньки заварювати  :-[ ) А кава дуже подобається з карамельним смаком, або "Ірландський крем", ще з вишневим.
Назва: Про чай+)
Відправлено: Кітка_Проня від 12 Жовтня 2008, 14:29:52

Я люблю Грінфілд Крісмас містері


я теж частеНько беру цей чай) коли п'ю його, то обов'язково слухаю якийсь різдвяний американський джаз, свіНг, так я створюю атмосферу минулого Різдва+))))


Найкращий чай то є "БЕСІДА" і не дорого, і смачно.
ну не сказАла б, шчо він смачний+)))))))
Назва: Про чай+)
Відправлено: Ассоль від 12 Жовтня 2008, 21:38:58
Мій улюблений чай тільки чорний деколи з лимоном або з медом. А всі решта тільки у гостях. :)
Назва: Про чай+)
Відправлено: masterwish від 13 Жовтня 2008, 12:44:07
Корисно знати (http://lifehacker.ru/2008/09/29/chajj-poleznee-dlja-zdorovja-chem-voda/)  :)
Назва: Про чай+)
Відправлено: Рибка від 24 Жовтня 2008, 15:43:37
останнім часом п"ю не тільки зелений чай з жасміном, а ще й перейшла на чорний чай, і додаю до нього кусочок лимончика. ням ням  :happy:
Назва: Про чай+)
Відправлено: Пиво від 24 Жовтня 2008, 17:20:44
Пью Чорний Мерлін з якимись мутками)
Назва: Про чай+)
Відправлено: Кітка_Проня від 24 Жовтня 2008, 22:57:18
останніМ часом я вижимаю сік з лимоНУ  і додАю в чай) смачно+)))
Назва: Про чай+)
Відправлено: bornslippy від 25 Жовтня 2008, 02:34:55
в даний момент п'ю nеstеа зелений чай з антиоксидантами зі смаком лимону. :=)
Назва: Про чай+)
Відправлено: Кітка_Проня від 25 Жовтня 2008, 17:56:38
ага, пробувалА його якось.. дужЕ люблю холодний чай
Назва: Про чай+)
Відправлено: advokat від 29 Жовтня 2008, 09:00:08
Я ще дуже люблю чай з бергамотом. Можу пити його літрами :)
Назва: Про чай+)
Відправлено: Рибка від 05 Березня 2009, 14:32:52
останнім часом п"ємо зелений чай Грінфілд :)Смакото, і взагалі віддаю перевагу саме цій марці. :)
Назва: Про чай+)
Відправлено: Лалія від 05 Березня 2009, 18:52:14
О ми теж на Грінфілд перейшли.  :good Раджу попробувати "Чорний чай з корицею" - дуже смачний.  8)
Назва: Про чай+)
Відправлено: Рибка від 05 Березня 2009, 18:59:31
Я дуже люблю з корицею, але мій Юрко не є фанатом кориці, чай з корицею я п"ю на роботі. :)
Назва: Про чай+)
Відправлено: Кітка_Проня від 11 Березня 2009, 11:14:02
я люблю пиТИ чай з корицею тільки зимою))) особливо на Різдво)  :)
Назва: Про чай+)
Відправлено: Propoved-nik від 11 Березня 2009, 11:51:10
Раджу попробувати "Чорний чай з корицею" - дуже смачний.
:frend ПІДТРИМУЮ ОРИГІНАЛЬНІЙ І СМАЧНИЙ ВИБІР...ЛЮБЛЮ ЧАЙ З КОРИЦЕЮ....
Відповідь від: 11 Березня 2009, 11:48:07
А яка ваша думка стосовно фруктових чаїв...Виробники тіпа "Карпатський чай" " ГАЛКА"...
Мені передали з Долини збір різних трав, така класна штука, особливо ягоди чорниці з листочками і гілочками запарював...ПРІКОЛЬНО..Кисловатий смак і на шлунок добре...ПРІЯТНОЕ С ПОЛЕЗНИМ
Назва: Про чай+)
Відправлено: Mr.Loba-Loba від 11 Березня 2009, 16:08:29
як на мене ,то звичайний чорний листовий чай -самий нормальний  :D :D :D
Відповідь від: 11 Березня 2009, 16:07:44
йомайо знову впав  =))
Назва: Про чай+)
Відправлено: Ассоль від 11 Березня 2009, 16:37:22
А яка ваша думка стосовно фруктових чаїв
Тільки якщо охолоджений з медом.Люблю чай з бергамотом ,але чорний.
Назва: Про чай+)
Відправлено: Рибка від 11 Березня 2009, 19:22:46
І ми купили "карпатський чай" за 13 грн, з чорницею, кислуватий і смачненький, а ще добре для зору. :)
Взагалі ми є шанувальниками чаю, і у нас їх багато, кожного разу робим інший для різноманітності. :)
Назва: Про чай+)
Відправлено: Лалія від 11 Березня 2009, 20:26:00
А яка ваша думка стосовно фруктових чаїв...Виробники тіпа "Карпатський чай" " ГАЛКА"...
Завжди дома є кілька фруктових саме даного виробника  :good, а ще цієї ж серії дитячі чаї, теж з суміші різних трав. :)
Назва: Про чай+)
Відправлено: Mr.Loba-Loba від 12 Березня 2009, 07:42:17
літом канає каркаде   :unknow
Назва: Про чай+)
Відправлено: yurko від 12 Березня 2009, 09:34:07
Мені не лише літом канає. Постійно не п'ю, бо проїдається (чи то пропивається) але час від часу полюбляю.
Але найбільше люблю просто якісний китайський зелений  чай, як мені кохана заварить, бо я так чогось не можу вдати. Мабуть вона просто більше насипає  :-[.
Назва: Про чай+)
Відправлено: Рибка від 12 Березня 2009, 21:28:40

Але найбільше люблю просто якісний китайський зелений  чай, як мені кохана заварить, бо я так чогось не можу вдати. Мабуть вона просто більше насипає  .
просто кохана туди додає трішки любові, ласки і турботи. :-* :-* :-*
Назва: Про чай+)
Відправлено: Кітка_Проня від 14 Березня 2009, 19:06:11
літом канає каркаде
холодний АсобІнна  :=)

зарика дудлим відрами мате. і не шарЮ, як зелений чай люде п'ють З ЦУКРОМ о_О з цукром п'ю тільки фруктовий чай, бо рідко ))))))
Назва: Про чай+)
Відправлено: Лалія від 14 Березня 2009, 19:11:14
зарика дудлим відрами мате.
Що таке мате?  :unknow
Назва: Про чай+)
Відправлено: Ассоль від 14 Березня 2009, 19:20:21
Що таке мате?
мене це теж зацікавило ось...
http://e-tea.com.ua/echai/pages/tea_/mate.htm
Назва: Про чай+)
Відправлено: Лалія від 14 Березня 2009, 20:07:32
Що таке мате?
мене це теж зацікавило ось...
http://e-tea.com.ua/echai/pages/tea_/mate.htm

