Вільний форум міста Калушa

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Форуму:

17 років 4 місяці 14 днів

Автор Тема: Дошка "пошани" - Рагульство в Калуші (ЧОРНИЙ СПИСОК)  (Прочитано 414558 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

klaus_frank

• Постійний користувач
  • Карма +45/-7
  • Стать: Чоловіча
  • Останні відвідини:
    08 Липня 2017, 20:35:08

Дошка "пошани" - Рагульство в Калуші (ЧОРНИЙ СПИСОК)
« Прочитано #560 : 13 Червня 2013, 14:01:40 »

Ви і справді праві багато будинків в центральній частині міста є частково аварійними, деякі і справді потрібно зносити. Проте якщо зносите будуйте таке що відповідало би навколишнім будинкам - по висоті, зовнішньому фасаду. Але в нас немає правил і кожен робить як хоче. і виходить історичний центр з елементами рагулізму.
Колись в Барселоні споруди Гауді теж не вписувались в архітектурний ансамбль, а тепер це чи не основні архітектурні пам"ятники Барси  :)
І ще, ваше постійне вживання слова "рагулізм" якось мимоволі починає асоціюватись з вашим ніком.
Записаний

Helgi

• Ветеран
  • Карма +48/-1
  • Фанурбан
  • Останні відвідини:
    23 Червня 2024, 08:37:22

« Прочитано #561 : 13 Червня 2013, 20:13:04 »

Ця тема існує лише 2 дня, а ви вже встигли мене з нею асоціювати?
Записаний

Сонечко+

• Ветеран
  • Карма +801/-5
  • Стать: Жіноча
  • Сонячного життя вам, сповненого чудес і сюрпризів!
  • Останні відвідини:
    09 Вересня 2023, 17:33:39

« Прочитано #562 : 14 Червня 2013, 02:21:03 »

у нас будинок Фільчинських на Бандери вище Веселки
Будинок Фільчинських не на Бендери, він на Ковжуна. Так, цей будинок справді цікавий і досить надійно і мудро збудований. Є ще кілька "старичків", які простоять довше за деякі наші "шпаківні". 
але багато з підприємців реставрують його без огляду на навколишні будинки,
Калушу потрібен толковий совісний архітектор, який би не дозволяв негармонійних споруд. Який би "бачив" стиль і красу міста в комплексі.   І підприємці змушені були б підлаштовуватись під відповідну інфраструктуру\стиль. Якщо в існуючому плані забудови - мета повністю змінити лице центральної частини, то, можливо, тоді такі нові споруди і мають сенс. Та не думаю, щоб центр взялись так кардинально змінювати..Цікаво глянути на перспективний план міста. Може хтось тут такий викласти? Чи то секретна інформація ;) ?
Алло!!!! філіал укргазбанк ,алло  платінум банк, ви там не ох**ли часом.
Це не вони, я так думаю, а розклейники - ліплять реклами де можна і не можна безкарно. Покарати за таке загадження самі банки хоча б разок - то і розклейщики отримали б більш чітку інформацію де їм можна, а де не слід клеїти...Але не лише банки розташовують таким чином об"яви
І ще, ваше постійне вживання слова "рагулізм" якось мимоволі починає асоціюватись з вашим ніком.
У мене з ніком не асоціюється. А з архітектурно-будівельними рішеннями - навіть дуже часто.
Думаю , правильно зберегти зовнишний ансамбль старого миста , а всередини може бути супер-сучасна споруда.
Та "супер-сучасна" споруда гармонізує зі старим ансамблем ПО СТИЛЮ, не зважаючи на її сучасність. Чи вам вона "ріже око"? А от ця ж споруда іншого стилю могла б і не вписатись так (наприклад, якби вона була із сплошними стрічками вікон чорного кольору і зеленими стінами). Я також так думаю - зовнішній ансамбль має витримуватись\зберігатись поруч із сучасними\новими спорудами, але з архітектурним "смаком".
Записаний

klaus_frank

• Постійний користувач
  • Карма +45/-7
  • Останні відвідини:
    08 Липня 2017, 20:35:08

« Прочитано #563 : 14 Червня 2013, 06:51:42 »

Будинок Фільчинських не на Бендери, він на Ковжуна. Так, цей будинок справді цікавий і досить надійно і мудро збудований. Є ще кілька "старичків", які простоять довше за деякі наші "шпаківні". 
Сонечко, я мав на увазі не дім Фельчинських де вони мешкали а той який збудували. На Бандери є будинок на три під"їзда. В кожному під"їзді на сходаї є ініціали Фельчинських. Кожному брату по під"їзду вийшло))
Записаний

yurko

• Адміністратор
  • *
  • Карма +1206/-13
  • Останні відвідини:
    Вчора в 15:26:06

« Прочитано #564 : 14 Червня 2013, 09:59:39 »

Будинок Фільчинських не на Бендери, він на Ковжуна
Ві нє фсьо знаєтє
енто тоже йон

Відповідь від: 14 Червня 2013, 09:24:19
Це не вони, я так думаю, а розклейники
Я вже 2 рази на таких наїжджав.
Треба аби власники чи орендарі будівель теж давали жару. А то ліплять як з горєчки!
Відповідь від: 14 Червня 2013, 09:26:05
Рагулізм він не тільки у тому.

