Вільний форум міста Калушa

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Форуму:

17 років 5 місяців 2 дні

Автор Тема: Пісні страви  (Прочитано 29503 раз)

0 Користувачів і 2 Гостей дивляться цю тему.

advokat

  • Модератор
  • *
  • Карма +722/-1
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2145
  • Останні відвідини:
    20 Вересня 2017, 23:20:40

    Звідки: Івано-Франківськ
Пісні страви
« Прочитано #20 : 09 Квітня 2012, 14:32:42 »

можна звичайно. Получиться практично різотто :)
Записаний

Сонечко+

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +801/-5
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 3805
  • Сонячного життя вам, сповненого чудес і сюрпризів!
  • Останні відвідини:
    09 Вересня 2023, 17:33:39

    Звідки: з маминого животика
Пісні страви
« Прочитано #21 : 09 Квітня 2012, 20:31:10 »

3 склянки молока, 3 яйця, 2 склянки борошна.
Але ж молоко, яйця,... не є пісними :(. Треба буде хіба придумати їм аналогічну заміну. МОЖЕ ХТОСЬ ПІДКАЖЕ ЧИМ МОЖНА ЗАМІНИТИ ЦІ ПРОДУКТИ?
Записаний

advokat

  • Модератор
  • *
  • Карма +722/-1
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2145
  • Останні відвідини:
    20 Вересня 2017, 23:20:40

    Звідки: Івано-Франківськ
Пісні страви
« Прочитано #22 : 09 Квітня 2012, 22:08:53 »

та я ж кажу, що то не зовсім пісне)))
Для мене все пісне, що не м'ясо)))
Записаний

Сонечко+

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +801/-5
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 3805
  • Сонячного життя вам, сповненого чудес і сюрпризів!
  • Останні відвідини:
    09 Вересня 2023, 17:33:39

    Звідки: з маминого животика
Пісні страви
« Прочитано #23 : 26 Грудня 2012, 09:22:13 »

Я собою можу гордитися - уже другий тиждень пощу по-справжньому (якщо не враховувати свою емоційність, з якою усе ще на стадіїї боротьби) :-[
І щодень у мене новий рецептик...Але хочу поділитись перловкою для лінивих.
Недавно купляла перловку в "Барвінку", так ДДК ледь на коліна не падав, умовляючи мене цього не робити. І не дивно - перловка - то така каша, яку, напевно, не люблять УСІ.
Так от відварила я її як звичайну кашу. А потім підсмажила на сковорідці куплену заморожену овочеву суміш (купляла ту, що без капусти - горох, зелена фасолька, корінь селери, морковка, кукурудза) і вкинула туди частину каші. Так протушил(навіть підсмажила, можна сказати) хвилин 5. А потім покришила туди частину консерви скумбрії у маслі.І за хвилину виключила. З приправ я зовсім трішечки використовую "10 овочів"... Пішла каша аж бігом :). Ще й на наступний раз попросили таку ж.
Відповідь від: 26 Грудня 2012, 09:21:25
А ще збираюсь зробити пісний "Наполеон" ;)
Записаний

Сонечко+

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +801/-5
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 3805
  • Сонячного життя вам, сповненого чудес і сюрпризів!
  • Останні відвідини:
    09 Вересня 2023, 17:33:39

    Звідки: з маминого животика
Пісні страви
« Прочитано #24 : 01 Січня 2013, 21:49:59 »

Змія також може бути пісною ;)
[smg id=3779]
Записаний

DVania

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +963/-2
  • Offline Offline
  • Стать: Чоловіча
  • Повідомлень: 4231
  • Останні відвідини:
    14 Вересня 2016, 23:52:58

Пісні страви
« Прочитано #25 : 01 Січня 2013, 23:35:38 »

Цікаве поєднання,пісна страва і змія.Розумієте про що я? ;)
Записаний

Сонечко+

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +801/-5
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 3805
  • Сонячного життя вам, сповненого чудес і сюрпризів!
  • Останні відвідини:
    09 Вересня 2023, 17:33:39

    Звідки: з маминого животика
Пісні страви
« Прочитано #26 : 02 Січня 2013, 15:25:38 »

пісна страва і змія.
ну, вона ж не жирна ;). (До інформації тих, хто постить - оббігала весь Калуш і лише у "Гостинному домі" на Б.Хмельницького знайшла пісний майонез).

А ось вам пісний тортик "Наполеончик"
[smg id=3780]
З тістом, якщо чесно, не люблю возитися. Тому ще раніше запаслася готовим(магазинним замороженим) пісним слоєним тістом.
Крем:
0,5 л горіхового молока (у рецепті написано - соєве молоко, але у Калуші такого не знайшла на жаль. Є соєвий соус, але то не те)
1/2 стакани рисового борошна (чи яке маєте)
1/2 стакани води
1 пачечку ванільного цукру
1/2 стакани цукру
За бажанням можна додати ароматизатор (наприклад, шоколадний).

Спосіб приготування:

Тісто розморозити. Коржі випікати згідно інструкції на упаковці.
Для крему  змішати звичайний та ванільний цукор, горіхове (соєве) молоко. Поставити на вогонь і довести до кипіння. Окремо у воді розвести борошно і тоненькою цівочкою влити в молоко. Перемішати і варити до загустіння на малесенькому вогні іще хвилин 2-5.
А потім формуємо торт.
 
Легко, скоромно і солодко :).
Записаний