Тепер знаю, і де цікаво його продають. :)
Назва: Про чай+)
Відправлено: Кітка_Проня від 14 Березня 2009, 22:03:20
Тепер знаю, і де цікаво його продають.
не знаю, де в калуші, у франІ глянь у кишені, де чайний магазин, ще біля фонтану, там де "ля-ля-фа", або кав'ярня "ескізи".. мало б бути
Назва: Про чай+)
Відправлено: Лалія від 14 Березня 2009, 22:53:01
Тепер знаю, і де цікаво його продають.
не знаю, де в калуші, у франІ глянь у кишені, де чайний магазин, ще біля фонтану, там де "ля-ля-фа", або кав'ярня "ескізи".. мало б бути
Буду шукати там, а то ще не пробувала, цікаво.  :)
Назва: Про чай+)
Відправлено: yurko від 14 Березня 2009, 23:14:44
Колись давно пив мате. Він дуже особливий і треба щоб його приготував хтось хто знає у тому толк, або самому дійти до істини.
Бо якщо просто кинути ложку чаю і ложку цукру - бррр, гидота. Тоді пробуєш міцніший, тоді мало цукру і т.д.
Ненавиджу чай з молоком!!! Ні чорний ні зелений. Ніякий.
Назва: Про чай+)
Відправлено: Лалія від 14 Березня 2009, 23:19:50
Ненавиджу чай з молоком!!! Ні чорний ні зелений. Ніякий.
Я навіть не ризикую таке пробувати. :=)
Назва: Про чай+)
Відправлено: Пиво від 15 Березня 2009, 01:30:10
я колись таку байду пив модна фішка))
Назва: Про чай+)
Відправлено: Кітка_Проня від 15 Березня 2009, 02:07:21
мені всі кажУть, що смачно.. а я не п'ю молоко :=)
Назва: Про чай+)
Відправлено: Пиво від 15 Березня 2009, 09:21:32
чай з молоком я пив а саме молоко то не пю ніколи)
Назва: Про чай+)
Відправлено: Рибка від 15 Березня 2009, 20:35:37
Чай "мате" є у марки Грінфілд, у пакетиках, я пробувала нормальний, навіть досить нормальний. :good
Назва: Про чай+)
Відправлено: Кітка_Проня від 15 Березня 2009, 21:37:28
не куштувала. але всЕодно, грінфілд - хімія.. 
Назва: Про чай+)
Відправлено: yurko від 16 Березня 2009, 08:36:54
Якщо так підходити, то всі чаї хімія.
Наприклад у "Карпатському" присутній так зв. "природний аромат". Це ж теж хімія.
Але де її нема?
От пийте чистий натуральний чай без запахів і додатків, або з трав, але зібраних власноруч. Тоді буде без хімії.

Коби кілької біди...
Назва: Про чай+)
Відправлено: Кітка_Проня від 21 Березня 2009, 00:41:14
Якщо так підходити, то всі чаї хімія.
я не п'ю "хімку" )) ну, хіба-шо "грінфілд", але рідко

Коби кілької біди...
:=) :=)
Назва: Про чай+)
Відправлено: bornslippy від 21 Березня 2009, 10:28:53
найкращий чай це пиво. :=) жартую у нас нормального чаю майже нема . ну тобто він є але цінник космічний. а те що там якісь добавки . то не біда. подумайте скільки добавок за день ви зїдаїте чи випиваєте??? пю чорний крупнолистовий рістон але люблю з лаймом !!!
Назва: Про чай+)
Відправлено: Кітка_Проня від 21 Березня 2009, 12:03:30
ну тобто він є але цінник космічний
я завжди вважала, що за якість варто заплатити більше) це стосовно всього)
Назва: Про чай+)
Відправлено: bornslippy від 21 Березня 2009, 12:12:20
однозначно. але я не можу позволити собі купувати щотижня чай за 40 грн. :-[
Назва: Про чай+)
Відправлено: Кітка_Проня від 21 Березня 2009, 12:27:18
однозначно. але я не можу позволити собі купувати щотижня чай за 40 грн. :-[

мені чаю стає на довше)) якшо відрами не пити+)))
Назва: Про чай+)
Відправлено: Лалія від 21 Березня 2009, 12:31:42
ну тобто він є але цінник космічний
я завжди вважала, що за якість варто заплатити більше) це стосовно всього)
А де межа платити "більше"?  :=)
Для когось за 40грн дорого, а для когось і 400грн нормально.
То вже тоді треба прагнути до найвищої якості з таким максималізмом.  :unknow  :P
Назва: Про чай+)
Відправлено: bornslippy від 21 Березня 2009, 12:35:22
ну розумієш я не такий фанат чая!!! от рідкісний вініл оазіс я б купив за великі гроші!!!
Відповідь від: 21 Березня 2009, 12:34:28
мені чаю стає на довше)) якшо відрами не пити+)))
ну я не сам :-[ і зараз між чаювання пю молоко з розчинною кавою або какао
Назва: Про чай+)
Відправлено: Кітка_Проня від 21 Березня 2009, 13:03:40
А де межа платити "більше"? 
Для когось за 40грн дорого, а для когось і 400грн нормально.
То вже тоді треба прагнути до найвищої якості з таким максималізмом.
я кагбе про себе говорила :=)
ну розумієш я не такий фанат чая!!! от рідкісний вініл оазіс я б купив за великі гроші!!!
:=) :=)

ну я не сам  і зараз між чаювання пю молоко з розчинною кавою або какао
та й я не сама жию) хіба ви випиваєте більше, ніж 100 г чаю за тиждень? О_О
Назва: Про чай+)
Відправлено: bornslippy від 21 Березня 2009, 13:17:55
ну я пю крупнолистовий  і люблю міцний . так десь на тиждень півтора йде пачка чаю. а забув сказати в мене кружки маленькі тазікі
Назва: Про чай+)
Відправлено: Кітка_Проня від 21 Березня 2009, 13:23:06
ну тоді ясно))) я купила собі салАтницю з котом і вонА слугувала, як чашка для чаю)))))) :D
Назва: Про чай+)
Відправлено: syddia від 25 Березня 2009, 22:01:08
Мені жінка нинька купила таке файнюцьке салатове горнятко для чаю. Воно має вставку з дирочками для запарювання розсипного чаю і кришеку. :good
Назва: Про чай+)
Відправлено: юрист від 26 Березня 2009, 10:56:04
Ну, тепер будете чаєголіком
Назва: Про чай+)
Відправлено: Ассоль від 26 Березня 2009, 11:37:53
От пийте чистий натуральний чай без запахів і додатків, або з трав, але зібраних власноруч. Тоді буде без хімії.
Дивилася передачу про чай.І це все вірно.
Назва: Про чай+)
Відправлено: Кітка_Проня від 26 Березня 2009, 12:53:55
їдем в гори і збираєм траву на чай :=)
Назва: Про чай+)
Відправлено: Рибка від 26 Грудня 2009, 23:32:11
Так, мені вчора Квінто пообіцяв написати, як правильно заварювати чай. Я готова слухати. ;)
Назва: Про чай+)
Відправлено: Kwinto від 27 Грудня 2009, 09:53:24
Основнi правили заврювання чаю.
По крайнiй мiрi я так майже завжди роблю, якщо дозволяють обставини.
Правило №1. Чай потрiбно заварювати тiльки в тiй посудинi, з якоi ми його вживаэмо.
Правило №2. Чашка для чаю повинна бути фарфоровою. Це обов'язково.
Правило №3. "Секрет заварки чаю - не жалiй чаю заварки."
Правило №4. (основне) Чай заваренний бiльше чотирьох хвилин являэться сильно дiючим ядом.
я заварюю собi чай так:
Вода повинна бути свiжа. Якщо з крану, то вiдстоянна. Ставлю чайник, вода повинна тiльки закiпати, не кипiти.
Наливаю пiв чашки горячоi води, щоб чашка прогрiлась. Виливаю ii. Насипаю пiвтора ложки чаю. Заливаю гарячою водою. Накриваю кришечкою. Чекаю 3-4 хвилини. I вживаю.
Звик пити дуже горячий чай. Це все стосуэться чорного чаю.
Зелений чай заварюэться до 10-ти хвилин.
Нiчого до чаю не додаю. Нi молока нi цукру нi лимон.
В мене десь на бувшiй роботi на хiмii книжка залишилась "Все про чай". Якщо попаду туди, то ще деякi речi звiдти процитую.
Назва: Про чай+)
Відправлено: Ne-TA від 02 Січня 2010, 21:09:29

Чай рятує зір

(http://tv.ukr.net/i/uploads/20091119/4TSXJ.jpg)


Проведене індійськими ученими дослідження показало, що звичайний чай може запобігти початку розвитку катаракти. Експеримент на щурах підтвердив, що чай стримує розвиток катаракти. Як пише medlinks.ru, причому такими корисними властивостями володіють як зелений, так і чорний сортів сподіваючись. Проте чорний чай опинився декілька ефективніше. Превентивну дію надають антиоксиданти, що містяться в чаї.