Це і у паркуванні де попало і у проїзді Дзвонарською під "кірпіч" у базарний день і коли мама чи дід везуть малюка у колясочці і смалять дзигари по 4 грн. Багато всякого...  :(
Відповідь від: 14 Червня 2013, 09:28:26
Бидло і рагулі

Я б не сказав що там все правильно, але почитати мож
http://h.ua/story/356496/
Відповідь від: 14 Червня 2013, 09:47:40
В російській Вікі більш правильно, як на мене. Правда там про Львів, але воно всього стосується
Цитувати (вибране)
Считается, что это явление проявляется в поведении бывших крестьян, массово переселявшихся во Львов после 1944 года, когда в результате истребления евреев в годы Второй мировой войны, уничтожения, отъезда и высылки поляков на территорию современной Польши, Львов потерял более 80 процентов своего населения. Индустриализация вызвала новый приток мигрантов из сельской местности.

В результате замены населения не произошло передачи городских традиций новым горожанам, «которые утратили сельское лицо и не приобрели городского» (Тарас Чубай). «Непеределанные мещане… превращают Львов в мегасело… плюют себе же под ноги и сорят в своих же подъездах» (Тарас Возняк), «имея материальные возможности, не используют их для самообразования. Они этими деньгами пробуют передавить нормальных людей» (Маркиян Иващишин). Их «cущность выдает то, где они проводят свои выходные и праздники. Большинство едут в село, к родителям, помогают им на огородах. Пуповина этих львовян — не во Львове» (Тарас Возняк). «Настоящий львовянин, любящий свой город, никогда не будет петь народные песни под памятником Шевченко среди белого дня в воскресенье. Это не по-львовски, не по-городски» (Юрий Винничук).

Відповідь від: 14 Червня 2013, 09:53:51
А у драматиці ще краще
Цитувати (вибране)
З часом переросло у психологічну площину: змальовує не просто селюка, що у місті демонструє свої "найкращі духовні цінності", а саме бідну духовно, пихату людину, у якої - хворобливий потяг до влади, приниження інших, несмак у всьому - в мові, одязі, оформленні помешкання, садиби, власного автомобіля, у ставленні до творчості - такого собі жлоба із ВВВ до небес.

Відповідь від: 14 Червня 2013, 09:55:23
Цитувати (вибране)
ВВВ, тобто відчуття власної важливості(ЧСВ - чуйка свої величі),

Відповідь від: 14 Червня 2013, 09:58:03
Цитувати (вибране)
Рагуль - це, перш за все, людина з надзвичайно завищеною самооцінкою, з гіпертрофованою пихатістю і святою вірою у вищість своєї персони.
Зразок рагулячої форми одягу
Один з over 9000

Коли людина внутрішньо духовно і інтелектуально надзвичайно бідна, вона цю бідність інстинктивно намагається компенсувати фальшивими механізмами своєї вищості.

Як, за теорією Адлера, фізичний недолік людина намагається компенсувати невпинним прагненням до влади, так і свою духовну ницість рагуль намагається щоразу підкреслити своєю формальною перевагою над людьми.

Найкраще ця рагульська пихатість виявляється у поведінці більшості чиновників різних рівнів. Політолог Дмитро Видрін чудово підмітив, що для чиновництва найвищого ешелону української політики найбільшим кайфом є приниження простої людини. Це приниження у можновладців стало навіть своєрідним видом спорту. Вони залюбки хизуються один перед одним тим, як "опустили" якогось рядового мента, швейцара чи звичайного прохача. Тому дуже влучне народне прислів'я каже, що "немає гірше, як з Івана пана, а з Марійки добродійки".

Означення "рагуль" у жодному разі не є означенням національним чи соціальним, найближче стикається з означенням "плебей", що є протилежністю до людини шляхетної як не за походженням, то, принаймні, за духом.

Рагульській пихатості протистоїть природна простота і благородство шляхетних - антирагулізм.

Для благородної людина мета життя - робити добро, переборюючи труднощі, для рагуля - робити зло, втікаючи від небезпек.

Відповідь від: 14 Червня 2013, 09:59:10
Коротше, кому цікаво читайте тут http://dramatica.org.ua/%D0%A0%D0%B0%D0%B3%D1%83%D0%BB%D1%96
Записаний
Читайте по губах: Без газу чи без вас? Без вас. Без світла чи без вас? Без вас. Без води чи без вас? Без вас. Без їжі чи без вас? Без вас.

