яка тут є цікава, у багатьох розуміннях стаття
Ігор Очкур: “При „мажоритарці” у раді засідатимуть „грошові мішки”http://www.vikna.if.ua/news/article/gor_ochkur_pri_mazhoritarc_u_rad_zasdatimut_groshov_mshki/попри ті моменти, що варті уваги - є ... йо, пане Очкур Ігор Васильович - я давно тут писала, що захоплююся деякими Вашими вміннями, і писала Вам особисто, що вельми ціную Вас як тренажер у словесних баталіях.
Наразі маю змогу продемонструвати прояв отих Ваших вмінь що продемонстрували себе у конкретній статті -
— Як нині оцінюєте створення депутатської групи “За Калуш”? До неї, як відомо, увійшло 7 депутатів фракції “Наша Україна”, і спостерігачі вважали це очевидним розколом.
— Ніяк не оцінюю. Депутати мають право об’єднуватися у групи, навіть не виходячи з партійних фракцій. Наприклад, для вирішення якогось конкретного завдання. Я не знаю, які завдання ставила перед собою група „За Калуш”, не знаю, чи досягла вона виконання цих завдань. Від часу її створення я не побачив жодних змін у роботі ради. Нічого не змінилося. Тоді для чого вона створювалась? Але це вже питання до її „творців”. Це — їхні проблеми.
— Які з відомих людей міста останнім часом вступили до рядів “Нашої України” у Калуші?
— У нас в організації достатньо відомих і яскравих особистостей. Після поразки нашого кандидата на президентських виборах багато хто очікував, що партія розвалиться і люди з неї підуть. Але так не сталося, перебіжчиків у нас не виявилося! І це — найголовніше зараз.
а тут - то це просто ПІСНЯ
— На Вашу думку, чи повинні у місцеві ради проходити державні службовці, медики, вчителі, підприємці — загалом люди, які через тиск влади можуть змінювати свою позицію при голосуванні у сесійній залі?
— Не хотів би ділити людей за професійною ознакою. Яка різниця, медик ти чи підприємець? Як показав досвід теперішнього скликання, влада може пробувати знайти „ключик” до будь-якого депутата. І якщо не виходить натиснути, то можна спробувати „купити”. Усі ці спроби ми бачили і бачимо наразі. І тут на передній план виходить не рід занять депутата, а його моральна стійкість, його принципи. Я з гордістю можу сказати, що серед депутатів-”нашоукраїнців” немає ні „куплених”, ні „заляканих”. Ми відверто кажемо: ми — не в опозиції, ми підтримуємо всі важливі й ефективні для міста рішення. А за спроби вкрасти — битимемо по руках. Хай як це комусь не подобається, але це — наші принципи, і залякати нас не вийде.
та я просто насолоджуюся отаким формулуванням - мені б так навчитися формулювати думку... замилуєшся слухати таку ПІСНЮ
— Чи виправдала себе партійна система виборів у місцеві ради? Як оцінюєте повернення до “мажоритарки”?
— На мою думку — виправдала. У депутатів з’явилося відчуття команди, підтримки один одного. При „мажоритарці” депутата-одинака легко було прибрати до рук, „купивши” земельною ділянкою чи працевлаштуванням дружини. Як кажуть, „нацарював рублів сто і втік”. Отримавши таке заохочення, „мажоритарник” на наступні вибори навіть не йшов більше. Тобто уникав політичної відповідальності. А політична відповідальність для політика — це наступні вибори. Якщо працював погано — громада не проголосує за тебе. І навпаки. Тому партії зацікавлені працювати чесно і якісно, бо вони підуть на наступні вибори, і через 10 років підуть на вибори, і через 20. А у чому зацікавлений „мажоритарник”? Крім того, зараз у партійних списках ми бачимо вчителів, медиків, службовців. При „мажоритарці” у раді засідатимуть „грошові мішки”, які куплять свої округи „за гречку”. І можете не сумніватися: вони свої інвестиції повернуть собі сторицею.