Катаракта - захворювання очей, що характеризується помутнінням кришталика. Катаракта буває як природженою, так і придбаною. Основним проявом хвороби є зниження гостроти.


За ініціативи Українського науково-дослідного інституту харчування при партнерстві інституту чаю Lipton у Києві відбулася конференція, присвячена корисним властивостям чаю.

Українських дієтологів, клініцистів і фітотерапевтів насамперед цікавила корисність і профілактична ефективність другого, після води, найпопулярнішого напою на планеті. Практичне заняття з розпізнавання смаку чаю провів британський майстер дегустацій (Tea Tester) Кріс Вайтбред, перший фахівець із чайних стандартів, який відвідав Україну.

Головним акцентом майже всіх наукових доповідей була рекомендація використовувати чай як лікувальний засіб, який практично не має протипоказань. У розумних дозах, природно, а це майже 1500—2000 мл на день. Докладно розглядалися різноманітні способи заварювання і вживання чаю, серед яких класичний англійський чорний чай з молоком являє собою ідеальну цілющо-поживну суміш. Молоко пом’якшує дію кофеїну та інших алкалоїдів, а танін робить слизову оболонку шлунка менш сприйнятливою до негативних явищ бродіння незбираного молока.

У свою чергу майстер дегустацій Кріс Вайтбред розглядав чай як елітний продукт, головні характеристики якого — регіон походження, сезонність, типи та технологія виробництва.

Так, основних чайних сортів чотири: чорний, зелений, оолонг і білий. Головні світові плантації розташовані в Китаї, Шрі-Ланці, Індії, Кенії та Туреччині. А типів чаю за способами виробництва всього два. Традиційна (китайська) методика означає скручування чайного листа вручну, а гранулювання передбачає більш жорстке поводження з листом — механічне подрібнення. У традиційних чаях цінуються передусім аромат і багата смакова палітра. Наприклад, смак сорту дарджилінг, який іще називають «шампанське чаїв», — м’який солодкуватий, а японської сенчі — навпаки, рибно-оліїстий. У гранульованих же чаях найбільш важливі насичений колір, міцність і тягучість.

Дегустаційний майстер-клас від Кріса Вайтбреда, фахівця із чайних стандартів для Lipton Limited, став для учасників конференції одкровенням, оскільки, як уже було сказано, пан Вайтбред — поки що перший Tea Tester, котрий приїхав до України.

Коротенько принципи чайної дегустації є такими. Оскільки створення чаю в багатьох аспектах нагадує виноробство, то й професійна чайна дегустація багато в чому схожа на винну. І в першому, і в другому випадку одночасно тестується безліч зразків (у нашому випадку більш як десяток), експерт не ковтає напій, а випльовує в спеціальну посудину. Чай всмоктується з гучним звуком, подібним до того, з яким японці всмоктують локшину. У процесі вдихання чай має потрапити на піднебіння, що дає змогу одночасно оцінити його смак і аромат. Для професійної чайної дегустації використовується тільки фільтрована дистильована знесолена вода.
Назва: Про чай+)
Відправлено: Люся від 02 Січня 2010, 21:22:45
 Хотіла б я бачити як та дегустація в реалі виглядає - сидить пара серйозних мудриків  зосереджено голосно сьорбають чай і випльовують його біля себе у відро. Красива церемонія.
Назва: Про чай+)
Відправлено: Ne-TA від 03 Січня 2010, 19:22:42
сидить пара серйозних мудриків  зосереджено голосно сьорбають чай і випльовують його біля себе у відро

Ну, Люся, значить так і відбуваєть. І як би не смішно це виглядало, але це так..... :P
Назва: Про чай+)
Відправлено: Сонечко+ від 05 Лютого 2010, 21:54:09
Бачу Квінто заварює чай по тим же павилам, що і я. Тільки я не згідна, що чай заварений довше 4х хвилин - яд. На скільки я пам"ятаю, розклад такий: чай заварений до 5 хв - тонізуючй, до 10 хв - збуджуючий. А з 15 хв - дійсно перетворюється на яд повільної дії.
Хоча думок на цю тему багато.
Я, наприклад, бачила передачу, про те, як, здається японці (точно не пам"ятаю хто) зелений чай "заварюють" 20-40 секунд. Вони наливають воду в чашку з висоти і повільно ( приблизно 20с ). І от поки ллється кип"яток чай "заварюється". Я ще тоді дуже здивувалась, бо всюди на коробках зеленого чаю було написано - заварювати 5-10 хв.
Назва: Про чай+)
Відправлено: Доктор Хаос від 13 Лютого 2010, 21:42:39
Можно заваривать и так: заварничек со свеже залитым чаем поставить на огонь на мин 3-4. И с молоком. Молоко должно быть горячим, причем, сначала в чашку наливается молоко, а потом заварка и в последнюю очередь кипяток.  :good
Назва: Про чай+)
Відправлено: yurko від 13 Лютого 2010, 21:56:11
Китайці навпаки зелений чай заварюють по кілька разів.
Перший виливають, а вже другий пють.
Але я люблю, щоб так як на коробочці пише.
А ще все залежить від сорту.
В общазі ми пили якийсь такий дивний ніби листки поперек на 3 частини порізані і зкручені, але не у горошину, а просто в стручок. Він дуже приємно пахнув, таким ніби сіном.
А заварювали ми його у радянському заварочному чайнику-кофейнику, у якого така алюмінієва трубочка із ситечком на верху. Вода закипає внизу, фулькає по трубочці об кришку а звідти відбивається на ситко із чаєм.
Який то був балдьожний чифірчик. Я тоді з цукром його пив, по 2 ложечки.

А мо то через то, що то ностальгія за студжиттям? Не знаю, але той чай від Мономаха під якимось номером замість назви - то був шедевр. А потім пішли всі ті ніби чаї "принцеса Параня", "Принцеса Василинка". І всьо згидилось... :(
Назва: Про чай+)
Відправлено: Лалія від 11 Липня 2010, 09:34:39
Теми про каву нема, напишу тут.  :)

Порадьте смачну та якісну заварну каву.   :bouquet:

Назва: Про чай+)
Відправлено: Alexander від 11 Липня 2010, 10:05:33
Порадьте смачну та якісну заварну каву.
із дешевших "експрессо",львівська,така біла пачка,вроді червоні букви.
Назва: Про чай+)
Відправлено: Рибка від 11 Липня 2010, 10:55:41
В кав"ярні в "Сако", є кава на вагу. Вибір досить такий не поганий. Сама не знаю, бо каву не п"ю, а люди кажуть що смачна :)
Назва: Про чай+)
Відправлено: KATRIN від 11 Липня 2010, 14:17:04

 Спрбуй "Жокей" в червоній пачечці.Можеш спробувати і "зелену",а також "чорну" :)
Назва: Про чай+)
Відправлено: Рибка від 11 Липня 2010, 16:08:13
У нас на роботі дівки також жокей хлепчуть "червоний" :drink
Назва: Про чай+)
Відправлено: vover від 11 Липня 2010, 17:49:02
Цитувати (вибране)
  Спрбуй "Жокей" в червоній пачечці
:drink
Назва: Про чай+)
Відправлено: Лалія від 13 Липня 2010, 19:52:53
Дякую всім за поради, завтра піду вивчати вітрини.  :)

Купувала до цього часу каву в Барвінку на другому поверсі, чи в Фуршеті, на розсип, але щось вона там тепер не смачна. :unknow
Назва: Про чай+)
Відправлено: yurko від 13 Липня 2010, 20:10:39
Не знаю. Якщо нормальний німецький Якобз чи Чібо то просто нормальна і запашна кава.
Але так як я часто її пю то все одно чай - зе бест!
Чим ще мені чай подобається, то тим, що може бути дуже різним на смак, а все одно смачний.
Ну звісно буває і огидним теж :)
Назва: Про чай+)
Відправлено: Лалія від 05 Січня 2011, 13:52:51
На жаль справжня німецька мені не доступна.  :unknow

Пробувала ті сорти, що мені радили, :bouquet: не моє.