Сонечко+

• Ветеран
  • Карма +801/-5
  • Останні відвідини:

« Прочитано #565 : 14 Червня 2013, 14:10:50 »

Сонечко, я мав на увазі не дім Фельчинських де вони мешкали а той який збудували.
ясно))
Я вже 2 рази на таких наїжджав.
Треба аби власники чи орендарі будівель теж давали жару. А то ліплять як з горєчки!
 :good
Розклейщиків не завжди зловиш. Гарний метод - зателефонувати на вказані в об"яві номери і поскаржитись на "рагулізм" розклейки. Кілька таких дзвінків і власникам реклами набриднуть "розмови не в тему об"яви".
Відповідь від: 14 Червня 2013, 14:05:46
Рагулізм він не тільки у тому.

Це і у паркуванні де попало і у проїзді Дзвонарською під "кірпіч" у базарний день і коли мама чи дід везуть малюка у колясочці і смалять дзигари по 4 грн. Багато всякого...
Я так думаю, що M@Oleh не лише для архітектури створив тему.
"Рагульство" починється з виконавчих і контролюючих органів. Які є першими порушниками, то звісно, що блюсти закони залишається лише купці свідомих\вихованих "по старій закалці" горожан, які ще вірять у прислів"я "вода - камінь точить".
Записаний

Сонечко+

• Ветеран
  • Карма +801/-5
  • Останні відвідини:

« Прочитано #566 : 26 Червня 2013, 14:53:42 »

На цвинтарі почали боротись із стихійними смітниками попри огорожу. Хтось зробив невеличку клумбу на місці неофіційного сміттєскидання біля другого входу(біля хреста). Чи то працівники кладовища так придумала чи самі люди проявили таку ініціативу не знаю. Але чудовий почин! :bouquet:
Записаний

Лалія

• Ветеран
  • Карма +964/-0
  • sol ∞
  • Останні відвідини:
    22 Квітня 2016, 19:30:58

« Прочитано #567 : 26 Червня 2013, 23:13:53 »

Я надіюсь, що темою помилилася та все ж, факт частково вже є.

В Юності до конкурсу, чи просто планово, поміняли вікна на пластикові. Ті що гарно видно, центральні. ;)
 Зараз діти займаються в кабінеті танців, вікна там деревянні, і не відкриваються. Перший поверх, душно, порохи. Танцювати там 45 хв, жах. Туди зайти, вже нема чим дихати.
От цікаво, чи поміняють, ще вікна в кабінетах де безпосередньо діти займаються, чи зупиняться на варіанти аби зверху гарно.  Може ще виправляться, і поставлять вікна й туди.
Записаний

Сонечко+

• Ветеран
  • Карма +801/-5
  • Останні відвідини:

« Прочитано #568 : 26 Червня 2013, 23:23:35 »

У вас ще у Юності є заняття? А нас попередили, що починається кардинальний ремонт - і до зустрічі 1 вересня.
Записаний

Panda Penis

• Користувач
  • **
  • Карма +30/-1
  • ЯсерцеКАЛУШ
  • Останні відвідини:
    07 Листопада 2014, 12:58:01

« Прочитано #569 : 26 Червня 2013, 23:26:02 »

ви рівняєте це неподобство несмаку до гауді?)
Записаний
КАЛУСЬКЕ ПИВО - ПИЙТЕ ТІЛЬКИ ЙОГО

Лалія

• Ветеран
  • Карма +964/-0
  • sol ∞
  • Останні відвідини:
    22 Квітня 2016, 19:30:58

« Прочитано #570 : 26 Червня 2013, 23:34:21 »

У вас ще у Юності є заняття? А нас попередили, що починається кардинальний ремонт - і до зустрічі 1 вересня.
Може дійсно зроблять  :) раз ремонт, ще  лише буде.  :)
В нас були в СОКу заняття. Сьогодні там вперше, то під враженням. )
Записаний

Igorok

• Початківець
  • *
  • Карма +1/-0
  • Останні відвідини:
    09 Жовтня 2016, 00:22:16

« Прочитано #571 : 09 Липня 2013, 22:06:29 »

Жучки в гречці тм "Жменька" в Фуршеті. Певно через те, що вона одна з найдорожчих і довше інших залежується на полицях. Тепер крупи в Фуршеті - табу!  :o
Записаний

Sunny

• Ветеран
  • Карма +181/-0
  • Останні відвідини:
    31 Травня 2019, 13:52:21

« Прочитано #572 : 10 Липня 2013, 10:09:01 »