Ну а наступне - то взагалі потребує окремого коментаря
Узагалі, останнім часом я спостерігаю масове нерозуміння людьми принципів роботи місцевої ради, її завдань і повноважень. Більше того, через подання недостовірної інформації відбувається нищення самого інституту самоврядування. Я планую написати кілька статей з цієї проблеми, пропоную Вашому виданню їх опублікувати.
— Ви готові знову очолити список “Нашої України” на нових виборах або стати депутатом міської ради за мажоритарною системою виборів?
— Як я вже казав, це буде вирішувати рада партії. І тільки вона.
— Які бачите загрози на місцевому рівні для проведення чесних виборів у міську раду?
— На минулих виборах у нас була домовленість між основними політичними силами про чесні вибори. Ми її тоді дотримали. Не бачу причин, щоб ці ж політичні сили змінили свою думку. Загроза може йти лише від „новоутворених” суб’єктів. І вона — цілком реальна. Бо за деякими проявами говорити про їхні високі моральні принципи не доводиться.
тут таки доведеться "розбити" оте все на окремі речення -
Узагалі, останнім часом я спостерігаю масове нерозуміння людьми принципів роботи місцевої ради, її завдань і повноважень.
В мене питання, а самі депутати розуміють принципи роботи місцевої ради, її завдання та повноваження?
А щодо розуміння принципів роботи місцевої ради, її завдань і повноважень паном інтерв’юером - то тут мною давно спостерігається "вільне трактування" з боку пана Ігоря_О. Простежити котре в деякій мірі можна й за цією статтею.
Адже мені особисто довилося переконатися у тому, що панове депутати не знають закону про місцеве самоврядування - котрим вони мали б керуватися у своїй діяльності представника громади - і по нині день. А якщо бути точнішою - то на початку терміну свого обрання - таке враження, що вони не знали взагалі й про його існування. А нині - за "сприянням" пана голови та його "просвітницької діяльності" - то мушу погодитися - вони його перечитали - але ... нажаль, мені надто часто доводилося спостерігати, як панове депутати керуються хибними висновками з перечитаного ними закону. (готова обгрунтувати за першою же вимогою!!!)
Більше того, через подання недостовірної інформації відбувається нищення самого інституту самоврядування.
Теж, перепрошую - ПІСНЯ - гарно, лаконічно, гостро та ... вкрай не конкретно - перше питання, що напрошується - В Україні чи в Калуші??? Що саме Ви мали на увазі??? друге питання - щодо подання недостовірної інформації - Ким??? Яким засобом??? Може через ЗМІ???
Та нате вона й ПІСНЯ - її ж не мозком слухаєш - не аналізуєш, не піддаєш критиці. ПІСНЮ можна чути лише серцем й слухати лише серцем - і розрахована вона саме на емоційний відгук у наших серцях - а ніяк не на критичне сприйняття певних фактів чи подій про котрі в ній йдеться.
Я планую написати кілька статей з цієї проблеми, пропоную Вашому виданню їх опублікувати.
Спасибі, спасибі - мені буде дуже цікаво з ними ознайомитися - та дати "розминку" власній сірій речовині.
А от тим, проти кого будуть направлені оті статті - я не заздрю - бо їм доведеться пошукати аналітика, що спромігся би гідно відповісти на висвітлені Вами думки - бо, по перше - переконана, що критикувати там буде що, а по друге - переконана, що й розкритикувати в щент - Ваші ПІСНІ - то реально й, головне, ПОТРІБНО. Забагато ПІСЕННОСТІ у Ваших статтях та дописах - а мені так би хотілося - конкретики...
— Ви готові знову очолити список “Нашої України” на нових виборах або стати депутатом міської ради за мажоритарною системою виборів?
— Як я вже казав, це буде вирішувати рада партії. І тільки вона.
ой - а як же Ваші попередні заяви, щодо - "Якщо Насалик балатуватиметься на виборах, то й я також" - ще й обгрунтовували так оригінально - що наче задля того, аби мати змогу говорити та писати все, що вважаєте за потрібне
Наче Вам наразі хтось заважає
буде з мене - а всім іншим бажаю приємного читання неперевершеного місцевого майстра білого вірша
http://www.vikna.if.ua/news/article/gor_ochkur_pri_mazhoritarc_u_rad_zasdatimut_groshov_mshki/