Останні рази купувала в Гостинному домі таку: (http://vezem-domoy.biz/products_pictures/kofe%20paulig_classic%20250.jpg)

Вибирала певно жіночою логікою, яка подорожче, з представлених там, і гарно виглядає.

Та й вона надоїла, певно прийдеться топати ажжж до Фуршету. Шукати щось інше. Між іншим в Фуршеті на розвіс продають смачний зелений чай з кусочками фруктів, "Шапка Мономаха" наче, то що шапка то точно памятаю  :D
Назва: Про чай+)
Відправлено: Рибка від 05 Січня 2011, 14:06:55
Ми фанати чаю, зараз є вдома від "Гваліті" просто зелений та зелений з жасмином.
А ще купила фірми "Чайна країна", на розвіс "Альпійська долина", мені дуже смакує, там ромашка і всяка травка :), і ще "Нахабний фрукт", теж так нічо, правда більше на кампот схожий.
От недавно в гостинному домі купили чай фірми Тянь Шань, дуже кльовезний :good :good :good зелений з маракуєю.
Назва: Про чай+)
Відправлено: BanderiveC від 05 Січня 2011, 14:14:05
А я п"ю чорний крупнолистовий від "Хейліс", і ше дуже люблю чорний крупнолистовий з бергамотом (Ерл Грей).
Назва: Про чай+)
Відправлено: yurko від 05 Січня 2011, 14:54:48
Той Мономах колись був добрий. Тепер лиш всі бабки хочуть, а якості 0.
От купилисмо той Тянь-Шань на хохму чисто, а виявилося, що досить добрий. Тре буде інші сорти ще саробувати. Зле шо там нема чистого (без запахів).

Починалося у Мономаху все грандіозно. Ще в 1996 році я пробував. Тоді не було чаю по назвах, а був по номерах. Наприклад "Зелений, крупнолистовий 222" Або №зелений ганпаудер 625". Ото був чай!!! А тепер візьмеш, запариш а там різне лайно плаває у вигляді пінки зверху і у вигляді мулу на дні. ФУ!
Таке враження шо його в дощ збирали. З землі.

З чорним чаєм все попроще. Там аби був спілий і з Цейлону, а далі його вже до пуття доведуть (бо є процес миття, ферментації і аж тоді сушіння.
А зелений лиш ріжуть і сушать, або змотують у кульки і сушать.
Крім того якісний зелений чай - Китайський а не індійський чи Цейлонський. То вже проблемно  :=)  Крім того є купа регіонів де він може рости і купа сортів. Всі мають різні смаки і аромати. А як проферментувати і висушити то виходить майже такий самий чорний чай на смак. Правда з китайського вийде такий як колись у нас грузинський продавали  :=) тобто світлий і маломіцний. Але досипати бергамоту і вже пофіг  :=)

З кавою ще гірше. Кава вона або добра, або фігова  :=)
якшо фігова, то що з нею не роби, як її не смаж - нічого путнього не вийде.

Крім того вже серед доброї кави теж є африканська і південноамериканська, а у магазинах ми переівжно купляємо іх суміш. А частіше просто суміш доброї і низькоякісної.
Але по каві я не спец. тому  дам слово іншим.
Назва: Про чай+)
Відправлено: Рибка від 27 Серпня 2011, 22:23:08
Коли були в Болгарії, там ходили в індійський ресторанчик, там нам запропонували їхній чай. Така класна штука чорний міцний чай з молоком та корицею, дуже смачний. :good :good :good Спробували зробити вдома не зовсім таке, але також добре. :)
Назва: Про чай+)
Відправлено: Bob від 31 Серпня 2011, 15:51:32
а ми полюбляємо Карпатський чай :)
Назва: Про чай+)
Відправлено: ksenya від 31 Серпня 2011, 16:00:32
якшо фігова, то що з нею не роби, як її не смаж - нічого путнього не вийде.
Можна на скраб використати  :-[  :=)
Назва: Про чай+)
Відправлено: derevynka від 01 Вересня 2011, 14:07:23
Jerba mate - рекомендую . особливо для фанатів зеленого чаю . А з іншого боку - Assam
Назва: Про чай+)
Відправлено: Сонечко+ від 07 Квітня 2012, 16:20:29
Кожна людина п'є чай по-своєму і, якщо придивитися до особливостей чаювання індивіда, що сидить з тобою за одним столом, можна дізнатися не лише про його смаки, але і про характер. Приміром, любителі гарячого чаю найчастіше веселі, енергійні і імпульсивні люди, на відміну від любителів подстывшего чаю, деякі з яких навіть заводять удома невеличкий глечик з прохолодною водою, щоб розбавляти чай.

Чай може сказати про багато що:

Приховано: Показати
Гарячий, крепкий, сладкий
Напиток людей, которые среди своих многочисленных друзей
всегда в центре внимания! Однако это не совсем их
заслуга. Потому что под видом стремительных
и быстрых движений в любителях крепкого,
горячего, сладкого чая часто
скрывается рассеянность.
К ним тянутся, пытаются идти на контакт,
они же для этого ничего не делают.
Работу выполняют хоть и долго, зато качественно.
Часто меряют людей по своим стандартам, поэтому нередко
«взрываются»! А еще они оптимисты, искренние и демократичные!
Их склад ума скорее можно отнести к аналитическому
с математическими способностями.

Гарячий, сладкий, но не крепкий

Пьют уравновешенные и морально устойчивые люди,
предпочитающие спокойный отдых дома шумным клубам. Поэтому
круг знакомых таких людей невелик. Зато постоянство
и надежность компенсируют их меланхоличность сполна!
Кому как не им можно доверить самый огромный в мире секрет!
На высоте и их интуиция! Чувства они не распыляют зря
направо и налево, храня их для самых близких.
В работе таких людей, как правило, ждет успех за
горячее трудолюбие и серьезность.

Гарячий,крепкий, но не сладкий

Любят морально устойчивые,
веселые и общительные люди, оптимистично
шагающие по жизни в окружении большого числа
друзей и знакомых! Они умеют найти верный подход к людям.
Несмотря на свою творческую и романтическую натуру,
легко обучаемы и многое успевают. Им доставляет
особое удовольствие отдых на природе и
приятная музыка. Рука об руку с ними следуют
впечатлительность, сентиментальность и внимательность.
Они очень практичны и неприхотливы. Твердый
характер и расчетливый ум позволяют
всегда быть в курсе всех событий на работе,
поэтому они могут заменить любого, что очень ценно.
Но и в домашних делах они не отстают, ведь семья и
домашний уют остаются для них на
лидирующем месте

Холодный, крепкий, не сладкий чай

Напиток талантливых,
общительных и одаренных людей.
Им необходимо постоянное внимание,
ведь любовь к себе у них выражена очень
ярко, что нередко приводит к мнительности. А вот
круг друзей скорее всего узок… У них есть склонность к
алкоголю и табаку, будь осторожен! Настроение — как погода
у моря — переменчиво от смеха до слез. Они могут
ворчать и выражать свое недовольство, но уже
через минуту стать ласковыми и добрыми.
Такие люди эрудированы, потому чтомного читают, свою точку зрения отстаивают
в любой ситуации. Своим хобби, будь то марки или
рыбалка, увлекаются до фанатизма. А вот отдыхать совсем
не умеют, а ведь трудоголизм — тоже
своего рода болезнь.