і жучки там же у макаронах... новий вид, певне: рожки з м"ясом...
Записаний

Рибка

• Активіст
  • Карма +962/-0
  • Останні відвідини:
    11 Липня 2020, 23:31:29

« Прочитано #573 : 10 Липня 2013, 10:56:54 »

я теж в гркчці бачила :=)
макарони там купляю частенько, то поки що без жучків
Записаний
І все буде добре, для кожного з нас.  І все буде добре, настане наш час.

yurko

• Адміністратор
  • *
  • Карма +1206/-13
  • Останні відвідини:
    Вчора в 15:26:06

« Прочитано #574 : 10 Липня 2013, 12:01:33 »

Бо ми в основному італійські брали.
Записаний
Читайте по губах: Без газу чи без вас? Без вас. Без світла чи без вас? Без вас. Без води чи без вас? Без вас. Без їжі чи без вас? Без вас.

krapochka

• Постійний користувач
  • Карма +44/-0
  • Останні відвідини:
    03 Лютого 2016, 13:26:09

« Прочитано #575 : 10 Липня 2013, 15:02:22 »

В "Гостинному Домі" вже вдруге за останні 2 тижні натикаюся на ДИТЯЧИЙ сирок ТМ "Агуша", який вийшов з терміну придатності. Перший раз помітила, що він зіпсований і сказала працівницям в залі. А позавчора вже аж біля каси придивилася, що на етикетці вже як день минув термін придатності. Я не дивуюся протермінованим продуктам на полицях супермаркетів, але дитячі продукти - це вже безсовісно!!!
Записаний
Натуральне мило та косметика ручної роботи facebook.com/groups/breoles

asin

• Старожил
  • Карма +130/-10
  • Останні відвідини:
    03 Лютого 2017, 01:07:16

« Прочитано #576 : 10 Липня 2013, 15:48:10 »

Будь Яке Негативне Твердження Повинне Опиратись Лише На Факти.
Непогано б і фото додавати.
Записаний

Igorok

• Початківець
  • *
  • Карма +1/-0
  • Останні відвідини:
    09 Жовтня 2016, 00:22:16

« Прочитано #577 : 10 Липня 2013, 15:58:47 »

Щодо протермінованих продуктів. Звертайте особливу увагу на прохолоджуючі напої, на кшталт Мохіто, Тархун тощо. Через те що вони менш популярні ніж мінеральні води і інші, довше залежуються на прилавках. Вчора в двох магазинах побачив такі напої, термін придатності яких минув ще влітку минулого року. Продавцям наголосив що треба ретельніше контролювати свою продукцію і терміни їх реалізації, бо можуть бути неприємності. Та чи дослухаються вони. В одному магазині повністю зняли з полиці всі пляшки, але щось мені здається, що через деякий час їх поставлять на місце. Не всі ж покупці прискіпливі і завбачливі, а в пориві спраги куплять будь яку продукцію, навіть ту, яка ще не розкоркованою вже почала "шумувати", бродити.
Записаний

Сонечко+

• Ветеран
  • Карма +801/-5
  • Останні відвідини:

« Прочитано #578 : 10 Липня 2013, 17:33:10 »

У Терезах, що на посьоку часто натрапляю на протерміновані товари :(. У них багато що дешевше, але треба бути уважнішим у тому магазині з датою.
Записаний

TRITONOS

• Вісник благих новин
  • *
  • Карма +600/-8
  • Останні відвідини:
    14 Жовтня 2023, 16:46:45

« Прочитано #579 : 14 Липня 2013, 01:27:06 »

В Крыму уже продается «бандеровское пиво»
Симферополь, Июль 08 (Новый Регион – Крым, Георгий Игнатьев) – Бандеровское пиво производства Калушского пивоваренного завода продается в Симферополе. На данный момент приобрести его можно в гипермаркете Fozzy.
Корреспондент «Нового Региона» обнаружил в магазине только красный Banderbeer («Бандербір») в одном из холодильников. Причем выставленный ряд бутылок так называемого красного 11-процентного Banderbeer выглядел нетронутым. Этикетка пива содержит минимум данных о пиве, но содержит националистический лозунг «Герои среди нас».
Украинский пивной блог дал уничижительную характеристику первому бандеровскому пиву на Украине.
«Пиво «Banderbeer 11%» – очень грязное региональное светлое пиво с мощным, грязным, болотисто-зерновым ароматом и аналогичным вкусом… Это хороший пример того, когда явные посторонки во вкусе не являются оригинальным и сбалансированным дополнением к выраженному зерновому (солодовому) вкусу, а, наоборот, «забивают» его и таким образом задают тон его аромату, вкусу и послевкусию. На данный момент этот сорт Калушского пивзавода может смело претендовать на звание самого «грязного» украинского пива», – констатировали в блоге уже через месяц после появления пива в розничной продаже.
Записаний