Гарячий, уменренно крепкий, сладкий (или ароматизированный) чай

Пьют люди,
в которых отличные математические
способности сочетаются с прекрасной ориентацией
в пространстве. Если ты относишься к таким, почему бы
тебе не попробовать себя в роли мореплавателя? У таких людей
ярко выражена способность к языкам. А мечтательность и романтизм
нередко втягивают их в разного рода авантюры. Иногда они
не прочь похвастать. Из любви к себе вытекает любовь
к тому, чтобы быть в центре внимания, да они
этого в принципе заслуживают! Если среди твоих знакомых
есть такие, знай, что они всегда придут на помощь
в трудную минуту, выслушают и пожалеют.

Хотя много важных вещей любители горячего, умеренно
крепкого, сладкого (или ароматизированного) чая способны
забыть, к примеру, день рождения лучшего друга,
или мамы.
Знакомых у них великое множество, а вот друзей мало: они в
них очень разборчивы, зато обжигаются реже других. Дом для
них — место, где есть холодильник и кровать, долго находиться
в семье они не любят, а измена для них прямо противоположна
библейским понятиям. Зато путешествия и командировки
явно придуманы для таких людей, в них они могут
хоть немного израсходовать свой неуемный
запас энергетического заряда. Будь осторожен, в таких людях
чувствуется огромный потенциал и несгораемая энергия,
поэтому в один прекрасный момент они могут понять,
что начальство уже давно и удобно
сидит у них на шее.

Гарячий, умеренно крепкий чай, без сахара

Пьют гурманы, любители пофилософствовать,
очень талантливые и обладающие утонченным вкусом.
Они всегда окружены друзьями и знакомыми, много читают
и обладают широким кругом талантов и возможностей, подводит
их только чрезмерная импульсивность. Многие неприятности
возникают и из того, что философ не умеет обращаться
с деньгами, являясь по своей натуре растратчиком,
но его можно понять, тратить — ни с чем не сравнимое
удовольствие. Он — любитель шумных компаний, при этом
желательно, чтобы все внимание было приковано к
его персоне. Многие люди его прямо-таки обожают, он же
принимает это с большим достоинством, нередко с эгоизмом,
ведь прожить без комплиментов для таких людей
просто невозможно.

Если ты относишься к этой категории, будь
осторожен — когда тебе перевалит за сорок лет, ты можешь
начать быстрым темпом набирать вес!

Что же касается любителей кофе — люди эти,
в большинстве своем, умны и сообразительны.
Они эрудированны, умеют красиво выражать свои мысли,
их можно слушать часами — все это в совокупности делает
их желанным гостем в любом месте, и привлекает к их персоне
повышенный интерес. В тот же время на этих людей нередко
находит агрессия, завистливость и эгоизм, но это тщательно
скрыто от глаз окружающих. Среди кофеманов большое
количество заядлых курильщиков. Эта композиция будто
создает некий загадочный и
манящий образ.

Назва: Про чай+)
Відправлено: Сонечко+ від 07 Квітня 2012, 18:39:48
Зараз дуже популярно влаштовувати спільні чаювання. Обговорювати за чаєм останні новини, читати вірші і просто спілкуватися з близькими або діловими людьми. Як виявилося це відбувається не просто так. Ця традиція має досить глибокі корені.
ЛЮ ЧЖЕ ЛЯН, династія пізня Тан, так описував 10 ДОБРОЧЕСНОСТЕЙ ЧАЮ :
За допомогою чаю розгониш застій дихання Ци
За допомогою чаю проганяєш сон
За допомогою чаю прибираєш хворобу
За допомогою чаю здійснюєш ритуал і несеш добро За допомогою чаю виражаєш повагу
За допомогою чаю виховуєш смак
За допомогою чаю живиш тіло
За допомогою чаю можеш рухатись шляхом Дао
За допомогою чаю можеш досягати витонченості волі.
У свою чергу Сюй Цзешу у своїх настановах про чай говорить, що чай можна пити в такий час:

- когда ты празден;
- когда слушаешь скучные стихи;
- когда мысли спутаны;
 - когда отбиваешь такт, слушая;
- когда музыка умолкает;
 - когда живешь в уединении;
- когда живешь жизнью ученого мужа;
 - когда беседуешь поздно ночью;
 - когда занимаешься учеными изысканиями днем;
- в брачных покоях;
 - принимая у себя ученого мужа или воспитанных певичек;
- когда посещаешь друга, возвратившегося из дальних странствий;
 - в хорошую погоду;
- в сумерки дня;
- когда созерцаешь лодки, скользящие по каналу;
- среди раскидистых деревьев и бамбуков;
- когда распускаются цветы;
- в жаркий день, у зарослей лотоса;
 - возжигая благовония во дворе;
- когда младшие покинули комнату;
- когда посещаешь уединенный храм;
- когда созерцаешь потоки и камни, составляющие живописную картину.
Відповідь від: 07 Квітня 2012, 18:34:16
Завтра напишу як гадати по чаю ;)
Назва: Про чай+)
Відправлено: advokat від 07 Квітня 2012, 19:37:58
Карпатський чай я також люблю. Як десь в гори їду, а осбливу в баньку, то чай з трав іде в дуже великій кількості. А найулюбленіший на даний час чай "полунична прохолода" складники: трошки листочків  зеленого чаю, гібіскус, лайм, полуниця (ціла) та м'ята. Дуже смачний  :good
Назва: Про чай+)
Відправлено: chuck від 07 Квітня 2012, 20:03:24
Ето всьо фігня ))

Якось, Будда вирішив попрактикуватись у медитації (або у зосередженні), але він був втомлений довгим переходом і коли влаштувався для "трансу" — почав засинати...
Будда боровся зі сном, але його очі закривалися самі по собі. Після того, як сон троха не здолав його, Будда вирвав собі вії.
Кажуть на тому місці, де він їх кинув виросли перші паростки чаю ))
Назва: Про чай+)
Відправлено: Кітка_Проня від 07 Квітня 2012, 23:25:07
 :=) фі, яка гидка легенда.. боюсь взнавати, звідки взялись кавові зерна..  :D
Назва: Про чай+)
Відправлено: Сонечко+ від 07 Квітня 2012, 23:43:22
Кажуть на тому місці, де він їх кинув виросли перші паростки чаю
Щось у мене закралась підозра, що Чак працює на крупну кавову компанію ;). Мені також після такої легенди уже не так хотітиметься чаю при одній згадці про вії у чашці :=) :D
Назва: Про чай+)
Відправлено: chuck від 07 Квітня 2012, 23:55:08
Проте, яка тонізуюча дія того чаю!
Назва: Про чай+)
Відправлено: yaro my від 08 Квітня 2012, 00:15:22
Все ж на різних речах іноді люди акцентують увагу, і в одних знаках чи словах виникають не ідентичні образи і відповідно, реакції на них. Ось тут ілюстрація:http://www.youtube.com/watch?v=GUanzLdlJh0
Назва: Про чай+)
Відправлено: chuck від 08 Квітня 2012, 10:07:32
Не хай це ДДК послухає ))
Назва: Про чай+)
Відправлено: ulgur від 08 Квітня 2012, 13:00:43
До речі, хто підкаже, який зараз чорний чай без добавок смачний, а то що не куплю все -  сіно-солома.
Назва: Про чай+)
Відправлено: hacjka від 08 Квітня 2012, 13:45:07
листовий,тількі такий купую.
Назва: Про чай+)
Відправлено: chuck від 08 Квітня 2012, 16:26:47
До речі, хто підкаже, який зараз чорний чай без добавок смачний

Здається Мономах "Kenya". Однозначно, листовий.
Назва: Про чай+)
Відправлено: ksenya від 09 Квітня 2012, 09:17:52
Гарячий,крепкий, но не сладкий
я такий люблю :)
П.С. Сонечко, дуже цікава стаття  :good
Назва: Про чай+)
Відправлено: chuck від 09 Квітня 2012, 11:07:18
Мені також після такої легенди уже не так хотітиметься чаю при одній згадці про вії у чашці

Бай-хоа — з китайської перекладається "срібна війка".

Офігенна стаття в рос.вікіпедії: Чай (http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A7%D0%B0%D0%B9).
До речі, про будду теж є ))*

Лиш одного факту не знайшов: кажуть, колись, коли чай лиш-лиш "розпізнали" це був дуже дорогий напій, доступний лиш дуже заможним китайцям (імператорам і прочєй еліті). Але тоді це був НЕ напій, а сік. Його видобували тільки з наймолодших листочків чайного куща. Між двох масивних металічних (імовірно, золотих) пластин складали шар зелені і стискаючи пресом, вичавлювали чудодійний напій ))

———
* якби ми жили в Китаї або Індії, легенда про Будду створила би зовсім інший ефект ))
(як на рахунок причастя? Тіло, там, кров ... ? Ото ж бо. А там звичайний кущик, на якому ніяких вій не було))
Боже, мій, які стереотипи у людей!
Назва: Про чай+)
Відправлено: yaro my від 09 Квітня 2012, 14:20:33
(як на рахунок причастя? Тіло, там, кров ... ? Ото ж бо.
Боже, мій, які стереотипи у людей!
Каннібали не заварюють чай з вій тих, кого їдять. :D
Назва: Про чай+)
Відправлено: chuck від 09 Квітня 2012, 16:17:36
Каннібали не заварюють чай з вій тих, кого їдять.

Який чай після крові? Ти кров колись пив? До речі, за смаком дуже на чай подібна.
Назва: Про чай+)
Відправлено: ksenya від 09 Квітня 2012, 16:18:58
Ти кров колись пив?
:o пив????  :o
Назва: Про чай+)
Відправлено: yaro my від 09 Квітня 2012, 16:26:12
Каннібали не заварюють чай з вій тих, кого їдять.

Який чай після крові? Ти кров колись пив? До речі, за смаком дуже на чай подібна.
То ти якусь не таку кров пив, зовсім не подібна. :drink
Назва: Про чай+)
Відправлено: Кітка_Проня від 09 Квітня 2012, 16:42:37
ройбуш, напевно, за якоюсь невідомою мені легендою, з чиєїсь священної африканської крові проріс
Назва: Про чай+)
Відправлено: yaro my від 09 Квітня 2012, 16:49:45
Класний чай, але для наркоманів не підходить:  В ройбуше нет теина и кофеина
Приховано: Показати
, в этом его отличие от кофе и обыкновенного чая. По этой причине ройбуш можно пить поздно вечером, перед сном, и не беспокоиться о бессоннице. Благодаря этим свойствам, он очень подходит молодым мамам и детям.

 Еще одно достоинство чая «красного куста» перед обыкновенным чаем – это малое количество в нем щавелевой кислоты. Поэтому его спокойно могут пить люди, у которых имеется склонность к камнеобразованию в почках.

  О полезных свойствах ройбуша можно рассказывать очень много и долго. Одна чашка чая содержит большое количество витаминных соединений и минералов, и приравнивается к очень хорошей пищевой добавке.
Назва: Про чай+)
Відправлено: chuck від 09 Квітня 2012, 16:59:14
и приравнивается к очень хорошей пищевой добавке.

а так, как пищевые добавки — это п..дёжь, то всё остальное — тоже ... неправда )))
Та, нє, чо )) може бути.
Колись читав статтю (ще за Союза). Починаєсі: Десь у Грузії, старий дідо-аксакал-довгожитель вийшов на вулицю покурити (о, треба піти покурити).
...
Назва: Про чай+)
Відправлено: yaro my від 09 Квітня 2012, 17:03:09
Фу, не згадуй це збочення в пристойній темі.
Назва: Про чай+)
Відправлено: chuck від 09 Квітня 2012, 17:41:07
...
так, от...
Дивиться він, а ті корови, що там паслися, підійшли й жують чайні кущі... Всім пофіг. Але дід давно жиє, різне бачив. Але такого...
Коротше, через той теїнин та кофеїн корівки НІКОЛИ в світі до чаю навіть близько не підходили!
В цьому вся фішка чаю. Чай — трава сили )) А без "фішки" то вже не чай, а щось інакше ))
Назва: Про чай+)
Відправлено: yaro my від 09 Квітня 2012, 17:52:48
Корови не наркомани, тому і не підходили. Кофеїн і танін речовини сили? :o разом з мескаліном і нікотином?
Назва: Про чай+)
Відправлено: Сонечко+ від 09 Квітня 2012, 20:26:09
Ти кров колись пив? До речі, за смаком дуже на чай подібна.
Чим подібна? Коли я зализую поранений до крові палець мені той смак зовсім не нагадує міцний гіркий чай :unknow А Ви свою кров пили чи чужу? ;)
Боже, мій, які стереотипи у людей!
Не стереотипи, а розвинена фантазія:) (типу того - "не матюкайтеся при мені, я собі усе це уявляю").
Класний чай, але для наркоманів не підходить
Зате ідеальний для діток, я давала своєму промінчику ройбуш з рочку сміло. Тоді як чорний робила слабеньким.
Кофеїн і танін речовини сили?
Так, не встигла відповісти - прийшов ДДК і каже, що
чай - напій для прискорення думок :). А на кров схожий тим, що ці дві речовини містять багато заліза, що надає їм визначений "залізний" присмак.(записано зі слів ДДК. ДДК - з тебе плюс у карму за використання мене у якості свого секретаря (генерального):P)
Назва: Про чай+)
Відправлено: TRITONOS від 09 Квітня 2012, 21:04:33
А Ви свою кров пили чи чужу?
Бачив я тих українських вампірів :=) Вони робили надріз на вені канцелярським ножом і пили кров у людей. Комусь навіть подобалося ;)
Назва: Про чай+)
Відправлено: yaro my від 14 Квітня 2012, 17:42:44
Ніколи не любив зелений чай, але пив, бо начитався про його корисність.
Все таки треба прислухатись до свого організму.
Цитувати (вибране)
Что касается зеленого «диетического» чая, то это «недоферментированный» чай и его потребление вовсе не снижает риска заболеть раком, но в некоторых случаях даже повышает его (см. результаты Кокрановских исследований, статистика 1,6 млн. человек в период с 1985 года)
(с) Криодинамика. Никитин.
Назва: Про чай+)
Відправлено: Кітка_Проня від 14 Квітня 2012, 18:06:16
я не можу пити чорний чай, тільки зелений. і ройбуш :) без цукру, звичайно
Назва: Про чай+)
Відправлено: yaro my від 14 Квітня 2012, 18:56:51
Значить Ваш організм погано сприймає кофеїн і танін. Це нормальна реакція, організм так реагує на яди. А чому в інших не реагує так, бо всі чаємани, то наркомани, так само як курці тютюна, чи таке інше.
Назва: Про чай+)
Відправлено: chuck від 14 Квітня 2012, 19:23:06
А чому в інших не реагує так, бо всі чаємани, то наркомани,

наркоманія (будь-яка "-манія") — це залежність від чогось.
Те, що людина спокійно сприймає якісь речовини, не означає, що вона якийсь там -ман ))
Тільки неконтрольоване бажання "дози" — ознака залежності.
Якщо людина "хоче", але може себе контролювати, вона вже не має залежності.
Назва: Про чай+)
Відправлено: Кітка_Проня від 14 Квітня 2012, 19:35:29
.. сказав курець)


чи я помиляюсь?
Назва: Про чай+)
Відправлено: yaro my від 14 Квітня 2012, 19:54:33
Якщо людина "хоче" якоїсь отрути, то це сигнал, який свідчить, що в організмі якийсь сбой.
Ви зверніть увагу на маленьких дітей, як вони "не хочуть" багато чого, що батьки в них пхають.
І коли батьки "ламають" дитину, вона поступово привикає до певної отрути, а потім збаламучений організм уже вимагає тієї отрути. Це стосується різних речовин. Взяти, хоча б алкоголь чи нікотин. НІКОМУ і НІКОЛИ не подобалось перше знайомство з цими речовинами, погодьтесь. Але, вода камінь точить, і так само повторенням ці речовини нав"язують організму, а потім він до них привикає, як до норми. І вже вимагає тієї отрути.
Назва: Про чай+)
Відправлено: chuck від 14 Квітня 2012, 20:23:45
.. сказав курець)

не зрозумів.

Під час життя в людини в різних ситуаціях виробляються різні речовини.
Той самий адреналін. При певних обставинах — рятівний "двигун", а при інших — отрута.

НІКОМУ і НІКОЛИ не подобалось перше знайомство з цими речовинами, погодьтесь.
Погоджуюсь. Але з огляду на те, які слова виділені, відчуваю говорити ні про що ))
Назва: Про чай+)
Відправлено: yaro my від 14 Квітня 2012, 20:57:03
Адреналін - це нормальний гормон, який виробляє організм, тому цей приклад не катить. :P
Нікотин - це отрута. Тому тут дійсно все ясно. :dopovid
Назва: Про чай+)
Відправлено: chuck від 14 Квітня 2012, 21:08:59
Адреналіном отруїтись не можливо?
Назва: Про чай+)
Відправлено: yaro my від 14 Квітня 2012, 21:13:36
Можливо навіть водою.
Є така розхожа фраза, що нема шкідливих речовин, є неправильні дози. Це трохи "утрировано", бо люба доза нікотиту являється отрутою, і лише надмірна доза адреналіну зашкодить організму.
Назва: Про чай+)
Відправлено: chuck від 14 Квітня 2012, 21:32:58
Брехня.
Отрута — це те, що може зашкодити.
Як на рахунок інсуліну для діабетиків? Для них це не отрута. Все залежить від обставин.

В одному оповіданню про подорож європейців по центральній Америці є епізод, де описується як харчуються індіанці.
При тривалих переходах вони майже не брали в дорогу ніякого провіанту, тим більше, якщо треба було тягнути на собі вантаж для "білих" людей.
Проте, весь час переходу індіанці жували якісь листя. Декілька днів.
Прийшовши на місце, знову вживали звичайну їжу.
Коли їх спитали, чому вони не їдять ті "енергетики" вдома, вони лиш посміялися. На той момент тупість білих людей їм вже була зрозуміла.

Все має своє призначення.
Адреналін, алкалоїди, повітря...

Ще пригадався випадок, як у блокадному Ленінграді одна жіночка вижила харчуючись лиш часником.
При тотальному виснаженні організму, серце мало би не витримати.
Але вона прожила до 90-то років.
З своїми зубами ))

Люди хочуть досліджувати глибини океану, але їм заважає ... відсутність повітря. "Ну, тупыеее )))"
Замість того, щоб розібратися з диханням під водою, вони як роботи мислять в "суворому" напрямку: треба тягти з собою повітря.

Так само чай, кава, тютюн, горівка.
Все шкідливо, коли немає головного.
Назва: Про чай+)
Відправлено: Сонечко+ від 14 Квітня 2012, 21:49:59
Цитата: yaro my від Сьогодні в 19:54:33
НІКОМУ і НІКОЛИ не подобалось перше знайомство з цими речовинами, погодьтесь.
Погоджуюсь.
А я не погоджуюсь.
До цього часу ще пам"ятаю, як я маленькою - рочків 3-5 просила "оту водичку", що пили дорослі. І подруга мами порадила їй, щоб я відчепилась налити мені трішки у стопку, щоб спробувала і накінець відстала.
Мені налили, я випила і шокувала усіх своїм задоволеним "Сце!" Я страшенно любила усе пекуче і обпалююче серед страв.
А на рахунок чаїв - прислухаюсь до свого організму. Деколи нюхаю упаковочку. Якщо виникають неприємні  відчуття - то і справді не варто пити сьогодні саме цей вид чаю. Таким чином я визначила у себе тимчасову непереносимість кави( виявляється у мене був підвищений тиск на той момент). Я не знала, у мене просто боліла голова. Тоді мій товариш запопонував окремо уявити собі всі продукти чи страви, які я приймала протягом того дня. Коли я собі уявила, що нюхаю ароматну каву мене почало тошнити. Ніхто краще за нас(наш організм) не підкаже нам про наші справжні проблеми. Залишається пошукати їх причини. Тепер, щоб не купувати тонометр просто нюхаю каву перед вживанням (правда, тільки деколи - бо в основному я знаю чого хочу саме зараз :) ).
Назва: Про чай+)
Відправлено: yaro my від 15 Квітня 2012, 00:02:05
2chuck Я не хочу зараз гуглити, але наскільки пам"ятаю, то інсулін також гормон, так само як адреналін він виробляється організмом. Просто в діабетиків слабо.
А нікотин - ні. Що ще не ясно?
Все має призначення, "кураре" також має, паралізувати і вбивати.
Історія про індіанців свідчить лише те, що прийом певних отрут притупляє біль. Дома вони їх не жували, бо на такій "дієті" вони б довго не протягнули. Ще щось є додати?

А як ти вважаєш потрібно розібратись з диханням під водою, цікаво. Попробую відгадати: жабри відростити за допомогою віри :=)
"
Цитувати (вибране)
Все шкідливо, коли немає головного
"..., ти вже договорюй. Бо мій варіант такий: здорового глузду.
А за "брехню" зла не тримаю на тебе, бо "нє вєдаєш, що твориш". Я не злопамятний, але пам"ять у мене добра, і я буваю злий.
Назва: Про чай+)
Відправлено: chuck від 15 Квітня 2012, 00:42:22
жабри відростити за допомогою віри

з такою фантазією далеко не запливеш ))

ти вже договорюй. Бо мій варіант такий: здорового глузду.

так, саме він.
Тільки він буває різний.
Назва: Про чай+)
Відправлено: Сонечко+ від 17 Квітня 2012, 20:56:33
Завтра напишу як гадати по чаю
Ой, забула! Зараз виправлюсь. От деякі прикмети, пардон, з деякими коментарями до них.  :drink

Приховано: Показати
Увага для ласунів! Цукор в " ворожильний" чай не кладуть! Результат ворожіння постраждає. Чай заварювати треба не в маленькому заварному чайничку, як багато хто звик, а в розігрітому великому фарфоровому чайнику з розрахунку дві чайні ложки чаю на чашку. Окропом не розбавляємо, відразу розливаємо по "фарфорових красунях".
 
"Якщо ти повертаєш чайник носиком до каміна або стіни, ти ризикуєш залишитися старою дівою".
Абсолютно очевидна прикмета, якщо розглядати чайник як втілення чоловіка. Рідко якому чоловіку сподобається у присутності жінки стояти носиком до каміна.

"Якщо двоє п'ють чай з одного чайника - бути біді".
 Це кентська прикмета. Але, враховуючи, що у нас з одного чайника часто п'ють не лише двоє, але і троє(числовий ряд можна продовжити), саме ця прикмета пояснює усі українські негаразди.(ДДК готуйся - я нам наливаю з одного заварничка ;))
 
"Той, хто спершу наливає в чай молоко або вершки, а потім кладе цукор, ризикує втратити свою кохану".
Прикмета в наших широтах абсолютно не актуальна, оскільки чай з молоком і вершками п'ють у нас небагато, і їх доля в суспільстві менша, ніж доля коханих, яких втратили. (хоча, коли мене починає мучити гастріт, я таки переходжу на чай з молоком)

"Збовтувати чай в чайнику - накликати сварку".
Ця прикмета, звісно, залежить від сили збовтування.

"Бульбашки на поверхні чаю - передвісники швидких поцілунків".
Ось ця прикмета - дуже приємна. Її можна чудово використати в процесі спокушання жінок. Просто показувати бульбашки на поверхні чаю, повідомляти прикмету і говорити, що положення безвихідне, і діватися їй нікуди - доведеться цілуватися.

"Якщо чоловік і жінка разом наливають чай, у них буде дитина".
Дуже фатальна прикмета. :=)
 Уявіть собі таку картину - чоловік і жінка, піддавшись хвилинній слабкості, разом налили чай(технічні деталі цього процесу я, до речі, представляю не дуже добре). І раптом вона блідне і упускає чайну ложечку. А на обличчі чоловіка з"являється мужня складка і він, покірний одвічній чоловічій долі, говорить ледь суховатим голосом: "Мила, тепер, як чесна людина, я зобов"язаний зробити тобі дитину" ...

 "Чаїнка, яка плаває в чашці, провіщає візит незнайомця. Чаїнку треба вилучити з чашки, покласти на тильну сторону лівої долоні і ляскати по ній іншою рукою, поки чаїнка до долоні іншої руки не пристане. Скільки разів довелося хлопнути - через стільки днів і незнайомець з'явиться".
Це вже вудуізм якийсь. Так от хлопнеш сім разів по чаїнці, а через тиждень до тебе прийде кульгавий кривий горбатий незнайомець, без ноги, без руки, з перев'язаною головою, кастрований і з прізвищем Щасливець. І слабким голосом скаже: "Що ж ти, зараза, так сильно по чаїнці ляскав\ла". А взагалі - я слабо собі уявляю (без здивування чи сміху) як хтось при чаєпитті буде виловлювати чаїнку, а потім ляскати по ній руками у всіх на очах.

 Вже навіть і не знаю, чому. Але бульбашки, які плавають на поверхні чаю, треба обов'язково виловити, а потім з'їсти або втерти в голову.
На собі не перевіряла, але кажуть, що, якщо бульбашки втирати в голову, то не тільки буде багато грошей, але і волосся стане красивим і шовковистим…

Назва: Про чай+)
Відправлено: kocmoc від 17 Квітня 2012, 21:04:00
Вже навіть і не знаю, чому. Але бульбашки, які плавають на поверхні чаю, треба обов'язково виловити, а потім з'їсти або втерти в голову.
На собі не перевіряла, але кажуть, що, якщо бульбашки втирати в голову, то не тільки буде багато грошей, але і волосся стане красивим і шовковистим…

 =)) =)) =))
Назва: Про чай+)
Відправлено: ulgur від 17 Квітня 2012, 23:53:07
Вже навіть і не знаю, чому. Але бульбашки, які плавають на поверхні чаю, треба обов'язково виловити, а потім з'їсти або втерти в голову.
На собі не перевіряла, але кажуть, що, якщо бульбашки втирати в голову, то не тільки буде багато грошей, але і волосся стане красивим і шовковистим…

 =)) =)) =))
:) :) :)
Якщо ж на поверхні чаю з"явилось багато бульбашок, то витягніть мило з кружки
Назва: Про чай+)
Відправлено: Сонечко+ від 17 Квітня 2012, 23:57:04
Якщо ж на поверхні чаю з"явилось багато бульбашок, то витягніть мило з кружки
або замініть неякісний чай на більш натуральний :P
Назва: Про чай+)
Відправлено: Рибка від 11 Жовтня 2012, 12:12:06
Заварювання :)
(http://cs302413.userapi.com/v302413576/42e7/VagHemlN9Ts.jpg)
Назва: Про чай+)
Відправлено: yaro my від 12 Жовтня 2012, 00:10:11
Переконався на власному досвіді:
Щоб чай добре заварився, заливати його треба водою, яка щойно почала закипати, це так звана фаза молочного кипіння. Чаїнки при цьому спливають і утворюється піна (бульбашки), і поступово чаїнки опадають на дно.
Якщо заварювати водою, що перекипіла, то цих процесів не буде, чаїнки зразу осідають, піни не має, і чай не такий смачний.
Взагалі-то, чай - теж наркотик. Тому краще без нього. Але, як кажуть: краще рюмка чаю, ніж чашка горілки.
Від гарячого - темніють зуби. Цьому можна запобігти, додаючи в чай молоко або вершки.
Назва: Про чай+)
Відправлено: ББА від 20 Липня 2013, 03:49:39
Заварювання :)
(http://cs302413.userapi.com/v302413576/42e7/VagHemlN9Ts.jpg)

взагалі то мате ( або точніше говорити жерба мате ) заливається водою з температурою десь 70-80 градусів . про це можна прочитати всюди
Назва: Про чай+)
Відправлено: yurko від 20 Липня 2013, 08:46:27
Так. І зелений довше треба настоювати.
Назва: Про чай+)
Відправлено: Сонечко+ від 05 Лютого 2014, 23:05:53
А я пропоную запрошення на чай виготовити своїми руками :)
Наприклад, таке:
(https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRWBM4JCEaB2_GYbXMkjGBqBmi66ne-uwr5G_vRfTcoUeynY56a)
роздрукуйте запропонований шаблон, виріжте деталі з картону різних кольорів і з"днайте їх між собою
(http://paralleli.if.ua/images/news/14/01/07/otkrytka2.jpg)
Або таке:
(http://s47.radikal.ru/i116/1106/9f/d1bf8999167a.jpg)
Відповідь від: 05 Лютого 2014, 23:04:02
чи ось ще - гарненьке:
(http://s004.radikal.ru/i207/1106/7e/355a4a521a43.jpg)
Назва: Про чай+)
Відправлено: Сонечко+ від 21 Лютого 2014, 19:43:07
Ділюсь враженнями.
Купила сьогодні вперше "Грінфільд різдв"яний". Прикольний чай - на любителя (в своєму складі має корицю і гвоздику - як для зими чудове поєднання). Це мені сподобалось. А от наявність в ньому цитрусових ароматизаторів (будь-які ароматизатори не шаную) мене засмутило.
Назва: Про чай+)
Відправлено: Сонечко+ від 22 Лютого 2014, 22:16:37
Ще з дводенного досвіду споживання того чаю - діткам не подобається.
Назва: Про чай+)
Відправлено: advokat від 22 Лютого 2014, 22:31:35
Ділюсь враженнями.
Купила сьогодні вперше "Грінфільд різдв"яний". Прикольний чай - на любителя (в своєму складі має корицю і гвоздику - як для зими чудове поєднання). Це мені сподобалось. А от наявність в ньому цитрусових ароматизаторів (будь-які ароматизатори не шаную) мене засмутило.
Я, коли вперше спробувала цей чай, дуже сподобала його. Аромат особливо :) А от смак з часом дуже набридає (в силу перебору з лимонною кислотою мабуть)